Тоа ви дијагностицираа? Баш ми е жал има често напади ? нека поминува со лесно се надевам ќе исчезне. Имавме во фамилија случај се повлече некаде после 18-20ти месец Инаку за конвулзија не даваат бе б6... прашај за спреј во нос мидазолпам ( вака нештп беше) оди на нервно на специјалиста и диазапам исто така ( ама бебево на 11м примаше диазапам при напад на конвулзија од висока температура доби
Не ние немаме среќа ама первенција е чисто да не се случи тоа али во фамилија имаме .Во фамилија тоа го имаа само дадено и имаше одма подобрување скоро до 1 годинка му го даваа б6.Инаку да конвулзијата е придружена со температура.Јас бев спремна да го носам на клиника за снимање да видиме дали има конвулзија али среќа со б6 се смири (он никад не ни имал температура) али српак ќе давам уште одреден период
Ќерка ми е 2 месеци и 3 дена, денес после доење кога ја подигнав да ждригне поврати поголема количина млеко ( по мене цела блуза и плус на земја имаше бааги) си бњуцка понекогаш, ама никогаш претходно ми немаше . Инаку си беше весела и расположена. Се мислам да не е што овие 3 дена ја шетам по надвор и наеднаш да и дошло многу, од цело време што се вика дома, сеа по 2/3 саати во количка на воздух.
Мајки бебево ми има 9 недели и сега овие 2 дена не сака да спие воопшто поточно задремува и веднаш рипнува., А нонстоп плаче и сака да цица се гледа дека му се спие. Цели ноќи кењка и мрда со рачиња и ноџиња. Од што би можело вака, а баш се привинка на 2-3 дремнки дневно и навечер добро беше
Мајки, можеби е глупаво прашањето и паничам без потреба, но сепак да прашам. Бебето ми е 11 дена, додека го доев поголемото беше околу нас и го чукна малку со лактот на главчето. Бебето не реагираше воопшто со плачење да покажи дека го боли, претпоставувам не беше силен ударот, меѓутоа после цицање поврати два пати по малку и затоа се исплашив. Загриженоста секако ми е заради повраќањето и дека главчето е меко и нежно, ударот секако не беше премногу силен. После тоа си беше разбудено скоро два часа, што е реткост затоа што се уште многу спие. Ве молам, дали има место за паника?
Девојки, ве молам за искуство дали некоја има слично. 2 недели и 4 дена сме и неколку пати до сега ја приметив ќерка ми во спиење има рефлекс на гадење, од памет се вадам кога ќе ја видам. Дали треба да ме загрижува ова или си е сосема нормално? Можеби свекрва ми ме испаничи дека еднаш се згади од цуцлата и таа почна да вика “ лелеле се дави детево” од тогаш кога и да ја видам да се гади, срцево ми застанува бидејќи сме многу мали, а одма после рефлексов детето си е спокојно. Не знам веќе шо да мислам...
Бебе има 10 м и од синоќа крена температура 38 со 4, му дадов Далерон, не се симнува, сега е 38 со 9. Врел е многу, не знам што да правам, прв пат е вака. Дали сабајле да го носам на лекар или прво да се консултирам...
Ако е само на едното ноџе, можда е полазено од нешто. Не знам дали алергија може да се јави само на едно место, ама да не внесе нешто ново во исханата?
мајки, со бебуши што прележаа кОрона: dali im pravevte inhalacii i dali pedijatarot pregleduva pozitivni bebinja? Mojot sin ima 3meseci. Jas sum pozitivna na covid 19, pred 3dena bebe imashe temperatura 17chasa i tolku. Od togash e zatnat i potkashluva, strav mi e da ne mu spushti na gradi. P. S. Izvinete za latinicata, od mobilen kuckam
кај нас помина само со температура ама ако кашла обавезно на лекар мора да го прегледаат, носи го во Козле или на Детска клиника
мајки бебушот ми прави како да се гади како да ќе поврати, помислив има нешто во устето, денес цел ден тоа го прави дурии од сон се разбудува, што може да е
Правеше така и моето, имаше годинА дена,не сакаше дури ни да цица,во нашиот случај беше од шлајмови,после почна да ги повраќа.