Не си требала да капнеш млеко бидејќи ако станува збор за бактерија ќе направиш полошо. Требало само да го измиеш со газа и превриена вода. Кај моето еднаш беше црвено само од едното око од промаја. Ако бебето е весело и се е нормално не мораш на доктор, ако окото е само малку црвено. Ако не помине за ден два или се влоши состојбата јави се на педијатарот. И само опуштено.
Па негде имав прочитано млеко, и без да размислам капнав. Се надевам дека нема да се комплицира Испаничивме двајцата со мм, и тоа е.
Не сум била кај неа, ќе одиме утре ( веќе е денес), и ги пратив резултатите по вибер и ми пиша дека е малку анемичен и треба да пие сируп и толку. @SaNJaAaaAaa на вас што ви дадоа да пиете? Консултирав 3 педијатри, рекоа дека може да прими вакцина со ваква кс, секако пред да ја примиме ќе го прегледа доктор и ќе ги види резултатите. Многу се исплашив кога видов дека сите вредности се без врска, кое над, кое под граница. Докторите не умеат да дадат објаснување и да те смират, барав на интернет, еден куп дијагнози излегоа, која од која полоша. Ви благодарам и на двете за одговорот.
Кај сите бебиња кои се на цицање а се јавува т.н.анемија,а тоа е уствари регенерирање на крвните зрнца. Се исфрлаат старите а се создаваат новите. Така да штом доктор ви вика дека може да примите тогаш уживајте и вакцинирајте си ги редовно децата.
Ќерка ми беше на ексклузивно доење 6 м, и цицање до 21 месец, под 12 немала хгб. Мислам дека кај хгб повеќе влијае слабокрвноста кај мајката за време на бременост. На пораѓај отидов со 13хгб, ме пуштија со 9. Може преку млеко да влијае да се подобри хгб кај бебе?
Може преку млекото да се подобри, треба мајката да ја смени исхраната. И моето беше на ексклузивно доење и преку мојот начин на исхрана му беше цело време добар хемоглобинот. Плус сега кога почна да јаде му е на горна граница.
Бебе е 7 месеци кенкалче,невидено малце ми личеше топол измерив температура 38 со 2. Уште кенка, му дадов парацетамолче. Да нр владеат некои вируси? Нешто знаете?
Скроз исто сме и ние. Ја однесов на доктор и рече заби и црвено грло. Даде далерон и цефалексин и био гаја пробиотик
Провери да не се набабрени непцата, на таа возраст веќе првите запчиња излегуваат. (Мојата не качи Т кога ги извади.) Ако не, носи на педијатар да не има црвено грлце. Променливо е времево многу, не е чудо да е настинка некоја.
I moeto prviot mesec ipol kaci 1.500 gr i hemoglobinot mu bese malku niziok i pedijatarot nas rece toa e zatoa sto prebrzo raste.Ne mu dade nikakva terapija tuku mi rece jas da jadam jajce, meso, spanak, med so seme od kopriva, sok od sumsko ovosje i preku mleko ke se sredi i na navistina bese taka.
I moeto imase na dva mesecna vozrast i samo so lepenkite od pampersot stegav ubavo po preropaka od pedijatar i se povlece inaku i nas ni rece ako ne pojas, pocekajte mozebi treba da pomine vreme da se povlece
Ne spomnaa operacija mi rekoa dq ne go gledam isto kako da ne postoi deka ke se povlece. Ama za sega nema rezultati. Inace rodena e na 1vi fevruari, znaci dva meseci i 12 dena. @pepapa za kolku vreme se povlece?? Izvinete za latinica od.mob sum
Не се секирај, доколку не е голема до 6-7 месец носете го појасот, тогаш ке почне да се исправува и ќе ги зајакнува стомачните мускули и ќе се повлече.
Каде се проверува тоа? Доколку не е хранливо млекото претпоставувам дека не би качувало бебето на тежина, а тој одлично напредува, по 1.200 кг. Пребарав се на интернет демек вредностите за бебиња биле пониски од оние за возрасни, па доколку е така, долна граница за хгб е 95, а кај него е 106, па би излегло дека е во рамките на нормала. Се консултирав со 3 педијатри, едната ми кажа да пие сируп, другата да пие капки сидерал, третата дека нема потреба ништо да се дава до 6 мес, ако тогаш му се намалени се дава сируп/капки и се средува со исхрана. Засега ме советуваше да ја збогатам својата исхрана со овошје, зеленчук, месо, јајца, аронија.... Три докторки, различни мислења, не знаеш како да постапиш, што е правилно. Од искуства по форуми, најчесто пишува дека не треба да се дава ништо до 6 мес. Најверојатно ќе пробам да ја средам мојата исхрана, која реално последниве 3 недели не ми беше на завидно ниво.
Nema hranlivo, nehranlivo mleko. Ili imas ili nemas. Toa so hranlivost mozes samo od postari licnosti da slusnes i da se izlazes.
@hello-kitty.90 Така е, ако преку твојата исхрана не внесуваш доволно хранливи материи потребни за бебето, се трошат твоите резерви. Што значи бебето не би имало недостаток на нешто, туку ти. Јас вака знам.