Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Мајки имав температура и се напив тајлохот, а сега видов во друга тема дека не треба да се пие ако доиш. Бебе веќе цицаше, што последици може да има? Се исплашив...

2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    37.256
    Прогуглав ама не најдов одговор...
    Веќе биднало, за друг пат ќе знаеш. За тт ќе се напиеш парацетамол или ибупрофен.
    После колку време откако се напи цицаше? Колкаво е бебето? Утре јави се и прашај го педијатарот. Пиј повеќе течности, вода и сок од јаболко.
    Пишува да не се пие без консултација со доктор за време на доење па тоа го сфатив како да сепак може да се пие кога е итно. Ете не било сега ама мислам дека нема да има никакви последици.

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Па цицаше прилично брзо после околу 30-40мин. Ја следам вака е без реакции, ама се исплашив. Знам за парацетамол ама не знам што ме натера да мислам дека е исто, па го испив. Иначе има 2ипол месеци.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Мислам дека тоа е уствари парацетомол со нешто плус. Не би требало да е опасно ама пак консултирај се со лекар.

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Па не е само парацетамол, има и антихистаминик и псеудоефедрин. Последниов не се препорачува во бременост бидејќи можа да предизвика малформации на плодот во првиот триместар.
    За доење колку што знам не е штетен, може само да се намали продукцијата на млеко, па затоа не се препорачува, @Annie.mk1 поминало доста време, се надевам немаше никаква реакција кај малото.

На Black girl и duffi им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    И бидејќи предизвикува поспаност, не се препорачува при доење, нели за да не заспие мајката за време на доење или слично. Ама штом поминало време не е страшно, ќе знаеш за друг пат. @Annie.mk1

На Annie.mk1 и Black girl им се допаѓа ова.
  7. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    Pisav i vo temata za vakcini primena vo cetvrtok sabajle dtp 5 to valentna vcera popladne tt se kacuva do 39... Davam cepcinja za 8 saati pak kacuva. Moze li da e od vakcinata i kolku Dena bi imala 8+ sme. Ili od zspce iako smetam deka od zsb ne se kacuva tolku visoka. Nemame nitu edno zapce. Pa nekako na kraj stavam moznost za nastinka ne tecr nos, apetit I'ma. Ajde iskustva okolu tt i vakcinata kolku Dena bi traela ili of sto moze da e tt

8. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    За ДТП мене ми кажаа реакција само во наредните 2 дена можна е тт.
    Најдобро на лекар да не има вирус нешто. Една кс најубаво.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. malasimba

malasimba Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    129
    Истото ни се случи пред еден месец, син ми тогаш имаше баш 8 месеци, 3 дена темп 38-39 варираше и не сакаше да се симне, крвна слика, црп проверивме супер беше и следниот ден му искочи првото запче. После тоа немаше темп

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    bevme rekoa izgleda od vakcinata ke vidime do utre cisto grlo ona vaka ok ama na 4 casa kacuva do 39.5

11. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Фала ви на сите на одговорите. Фала богу немаше никакви реакции. За друг пат повеќе ќе внимавам. Да сте живи и здрави !!

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    Zavrshivme vcera of strav kaci nad 40 tt vo kozle uredna ks nedehidriranost ili jaka burna reakcija na vakcinata ili viroza. Sepak edno prashanje Kade mozam da najdam dijazepam cepce? Jas do Sega sum nemala problem ama da imam bar edno za sekoj slucaj niz kuka. Prvoto ne kacuval tt povisoka od 39 ovaa ide nad 40

13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Некој од србија да ти донесе.
    Од првата имавте реакција некаква?

14. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    Ne nikakva @TeddyGrey Sega ova sto e da si puknes. Se ok forsiram cicanje ks ok ima apetit ama tt ne se simnuva vcera vecer na 3 saati neznaes ni sto da dades. Mesham blok maks i cepcinja na 4 saati se nadevam ke zavrshi ova ludilo me faka panika oti visoka 40+

15. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Hhhh da ili da procitas takov komentar jas nemam mleko go hranev mali so ad super si napreduva. Za razlika od drugarka koja bese ekskluzivno na doenje i bebe so losa krvna slika ne napreduva poradi majcinoto mleko koe bilo golem procent samo na voda. Taka ima i te kako hranlivo i ne hranlivo mleko. A koga e veke na doenje se zavisi od ishranata na majkata.

16. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Probaj sredi ja ishranata a za ispituvanjeto ne bi da tresam od rakav prasaj strucno lice

17. Elinora

Elinora Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    550
    Здраво мајки, бебе ми кака од вчера по три/ четири пати во ден, а досега знаеше по еднаш, двапати.. Се работи за тримесечно бебче, има ли простор за паника?

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Јас купив кутија од Србија. Последна беше во аптека. И таму повеќе не се произведуваат. Може да има заостанато да се најде. Со рок до 2021 се.
    Најсигурно Грција под име Стесолид, ректални тубички се. За Бугарија незнам можно е да има. И мораш да имаш црвена рецепта со печат за Грција.

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    fala ete gledas ke pratev luge bez recepta mislis apce za glava kupuvas. Leleeee ne sotre tt najdov edno cepce kolku vo sekoj slucaj da imam pa ke nabavam. I za srbija li treba crven recept...

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Не. Без рецепт ги земав.