Мајки имав температура и се напив тајлохот, а сега видов во друга тема дека не треба да се пие ако доиш. Бебе веќе цицаше, што последици може да има? Се исплашив...
Прогуглав ама не најдов одговор... Веќе биднало, за друг пат ќе знаеш. За тт ќе се напиеш парацетамол или ибупрофен. После колку време откако се напи цицаше? Колкаво е бебето? Утре јави се и прашај го педијатарот. Пиј повеќе течности, вода и сок од јаболко. Пишува да не се пие без консултација со доктор за време на доење па тоа го сфатив како да сепак може да се пие кога е итно. Ете не било сега ама мислам дека нема да има никакви последици.
Па цицаше прилично брзо после околу 30-40мин. Ја следам вака е без реакции, ама се исплашив. Знам за парацетамол ама не знам што ме натера да мислам дека е исто, па го испив. Иначе има 2ипол месеци.
Мислам дека тоа е уствари парацетомол со нешто плус. Не би требало да е опасно ама пак консултирај се со лекар.
Па не е само парацетамол, има и антихистаминик и псеудоефедрин. Последниов не се препорачува во бременост бидејќи можа да предизвика малформации на плодот во првиот триместар. За доење колку што знам не е штетен, може само да се намали продукцијата на млеко, па затоа не се препорачува, @Annie.mk1 поминало доста време, се надевам немаше никаква реакција кај малото.
И бидејќи предизвикува поспаност, не се препорачува при доење, нели за да не заспие мајката за време на доење или слично. Ама штом поминало време не е страшно, ќе знаеш за друг пат. @Annie.mk1
Pisav i vo temata za vakcini primena vo cetvrtok sabajle dtp 5 to valentna vcera popladne tt se kacuva do 39... Davam cepcinja za 8 saati pak kacuva. Moze li da e od vakcinata i kolku Dena bi imala 8+ sme. Ili od zspce iako smetam deka od zsb ne se kacuva tolku visoka. Nemame nitu edno zapce. Pa nekako na kraj stavam moznost za nastinka ne tecr nos, apetit I'ma. Ajde iskustva okolu tt i vakcinata kolku Dena bi traela ili of sto moze da e tt
За ДТП мене ми кажаа реакција само во наредните 2 дена можна е тт. Најдобро на лекар да не има вирус нешто. Една кс најубаво.
Истото ни се случи пред еден месец, син ми тогаш имаше баш 8 месеци, 3 дена темп 38-39 варираше и не сакаше да се симне, крвна слика, црп проверивме супер беше и следниот ден му искочи првото запче. После тоа немаше темп
bevme rekoa izgleda od vakcinata ke vidime do utre cisto grlo ona vaka ok ama na 4 casa kacuva do 39.5
Фала ви на сите на одговорите. Фала богу немаше никакви реакции. За друг пат повеќе ќе внимавам. Да сте живи и здрави !!
Zavrshivme vcera of strav kaci nad 40 tt vo kozle uredna ks nedehidriranost ili jaka burna reakcija na vakcinata ili viroza. Sepak edno prashanje Kade mozam da najdam dijazepam cepce? Jas do Sega sum nemala problem ama da imam bar edno za sekoj slucaj niz kuka. Prvoto ne kacuval tt povisoka od 39 ovaa ide nad 40
Ne nikakva @TeddyGrey Sega ova sto e da si puknes. Se ok forsiram cicanje ks ok ima apetit ama tt ne se simnuva vcera vecer na 3 saati neznaes ni sto da dades. Mesham blok maks i cepcinja na 4 saati se nadevam ke zavrshi ova ludilo me faka panika oti visoka 40+
Hhhh da ili da procitas takov komentar jas nemam mleko go hranev mali so ad super si napreduva. Za razlika od drugarka koja bese ekskluzivno na doenje i bebe so losa krvna slika ne napreduva poradi majcinoto mleko koe bilo golem procent samo na voda. Taka ima i te kako hranlivo i ne hranlivo mleko. A koga e veke na doenje se zavisi od ishranata na majkata.
Здраво мајки, бебе ми кака од вчера по три/ четири пати во ден, а досега знаеше по еднаш, двапати.. Се работи за тримесечно бебче, има ли простор за паника?
Јас купив кутија од Србија. Последна беше во аптека. И таму повеќе не се произведуваат. Може да има заостанато да се најде. Со рок до 2021 се. Најсигурно Грција под име Стесолид, ректални тубички се. За Бугарија незнам можно е да има. И мораш да имаш црвена рецепта со печат за Грција.
fala ete gledas ke pratev luge bez recepta mislis apce za glava kupuvas. Leleeee ne sotre tt najdov edno cepce kolku vo sekoj slucaj da imam pa ke nabavam. I za srbija li treba crven recept...