Mamicki dali mozam kasata od proso da ja dadam i sledniot den?mislam na ona proso,pcenka i oriz vo prav so se.
Пробав и тоа, користам Памперс премиум кер, сменив со Бејбилов, не помина. Ова на газето само, или и на телото имаа? И во која аптека се прави оваа крема?
Брат ми од јака мокрача имал рани нон стоп на газот само во болница правеле пред многу години крема специјално за тоа.Е сега мене ми донесоа од Гостивар една крема некој доктор ја правел и помагала ептен.На нас не ни помогна ама може на твоето ќе му помогне во фрижидер се чува и само 20 дена трае.
Можеби е време да пробаш класични тетра пелени кои ги ставале пред 30 години. Ги проба оние на бејби лов натурал што се? Од памук кој не е третиран со избелувач.
Литл 100 креми пробав не германски од америка почнаа да ми праќааѕ. Ништо не помогна. Само бејби лове натурал мила што ги спомна и павловичева оригинал ама ставав 1кг што се вика да не штедиш кога мачкаш. Не можев да го гледам каков беше на газето. Во наш случај се зезнав што освен веледа не мачкав ништо друго. Процесот е долг може 2 3 недели траеше на крај се смири. Почесто го оставав гол на подлоги оние пелени што се во креветче... ќе помине...
Размисли што јадиш секојдневно ако сте на доење. Кај мене поголемото синче имаше страшен пеленски осип, како изгорено, со пликови, рани на газето, од пола портокал што пиев во смути. Цитрусите знаат да прават такви проблеми.
Многу пазам, не јадам цитруси, само кафе што пијам со малце млеко, друго ништо посебно, што би предизвикало алергија, не знам веќе.. @Jana06
Лелее будала Земав бејби лов ама не знам дали беа овие истите, тие не му помогнаа што ги земав, исто си беше, а со пабловичева оригиналната мачкаб на почеток уште пред да се појави црвенило, и џабе, таа му напраи може и повеќе иритација.
Пробај ствај само тетра можеби ќе му помине поштп на мене малава од памперсот многу и се правеше црвен осип
Син ми ретко се иритираше, ама неколку пати така повеќе се воспали и само бебешка пудра му помогна. Од павловичевата ко шо велиш бетер беше, во пудрата има цинк, ја држи сува кожата и побрзо се смирува. Еве 2 години ке правиме за 2 недели уште е само со пудра превентивно. Ако немаш пробано, пробај и биди упорна. Со помин
Од пет години го препишувам како стоматолог, на помали не сум давала. Ако е серапептазе едно апче, ако е химорал, исто едно наместо стандардната доза од две.
На бекутан или косили, исти се. После секое сменвање пелена го миев и многу пудра му ставав дури да смири. Пробај па пиши како е.
Мајки малата ми е 3 месеци и 4 дена. Пишував дека цело време ги носи рачињата во уста и така соќно ги "цица" и се чешка. Цело време во спиење мрда и се буди пак со рацете во уста, е сега приметив дека на непцата има на неколку места нешто како бели ситни бубулички, ситни со бел врв. Дали кај некое бебе вака се случило или слично искуство да не има некој што би можело да е ? Инаку и по цел ден стана кењкава и немирна само во раце да сака кичмата ќе ми пукне веќе. А исто и се лигави многу дури и кога спие