Мајки колку е минимална граница на хемоглобин нас ни е 108 колку треба да е? Не ми се дава сируп мислам дека со јадење ќе регулираме?
Како што ти кажала членката, над 100. Не е лош хемоглобинот, зголеми оброци со телешко и ке се среди.
Дечки да ве прашам нешто, имам близнаци 6 месечни, и им приметив уште пред некое време на двајцата како црвенки точки на стомачето, една имаат по двајцата само на различна страма. Личи како каснато. Денес бевме на редовна контрола и докторката ми кажа да ги следам зошто може да биле брадавички и за тоа ги испраќале на преглед на бубрези што искрено доста ме загрижи. Имал некој слично искуство? Пробав да ги сликам ама многу претаат па едвај... фала ви многу ♥️
И јас помислив на тоа зашто и кожата му е црвена. @Elenica*Petrova Јас би го расоблекла прво да видам дали црвенилото ќе се повлече малку, ако не, не е лошо и педијатар да го види. Сепак, малечко е.
Мајки каква реакција имаа вашите бебиња после првите вакцини? Моево цело време плачеше му ставив парацетамол ама после 2-3 часа крена температура. Колку време трае ова ?
Да го истуширав сега спие подобро малку. Ќе видеме како ке биде утре. Само да не плаче како што беше рано и да нема температура. Какви се тие лепенки? Нешто како против болка? Фала ти
Во аптека се купуваат. Полни се со некаков гел. Се ладат во фрижидер и се лепат на боцнатото место. Ја симнуваат температурата. Се менуваат на 4-5 саати. Некако поубава опција ми се од парацетамолот. Секако тој се дава на температура над 38.5.
Eferalgan e paracetamol,se dozira na pola od kilazata,ako e bebeto na primer 6kg davate 3ml sirup,vo eferalfan ima merica na koja se obelezeni kg,znaci po toa se orientiras,ako ti e sube taka meri so obicen spric Se dava najkratko na 4h,ako ima mnogu temperatura
Фала ви женски , тоа ми требаше колку мл да дадам и @DELFINA81 ми помогна одма Малце ми е сумљив малиов да не е преладен или касна реакција од вакцина , а не сме дома , мерица немам земено па да знам ако треба
Приметувам некое време како бебчето ја држи главата искривено на една страна. Дали некој се соочил со вакво нешто?