Па нема вака знаци на анемија, не е бледа, весела е, активна. Како и да е ќе си почнеме со сидералот, па зa месец дена ќе повториме кс. @forumce тоа сакав да го слушнам, значи ипак се дава вит ц и на помали бебиња.
Леле мн лошо изгледа, лице врат, меше, грб, на моменти доаѓа мн црвено. Два пати одевме на лекар, првата др рече алергија е ама не и давај ништо, бебе е ќе помине, другата рече дека е поврзано со температурата и за 3-5 дена ќе помине. Мене ми е тешко што ништо не правам да и помогнам, иако не е нервозна, вака си јаде си цица се смее. Кога да очекувам да почне да се намалува осипот? Ако се појави вчера вечер до сега 1 ден.
Ne moze da spie od premnohu ceshanje vo predelot na gushickata,celo vreme se vrti. Pomosh shto da mackam,sega staviv samo od kremata shto ja koristime sekojdnevno Mn e crveno,nekolku dena imashe crveni brumcinja,mislev vrukinki se. Preku den ne se ceshashe,a sega mn,ne moze da spie. Jekoderm,afloderm imam Za sega da spasam situacija
Сос спреј од биодерма. Многу помага за чешање. Ем не е кортико како афлодермот. Јекодерм нема д апомогне баш.
Ќе трае онолку денови колку што имала температура, најчесто е три дена температура, три дена осип. Не мачкај ништо, нема потреба.
@SkarletOHara Колку месеци сте? Моето така беше на неполни 10 месеци. Направивме крвна слика со ЦРП и брисеви. Се излезе чисто, само на крвната слика според параметрите личело на вирус. И некоја членка тука ми кажа дека е розеола. Не е страшно. Само ако има пролив обавезно барај сируп за проливот. Јас десетина дена пробував со храна да му регулирам столица но не успеав. 10+ дена беше со пролив. Откако дадов сируп не прекина веднаш, но во рок од два дена се смири. А за осипот не се грижи и не мачкај ништо, само од себе ќе помине за 2-3 дена целосно ќе се повлече. И мене ме исплаши осипот страшно изгледаше на грб, гради, стомак и врат беше најизразен, имаше малку и на лиценце.
Вчера вечерта бебето ми плачеше од грчеви, цицаше многу, ми се засркна кога го легнав да спие, и се закашла, почна да плаче и не сакаше да лежи, дали му беше страв не знам, заспа во раце после, сабајле ми киваше неколку пати, сега бевме на педијатар го прегледа грлцето, и со слушалки, немаше ништо. Ми рече само затнато му е носето да му земам синомарин мали ампулчиња и да му ставам по 1-2 капки неколку пати во денот, вака си цица и си е весел, и спие се нормално, ама некако ми е пак страв да не му е нешто, не знам. Иначе 2 месеци е.
Затнато му е носето, ми е страв и стомачето да не го мачи па да има некој вирус, многу ми е страв од вируси и ТТ, плус е многу мал, од што му е затнато носето тешко му е да дише и плаче. И знае да си поврати, ама не можам тоа да го ставам како симптом зошто тој пд раѓање си повраќа.
Што може да ставам во инхалатор за 6 м бебе додека да отиде на преглед кашла суво и носето е затнато влечев со пумпица нема мрсолчињА
Мајки колку отприлика трае тој период на вознемиреност, температура, плачење, врескање, лигавење, не спиење и слично до вадење на првото забче ?
Не треба да се плашиш, се тоа нормален дел од растењето, секако дека ќе го следиш бебето, кога треба соодветно да реагираш, но без стресови, тие осеќаат, плус со доењето сите вируси полесно ќе ги поминете, кога ми биле болни педијатарот ме советувал почесто да цица, и не ми дозволува ни Далерон да давам, секако до 38. 5, туш, расоблечување на бебе.
Се конслутирав со педијатар сега рече физолошки раствор сакам да ве прашам дали е тоа обичнио раствор за во носето или има посебни за во инхалатор бидејки моментално имам од тој за носето дома а нема од каде да купам ако
Мајки итно бебево почна да мк кашла како голем човек сега во спиење дури и се тресе. Ве молам за совет до утре, умирам од страв Како да и помогнам???