Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Има врска со исхраната на мајката, ако пијам само вода и млекото ќе биде повеќе водлесто.... За време на доење треба да се внесуваат поголеми количини на протеини и масти за да биде квалитетот подобар.... Мене во советувалиште ми рекоа да јадам се, зголемено внесување на црвено месо риба и јајца.... Имам доста млеко откако ке јада телешко месо и чорба, и чорба од лосос ...

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Kako da ne, nema vrska. Treba da vnesuvas povekje tecnosti za da imas mleko, a ne da ti bide hranlivo i kvalitetno.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Kako go kazuvas ova so sigurnost i ke te poslusa nekoja majka mislejki deka si vo pravo, a ne si. Mene svekrva mi taka me ubeduvase deka ne mi bilo mrsno mlekoto :^)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    На Lianna Anna, Ygritte, Lolipop23 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.224
    Допаѓања:
    25.832
    А за што се употребуваат тие диазепам чепчиња кај бебе?

Јас ко од марс падната :drunk:, тука во Америка освен обичен сируп за температура ништо друго не даваат.
    И мојава пред недела примна вакцина, и крена тт после 4 дена, дали од вакцина или од заби незнам.

За млекото нема слабо или јако млеко, како што пиша друга членка или го имаш или го немаш.
    Уште на болница и за двете ми велеа пиј колку што можеш повеќе вода за да имаш повеќе млеко, а не ми велеа јади колку што можеш повеќе.

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    За фибрилни грчеви од висока Т. Превентивно не се дават освен ако не е наложено од педијатар.

На karak и ane.bella им се допаѓа ова.
  7. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    okey nikoj ne e vo pravo osven ti i neznam kade voopsto vo mojot komentar procita mrsnost? Spodeliv samo slucka so sto se desi na drugarka.

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    37.256
    Нема.

На Elinora му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Pa ti vikas imalo hranlivo I nehranlivo mleko. I jas se nadovrzav na toa deka svekrva moja mi vikase deka mlekoto ne mi bilo mrsno. Me sfati konecno?

10. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Тоа да, покрај исхраната и зголемен внес на вода и сокови... Вода пијам и повеќе од тоа што треба.... Во тој поглед немам гајле.... Јас само споделив што ми препорачаа....

11. Elinora

Elinora Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    550
    Ти благодарам многу! ❤❤❤

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Spored tebe samo tecnosti i ne im treba jadenje na majkive da imaat pohranlivo mleko. I okey te razbravme nema vrska bitni se tecnostite.

13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Pa bitni se. I hranata, ama i tecnosti sekako, ama toa ne e za hranlivost, tuku za da imas mleko, ne znam kako ne sfakjas. Jas koga se porodiv, ne jadev mnogu kolicinski, ama piev voda, sok od jabolko, caj za doilki i izmolzuvav mnogu mleko. Plus ete pogore Rain postavila link, otvori I procitaj.

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.964
    Најбитни се течностите, колу повеќе внесуваш, толку повеќе ќе имаш млеко. И не, нема хранливо и нехранливо млеко, туку имаш или немаш млеко. И тоа како ќе напредува детето, зависи од неговата генетска конституција. Не може да споредуваш бебе што е на ад млеко и бебе што е на доење, оти по состав како прво се различни. Ад млекото секако дебелее повеќе и советуваат претпазливост и помали оброци ако бебето качува повеќе од што треба на тежина, за разлика од доените деца.
    Башка, пример ќе ти дадам, со моите деца. И двете ги доев, првото плус со ад млеко беше. Одвај по 600 кг месечно качуваше. Второто беше само на доење, па по кило месечно качуваше, а млекото не ми се смени, ниту пак навиките. Со првото јадев повеќе за да имам млеко, со второто гледав да сум намирена со течности, главно вода и чај. Така што твојата теорија за хранливо и нехранливо млеко нема резон.

На Alishan30, kukla21, Lianna Anna и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Не си во право! Не се шират вакви дезинформации, има многу истражувања каде е докажано дека нема млеко слабо јако, водлесто или мрсно глупости хахаха Млекото се создава од крвта и ако ти како мајка не внесуваш витамини минерали и сл млекото се создава од резервите на мајката.Значи ти ќе изгубиш а никогаш бебето.Тие бебиња што повеќе напредуваат или помалку се зависи од гените!Не може сите да се исти... а за храна врска нема најважно е ХИДРАТАЦИЈА. Значи вода вода и само вода. Јас не пијам ништо друго освен вода, не јадам млеко млечни производи ни месо, а млеко имам три деца да нахранам!

На Lianna Anna, Lolipop23, Dalia93 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Teorijata ne e moja kako prvo taka i e kazano od doktor na drugarka. Da ne sakate i ime i prezime da rezonirate so nego mozebi. Ne komentiram poveke

17. cvekence123

cvekence123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2018
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    2.048
    Мајки едното окце на бебе е по затворено и прилично приметливо,бевме денеска кај матичната ама не ми кажа ништо само ми даде упут за очно ама за во петок(немаше порано).да не сте имале слично искуство?совет некој? 5+ е бебе

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Анемични бебиња кои се доени е нормална појава, а ненапредувањето на бебето на другарка ти се должи на нешто друго. Можеби било мрзливо, не цицало доволно.
    Ете Реинбоу постави статија. Навистина не постои нехранливо млеко.

На mimiiiii, Sandrin4 и pianogirl им се допаѓа ова.
  19. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    529
    Vaka malata ima 3 meseci i 2 nedeli
    Pred 2 nedeli bese vo skok
    Sega veke nekolku dena odbiva da jade i mnogu ja namali kolicinata na mleko vo tekot na denot. Koga ke go dopram sisenceto do usta pocnuva da place bez kontrola. Edinstveno koga e polu zaspana mozam da ja nahranam a duri i togas ne ja ispiva celosnata kolicina na mleko. Navecer se budi po poveke pati no 3 od 4 pati ne saka mleko. Help |-)

20. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.721
    https://www.bellybelly.com.au/breastfeeding/iron-deficiency-breastfed-baby/
    Еве еден убав текст за твојот проблем.Според него можно е да си била анемична во бременоста(а кој не бил) па од тоа на бебето да е ниско железото.Исто вели дека од мајчиното млеко се регулира а не се препорачува суплементација до 6ти месец, па дури и после треба да се проба со дохраната да се покачи.Мое мислење, да си провериш крвна слика и ако треба ти да пиеш суплементи место бебе.Секако ова е само мое мислење, пак си треба консултација со доктор.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.