Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Има врска со исхраната на мајката, ако пијам само вода и млекото ќе биде повеќе водлесто.... За време на доење треба да се внесуваат поголеми количини на протеини и масти за да биде квалитетот подобар.... Мене во советувалиште ми рекоа да јадам се, зголемено внесување на црвено месо риба и јајца.... Имам доста млеко откако ке јада телешко месо и чорба, и чорба од лосос ...

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Kako da ne, nema vrska. Treba da vnesuvas povekje tecnosti za da imas mleko, a ne da ti bide hranlivo i kvalitetno.

Kitten likes this.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Kako go kazuvas ova so sigurnost i ke te poslusa nekoja majka mislejki deka si vo pravo, a ne si. Mene svekrva mi taka me ubeduvase deka ne mi bilo mrsno mlekoto :^)

Kitten likes this.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

5. ane.bella

ane.bella Форумски идол

А за што се употребуваат тие диазепам чепчиња кај бебе?

Јас ко од марс падната :drunk:, тука во Америка освен обичен сируп за температура ништо друго не даваат.
    И мојава пред недела примна вакцина, и крена тт после 4 дена, дали од вакцина или од заби незнам.

За млекото нема слабо или јако млеко, како што пиша друга членка или го имаш или го немаш.
    Уште на болница и за двете ми велеа пиј колку што можеш повеќе вода за да имаш повеќе млеко, а не ми велеа јади колку што можеш повеќе.

6. duffi

duffi Форумски идол

За фибрилни грчеви од висока Т. Превентивно не се дават освен ако не е наложено од педијатар.

karak and ane.bella like this.
  7. Abc07

Abc07 Истакнат член

okey nikoj ne e vo pravo osven ti i neznam kade voopsto vo mojot komentar procita mrsnost? Spodeliv samo slucka so sto se desi na drugarka.

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Нема.

Elinora likes this.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Pa ti vikas imalo hranlivo I nehranlivo mleko. I jas se nadovrzav na toa deka svekrva moja mi vikase deka mlekoto ne mi bilo mrsno. Me sfati konecno?

10. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Тоа да, покрај исхраната и зголемен внес на вода и сокови... Вода пијам и повеќе од тоа што треба.... Во тој поглед немам гајле.... Јас само споделив што ми препорачаа....

11. Elinora

Elinora Истакнат член

Ти благодарам многу! ❤❤❤

gjoker4e likes this.
  12. Abc07

Abc07 Истакнат член

Spored tebe samo tecnosti i ne im treba jadenje na majkive da imaat pohranlivo mleko. I okey te razbravme nema vrska bitni se tecnostite.

13. Black girl

Black girl Форумски идол

Pa bitni se. I hranata, ama i tecnosti sekako, ama toa ne e za hranlivost, tuku za da imas mleko, ne znam kako ne sfakjas. Jas koga se porodiv, ne jadev mnogu kolicinski, ama piev voda, sok od jabolko, caj za doilki i izmolzuvav mnogu mleko. Plus ete pogore Rain postavila link, otvori I procitaj.

14. Annath

Annath Форумски идол

Најбитни се течностите, колу повеќе внесуваш, толку повеќе ќе имаш млеко. И не, нема хранливо и нехранливо млеко, туку имаш или немаш млеко. И тоа како ќе напредува детето, зависи од неговата генетска конституција. Не може да споредуваш бебе што е на ад млеко и бебе што е на доење, оти по состав како прво се различни. Ад млекото секако дебелее повеќе и советуваат претпазливост и помали оброци ако бебето качува повеќе од што треба на тежина, за разлика од доените деца.
    Башка, пример ќе ти дадам, со моите деца. И двете ги доев, првото плус со ад млеко беше. Одвај по 600 кг месечно качуваше. Второто беше само на доење, па по кило месечно качуваше, а млекото не ми се смени, ниту пак навиките. Со првото јадев повеќе за да имам млеко, со второто гледав да сум намирена со течности, главно вода и чај. Така што твојата теорија за хранливо и нехранливо млеко нема резон.

15. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Не си во право! Не се шират вакви дезинформации, има многу истражувања каде е докажано дека нема млеко слабо јако, водлесто или мрсно глупости хахаха Млекото се создава од крвта и ако ти како мајка не внесуваш витамини минерали и сл млекото се создава од резервите на мајката.Значи ти ќе изгубиш а никогаш бебето.Тие бебиња што повеќе напредуваат или помалку се зависи од гените!Не може сите да се исти... а за храна врска нема најважно е ХИДРАТАЦИЈА. Значи вода вода и само вода. Јас не пијам ништо друго освен вода, не јадам млеко млечни производи ни месо, а млеко имам три деца да нахранам!

16. Abc07

Abc07 Истакнат член

Teorijata ne e moja kako prvo taka i e kazano od doktor na drugarka. Da ne sakate i ime i prezime da rezonirate so nego mozebi. Ne komentiram poveke

17. cvekence123

cvekence123 Истакнат член

Мајки едното окце на бебе е по затворено и прилично приметливо,бевме денеска кај матичната ама не ми кажа ништо само ми даде упут за очно ама за во петок(немаше порано).да не сте имале слично искуство?совет некој? 5+ е бебе

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Анемични бебиња кои се доени е нормална појава, а ненапредувањето на бебето на другарка ти се должи на нешто друго. Можеби било мрзливо, не цицало доволно.
    Ете Реинбоу постави статија. Навистина не постои нехранливо млеко.

mimiiiii, Sandrin4 and pianogirl like this.
  19. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Vaka malata ima 3 meseci i 2 nedeli
    Pred 2 nedeli bese vo skok
    Sega veke nekolku dena odbiva da jade i mnogu ja namali kolicinata na mleko vo tekot na denot. Koga ke go dopram sisenceto do usta pocnuva da place bez kontrola. Edinstveno koga e polu zaspana mozam da ja nahranam a duri i togas ne ja ispiva celosnata kolicina na mleko. Navecer se budi po poveke pati no 3 od 4 pati ne saka mleko. Help |-)

20. babydust

babydust Популарен член

https://www.bellybelly.com.au/breastfeeding/iron-deficiency-breastfed-baby/
    Еве еден убав текст за твојот проблем.Според него можно е да си била анемична во бременоста(а кој не бил) па од тоа на бебето да е ниско железото.Исто вели дека од мајчиното млеко се регулира а не се препорачува суплементација до 6ти месец, па дури и после треба да се проба со дохраната да се покачи.Мое мислење, да си провериш крвна слика и ако треба ти да пиеш суплементи место бебе.Секако ова е само мое мислење, пак си треба консултација со доктор.

Cka likes this.