Има врска со исхраната на мајката, ако пијам само вода и млекото ќе биде повеќе водлесто.... За време на доење треба да се внесуваат поголеми количини на протеини и масти за да биде квалитетот подобар.... Мене во советувалиште ми рекоа да јадам се, зголемено внесување на црвено месо риба и јајца.... Имам доста млеко откако ке јада телешко месо и чорба, и чорба од лосос ...
Kako da ne, nema vrska. Treba da vnesuvas povekje tecnosti za da imas mleko, a ne da ti bide hranlivo i kvalitetno.
Kako go kazuvas ova so sigurnost i ke te poslusa nekoja majka mislejki deka si vo pravo, a ne si. Mene svekrva mi taka me ubeduvase deka ne mi bilo mrsno mlekoto
https://kellymom.com/nutrition/mothers-diet/mom-diet/ Еве дека нема врска тоа со хранливоста на млекото, треба веќе да се искоренат тие бапски муабети, а да се слуша науката и стручњаците. https://americanpregnancy.org/first-year-of-life/whats-in-breastmilk/ Овде е наведено што сѐ има во мајчиното млеко.
А за што се употребуваат тие диазепам чепчиња кај бебе? Јас ко од марс падната , тука во Америка освен обичен сируп за температура ништо друго не даваат. И мојава пред недела примна вакцина, и крена тт после 4 дена, дали од вакцина или од заби незнам. За млекото нема слабо или јако млеко, како што пиша друга членка или го имаш или го немаш. Уште на болница и за двете ми велеа пиј колку што можеш повеќе вода за да имаш повеќе млеко, а не ми велеа јади колку што можеш повеќе.
okey nikoj ne e vo pravo osven ti i neznam kade voopsto vo mojot komentar procita mrsnost? Spodeliv samo slucka so sto se desi na drugarka.
Pa ti vikas imalo hranlivo I nehranlivo mleko. I jas se nadovrzav na toa deka svekrva moja mi vikase deka mlekoto ne mi bilo mrsno. Me sfati konecno?
Тоа да, покрај исхраната и зголемен внес на вода и сокови... Вода пијам и повеќе од тоа што треба.... Во тој поглед немам гајле.... Јас само споделив што ми препорачаа....
Spored tebe samo tecnosti i ne im treba jadenje na majkive da imaat pohranlivo mleko. I okey te razbravme nema vrska bitni se tecnostite.
Pa bitni se. I hranata, ama i tecnosti sekako, ama toa ne e za hranlivost, tuku za da imas mleko, ne znam kako ne sfakjas. Jas koga se porodiv, ne jadev mnogu kolicinski, ama piev voda, sok od jabolko, caj za doilki i izmolzuvav mnogu mleko. Plus ete pogore Rain postavila link, otvori I procitaj.
Најбитни се течностите, колу повеќе внесуваш, толку повеќе ќе имаш млеко. И не, нема хранливо и нехранливо млеко, туку имаш или немаш млеко. И тоа како ќе напредува детето, зависи од неговата генетска конституција. Не може да споредуваш бебе што е на ад млеко и бебе што е на доење, оти по состав како прво се различни. Ад млекото секако дебелее повеќе и советуваат претпазливост и помали оброци ако бебето качува повеќе од што треба на тежина, за разлика од доените деца. Башка, пример ќе ти дадам, со моите деца. И двете ги доев, првото плус со ад млеко беше. Одвај по 600 кг месечно качуваше. Второто беше само на доење, па по кило месечно качуваше, а млекото не ми се смени, ниту пак навиките. Со првото јадев повеќе за да имам млеко, со второто гледав да сум намирена со течности, главно вода и чај. Така што твојата теорија за хранливо и нехранливо млеко нема резон.
Не си во право! Не се шират вакви дезинформации, има многу истражувања каде е докажано дека нема млеко слабо јако, водлесто или мрсно глупости хахаха Млекото се создава од крвта и ако ти како мајка не внесуваш витамини минерали и сл млекото се создава од резервите на мајката.Значи ти ќе изгубиш а никогаш бебето.Тие бебиња што повеќе напредуваат или помалку се зависи од гените!Не може сите да се исти... а за храна врска нема најважно е ХИДРАТАЦИЈА. Значи вода вода и само вода. Јас не пијам ништо друго освен вода, не јадам млеко млечни производи ни месо, а млеко имам три деца да нахранам!
Teorijata ne e moja kako prvo taka i e kazano od doktor na drugarka. Da ne sakate i ime i prezime da rezonirate so nego mozebi. Ne komentiram poveke
Мајки едното окце на бебе е по затворено и прилично приметливо,бевме денеска кај матичната ама не ми кажа ништо само ми даде упут за очно ама за во петок(немаше порано).да не сте имале слично искуство?совет некој? 5+ е бебе
Анемични бебиња кои се доени е нормална појава, а ненапредувањето на бебето на другарка ти се должи на нешто друго. Можеби било мрзливо, не цицало доволно. Ете Реинбоу постави статија. Навистина не постои нехранливо млеко.
Vaka malata ima 3 meseci i 2 nedeli Pred 2 nedeli bese vo skok Sega veke nekolku dena odbiva da jade i mnogu ja namali kolicinata na mleko vo tekot na denot. Koga ke go dopram sisenceto do usta pocnuva da place bez kontrola. Edinstveno koga e polu zaspana mozam da ja nahranam a duri i togas ne ja ispiva celosnata kolicina na mleko. Navecer se budi po poveke pati no 3 od 4 pati ne saka mleko. Help
https://www.bellybelly.com.au/breastfeeding/iron-deficiency-breastfed-baby/ Еве еден убав текст за твојот проблем.Според него можно е да си била анемична во бременоста(а кој не бил) па од тоа на бебето да е ниско железото.Исто вели дека од мајчиното млеко се регулира а не се препорачува суплементација до 6ти месец, па дури и после треба да се проба со дохраната да се покачи.Мое мислење, да си провериш крвна слика и ако треба ти да пиеш суплементи место бебе.Секако ова е само мое мислење, пак си треба консултација со доктор.