Mamicki bebe od stranite na liceto ima vakvi mozolki. Dva dena gi imame do sega liceto bese cisto. Imame eden mesec. Sto bi mozelo da e?
Денес го однесов на педијатар. Ми рекоа од жешкото дека му се испаднати. Да не ги третирам со ништо освен вода, ако се влошат со антисептик.
Дали е можно на бебе да не му одговара еферлаган сируп? Дигна 38.6 тт после вакцина,дадов сируп во истиот момент млаз исповрати. На своја рака дадов парацетамол од алкалоид го испи не поврати? Сега вака касно ми е малце така страв да не не требаше да дадам парацетамол. А си спадна тт
Ако не јавил никаква реакција 1 саат од ког си ги дала двата не би требало од после да даде, ама не сум медицинско лице за да ти кажам сигурно
Жени бебе 10 дена старо од 1 ноздра му вадам жолтенилава течност. Носето му рчи цело време и ко пуштено му е, од другата ноздра може слободно да дише. Вчера бевме на контрола не ни кажа ништо, сега ова ме загрижува а жал ми е да го носам волку мало.
Zdravo bebeto mi e 6ipol m ne prakjaat da ispitame hloridi vo pot bidejkji bevme na lekar i jas rekov deka ima solenikava pot sega malku mi e glupo ama guglav i najdov deka toa e bolest CF sega nekoja majka so iskustvo ako ima
Ако е настинат нормално е, после настинка нова крвна слика па тогаш ако треба сируп за анемија, но ако нема симптоми мора терапија.
Со тт бевме 4 дена и носето му тече. затоа правевме слика , но немаше ништо, ни грло ни плуќа. Му помина сега е добра. Исто и на 9месеци му беше 93 хемоглобинот. Јас мислев дека сега му е кренато но ништо. А многу внимавам на храна и комбинации. Плус дете сака да јаде.
На син ми 2 ипол месеци е, 9.9 му беше хемоглобинот, ни рекоа за 2 недели пак да се боцка, и да видиме, ако не ќе дадат сирупче или капки за подобрување на хгб. Вас што ви кажаа?
Појачај на исхрана. Давај семе од коприва . Вит Ц. И провери пак за месец дена. Не е толку доле. Со исхрана може да се среди.
Да, ама во случај да падне повеќе, не дај боже, па кога ќе праиме месечна контрола кај педијатарот, ќе ни даде упат и за КС. Ни кажаа да се следи, а и јас видов дека не е под референтните вредности, па ме зачуди.
Бебе е 4+++. Комбинирана исхрана со какање секој втор ден, жолта кака. Последно какана во понеделник. Од вторник почнавме со јаболче, 3 дена заклучно денеска давав. Само што се искака ама зелено. Матичната до 8 работи. Да носам бебе на итна? Деновиве си е весела како и секогаш, си спие убаво, ништо надвор од вообичаеното...