Не може да има златножолта кака штом веќе сте почнале со дохрана, очекувај дека ќе се промени и боја и конзистенција.
Оти се овие лимфоцитите покачени , го носев првпат за крвна слика се др ми е ок освен овие 3 , ама лимфоцити доста покачени... @Alishan30 , или некој др ако знае
Мислам не , рано нел е 4м е Он додуша цела тупаница а пика , шмука дури и нервозно некогаш се боре со раката @Alishan30 @tanjatt Фала женски ми олесна вакцина ставаме ( ревакцини) си реков глупост направив избрзав
еи истото го помислив и јас , се си мислам дека други беа вредностите , да не имаш слика нешто за бебе како се. Баш @duffi ти мисл имаше пишано за 9.9 хемоглобин дека е во реф вредности кај бебе овие ли се , најдов стар пост на др страна
На бебко му беше 9.9 хемоглобинот, и Дафи ми пиша дека било ок за 3 месечно бебе. Ама педијатарот ми кажа, на следна контрола ќе испитаме пак КС, ако му е намален повеќе од тоа, ќе пие нешто сигурно.
Често читам ставате кромид, за затнат нос за децата додека спијат. Бидејќи немам ставано до сега, ме интересира колку далеку треба да е од бебето и не го пече ли и на очи?
Околу 0.5m оддалеченост. Навечер ставам, бебе спие, па немало до сега проблем за печење на очи. Ситно сецкан да е кромидот, за убаво да пушти мирис.
Бебе е 5 месеци. Од раѓање имаше дрљки на двете очиња. Со тек на време со масажи едното мунсе среди, а другото сеуште му солзи. До сега по препорака на доктор стававме цитерал и тобрекс, од ништо немаше подобрување. Неколку пати правевме брис, само еднаш покажа стрептокока, лечевме по антибиограм и пак немаше подобрување. Дали да го носам на детски офтамолог или да почекам ? Некоја со слично искуство ако има...
Здраво, дали некоја мајка го има носено своето бебе на офтамолог? Доколку има, може ли да ми препорачАте доктор од кој сте задоволни?
Сестра ми го носи малиот во Систина кај Др Викторија Филева мислам дека она е баш за деца офталмолог и многу е задоволна. 4 годинки има. Е сега за бебе не знам, зависи колкаво е. Мислам дека мали бебиња не се носат на офталмолог.
Пред саат време немаше ништо на ноџето, сега гледам како модрици, секако ќе ја однесам сабајле на педијатар, ама док да дое сабајле ќе мислам. Некој слично искуство? На другата нога нема ништо.