Па и мене ми падна тоа на памет,касната или полазена, зошто само на едната нога е. Можно ли е од комарец ваква реакција
Ве молам за мислење, дали некој е имал ваков проблем. Бебето е 3 месеци старо, ноктињата уште од раѓање и се вовлечени но после еден месец почнаа да отекуват, да има гној и црвенило. Ноктот не може да пробие врз месото на прстето. Бевме на ортопед и детска хирургија, одговорот беше сами ќе се средат, мачкајте со гентамицин маст и навечер ациди борици. Сеуште е исто и матичната повторно не упатува на приватен детски хирург за второ мислење. Дали некоја од вас е имала ваков проблем и како се реши?
Na mojata taka pocna da i se pravi ama nie sme pogolemi 2ipol godini. Na nas ni kazas mackanje so jod 3 pati na den i da go zastitam mestoto so sterilna gaza,plus izmegju mackam ekoderm. @$ofi da ne i rasti nov nokt? Na mojata od nov nokt pocna da i se pravi,ama stranicno bese, ne kako vas. Konsultiraj se so maticnata za ekoderm,mene stvarno mnogu mi pomogna. Mi kazaa mozam i pavliceva mast da stavam.
Дали кога беше бебе и раснеа добро па потоа почнаа да отекуваат? Кај нас бидејки е мала ноктот уште нема направено никаков пат на раст врз месото и незнам на кој начин би пробил и би растел нормално. Кај кој доктор бевте вие ако не е тајна?
Бебе последните неколку дена има потечна столица, обично по два пати на ден, само на доење е, се консултирав со педијатар, рече се е во ред. Денес имаше 2 потечни столици, првата пообилна, втората само малку, ама во размак од 10тина минути. Се рачуна ли тоа како пролив? И можно ли е да е реакција од рота вакцината, затоа да има такви столици, ја прими пред три дена. @Ava.84 знам дека си запознаена со овие работи, а и ако не се лажам, малата твоја ја примаше ротата пред некое време, треба ли да го носам на лекар?
Не е страшно со 2 пати, може се нема доискакано па затоа толку брзу пак.Од ротата може да се појави температура, пролив и повраќање, ама најчести се грчеви и болка во мешето. Прати ама мислам немаш место за паника.
Zdravo bebevo od sabajle cel den mi place mislam gledam deka ja maci stomakot se javiv na pedijatarot mi vika caj bekutan vaka taka .. vikam mnogu mi povrati se sekiram.. vika da probame da go smirime stomaceto grcevi.. neznam stvarno place od 10 casot do seg 18:00 nema spieno samo na grada se smiruva ja stavam da spie odma pocnuva da vristi... eve ke prikacam fajl kako izgleda kako se stiska
Колкаво е бебето? Веројатно има грчеви...даваш капки за грчеви или пробиотик? Прави му масажи со кружни движења на мешето, држи му термофорче или топла тетра пелена, прави му вежби со ноџињата...тоа е мора да помине.
Да грчеви се сега ке и земам Biogaia меѓутоа никогаш вака скоро 2 дена плаче многу ми е жал и премн се секирам
Земи nurse harveys сируп за грчеви. Колиеф капки мислам и тие многу помагаат. топло на стомачето и ставај. Период е, ќе помине. Само трпение
Пробај со Nurse Harvey's сирупот, нам многу ни помогна. И прави му масажи на стомачето како што веќе ти пишаа, многу тежок период но мора да помине.
Здраво дали има појдено некоја членка за ехо на колкчиња во Филип втори во Битола кај Др.Сузана,да сподели искуство,дали сте задоволни и колку е прегледот?
Кај неа немам, не ни знаев дека има и таму. Ние бевме плодност кај др. Александар Ристевски и прегледот беше 700ден.
Мамички дали е нормално бебе од 3 недели да дише потешко, прво почнува забрзано, па успорува па пак. Нема континуитет на смирено дишење.Навечер многу немирно спие, се грчи, кенка... Прво бебенце ми е и сакам да знам дали е нормална ваква реакција или да си појдам на педијатар
Сите бебиња се такви, грчат, кенкаат, немирно спијат, имаат грчеви, срцето побрзо им чука, поплитко и побрзо дишат од возрасни... не мислам дека имаш причина за загриженост, ама ако сакаш да си консултираш доктор, можеш.
Фала ти многу. Се ми е ново а јас некако и под стрес сум, се надевам со тек на време ќе си легнат работите
Исто е и моето скроз. Мене кога се роди на болница ми ги кажаа овие работи дека се нормални. За дишењето мислам дека ми кажаа дека во првите месеци од животот имаат посилен пулс, зато така брзо дишат, ако добро памтам. Навечер дури не се успие убаво, не го ставам во креветче, дека одма почнува да кенка. А и ако нема ждригнато а го легнам, одма се буни. Нормални се сите работи
Фала мами. Јас цела ноќ сум до него да не случајно се закашла, пошто знае на моменти да почне да кашла и од памет ме вади па одма треба да го дигнам.