Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Кај ќерката се беше појавило нешто вакво ама мислам беше поголемо и се гледаше полно со гној. Бевме на доктор да ја видат па не пратија на детска хирургија и го чистеа гнојот. Кај неа беше од дитепер. Дали ова кај вас е нормална реакција видете со доктор.

На moon1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    На бебе хемоглобинот е 99. Педијатарот ми рече само да зајакнам храна. Си јаде месо секој ден со зеленчукови каш, ако не е месо и давам жолчка. Овошје јаде убаво се, не знам што повеќе да зајакнам, инаку и цица, дали да пробам и со мојата исхрана или да барам да ми препише некој лек?

3. Lady12345

Lady12345 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Колку месеци е бебето,па не е толку низок хемоглобинот на граница си е обично велат кај бебинјата околу 100 е границата,да можиш да даваш и спанаќ,брокула,леќа,просо,кајсии,телешко повеќе,исто и ти внесувај во исхраната,оваа јас што давам ти го кажвам иако кај нас е мн понизок,се надевам ко ќе почнат да јадат убо се ќе се покачи.
    Поздрав

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Да не мешаш млечни со храна богата со железо? Тоа ја намалува апсорпцијата на железото

На thelittle17 и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  5. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Мамички бебче ми е 4 недели и два дена му сменив ад млеко од аптамил прематур на аптамил конфорт. Многу лошо го прифати, само плаче, вриска, не какало од вчера а претходно си какаше редовно. Иначе пие по 45мл и плус го дојам. Навечер пие по 60мл. Ве молам за некој совет како да мубсе смират грчевите и запекот?

6. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Дали сте се соочиле со нешто вакво :( Керка ми е 6++++ има на рачињата на тоа место и на градите. Има сува кожа. Педијатар ми рече од лиги или што се поти на свивките бидејки сме дебелки :lol: Ми рече не е страшно да мачкам со крем Атодерм на Биодерма. Па сакам да ми кажете ваше искуство :)

Прикачени фајлови:

7. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    За запек ми има помогнато чај од ким, јас го пиев. Цела кесичка ја правев во 500мл вода.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Променета е само бојата на кожата или така ми се чини? И малку како погруба да е на делот. Ако е така мене ми личи на габична инфекција tinea versicolor. Минува со антифунгол

9. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Да променета е бојата, погруба е кожата и има ситни брумчиња... не се шири така си стое и не ја чеша. Ќе земам и од тоа ќе пробам да мачкам. Мене ми е чудно што има и на десната страна на градите кај мишката...

10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.251
    Допаѓања:
    19.035
    Вака како што опиша од накит ми се појавува истото алергија, да не и имаш ставано некоја алка?

11. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Ако е тоа што ти пишав нормално е може да се појави и на исто место како повеќе дамки и на различни места, прогуглај види. И консултирај се пак ако сакаш и со матичниот како лишај нешто е само наместо посветла има потемна боја. Мене на тоа ми личи па не знам. Дерматитот има црвена боја не изгледа вака, за да е како што ви рекол за атодерм...

На Saraaa9 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Не, до сега не сум ставила ништо од накит.

13. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Ќе ги носам наредната недела на месечна контрола кај матичната ќе видам она што ќе ми каже. Фала ти ќе побарам и на интернет.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Каде го има тој чај? Јас направив денес пола лажичка ким дробен во 200мл вода, но ако има филтер би си земала таков. А смеам ли и на малото да му дадам малце од чајот?

15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    7 зрнца во 100мл вода, смееш на бебето, а ти колку сакаш пиј си, филтер ќесички не знам дали има.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Фала многу а помагаат ли инза грчеви, или само за запек?

17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Јас за грчеви му давав, ама не ни помогна искрено да ти кажам, а со запек фала богу сме немале проблем, само на доење сме и за сега е супер и со килажа, и со се. Највеќе за грчеви ни помогнаа Колипрев капките, ама не скроз, значи ништо не помага скроз, се и сфашта пробавме, и така додека пробуваш си поминува времето и опп дошле 3 месеци, ама веќе нема грчеви оддамна. Пробиотик даваш?

18. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Јас си купував кесичка ким од продавница, искрено немам побарано филтер чај. Ако е ексклузивно на доење, не гледам потреба да му даваш на бебето, ама секако одлуката е твоја.

19. Lady12345

Lady12345 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Здраво мајки вие што сте на доење и ги имате користено Малтофер капките за хемоглобинот,како ги давате читам кажваат 2 часа пред и по капките да нема млечен оброк но ние сне скоро 8месеци и сне на Доење и кашички ама по малку кога јади кашичка кога не сака цела,кога ке стани да и дадам капки и во меѓувреме немлечна кашичка ама ако неки да јади кашичка нема да издржи два сати до следен подој,како правевте вие,може барем саат по капките да има подој или ке нема ефект?

20. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Јас колку што знам ад и кравјо млеко сметаат со капките а мајчино не.сепак ако некој знае 100% точно нека пише.