Баш тоа и ми е чудно. Во бременоста имав одличен хгб и железо, никогаш не ми беа намалени вредностите. Еве и сега кога му проверував на синко, проверив и моја кс, во истата лабораторија, хгб ми е 128, а железото 17 И со тоа нели има бебето што да црпе од мене. Како и да е, не давам сируп, ниту капки, ја збогатив мојата исхрана, па се надевам ќе има резултати.
Така би било најдобро.Во секој случај следниот месец проверете пак,иако за железото треба подолг период за да се видат резултатите.Ќе биде се во ред
Konecno tek denes ja sredivme tt ona sto go primetuvam vcera e pod vratceto crvenilo kako bufnata kako vruknici malku pod vratot, stomaceto ednoto race. Dali moze da e od alkoholot sto ja ladevme, poveke mokrenje na teloto, vadenje na tt potenjeto pa od zesko da se isfrlila?
Бебе ми гори од ТТ, 39 па се спушта на 38.3 , 37.7 и пак качува! Сирупот го повраќа, чепче ставив пред 3 часа од 150мг ама пак качи 39 еве! Што да правам,што да давам? Оцет на чорапи ставив, не спушта. Заби вади.
Majki ve molam za sovet, 4 meseci sme se isfrlivme denes od desnata strana na obravcetoo soveti iskustva inace nonstop sme so ligavenje i bluckanje i nosime ligavka,neznam do koga ke blucka, mackame eucerin krema
Туширај со топличка вода, не главата само, од врат надолу у после што полесно облечено. Мене најмногу ми има помогнато, 40т спуштав со туш
Дерматит е ова. Следи до понеделник дали ќе се шири и дали ќе бледее, ако не веднаш на дерматолог да ви даде соодветна крема, па и на педијатар.. Но ако не ви помага од ништо што ви понудиле и се шири, моја препорака е да го купиш мастот на Скендер.
Мајки беба 10м вечерва ми качи температура 38, почна да кашла и носето му се растече. Совет некој, да ставам чепче? Утре ке звонам кај матичниот се разбира.
Подобро е до 38.5 да не даваш ништо ама сакаш да си мирна ноќва можеш да ставиш чепче. Ти одлучи. Следи ја ноќеска.
И син ми денес исто, 9 ипол месеци, носето тече, многу се лигави, одбива да јаде, темп 37.8, кенкав е многу. Сеуште не дадов ништо, само го истуширав.
Оххх души мили.. Мојот качи вечерва до 39 па му ставив чепче. Што ли ке е ова, па и сабота денес утре матичен не работи. Ич не ми се носи во болница ради сипанициве
Ќерка ми не сакаше уста да отвори за сируп, еднаш и дадов и го исповрати и од тогаш за висока температура и ставам FeverAll чепче.
Подобра е. Ја спушти температурата, ја однесов синоќа на дежурен, проверувавме крв и црп. Ни дадоа антибиотик, црп беше малку повисоко, грлце црвено, тт 37.4-7 варира. Апетит нема сеуште.. дај Боже брзо да ми оздрави.
Не ни ми текнало тука чепчиња да побарам а не е лошо да ги имам, ај баш ќе видам во Walmart сигурно ги има, јас за двете користам Tylenol сируп и му помага, чепчиња имам користено за големата од Македонија си ги имав донесено.
На бебето му дадов блок макс. Ама никогаш не бил ладен толку. Дефинитивно вејќе ако треба и болки ќе се трпат. Што да правам да го затоплам ? Или тоа е само од себе не дава да се мери,плаче вришти ...
Наеднаш е можно блок максот да му имат тт спуштено, измери му обавезно, нема играње до тт поготово ако паѓат толку ниско. На колку тт му даде Блокмакс?