Одам преска во Охрид во Зегин, ми викаат ни го имаме ни некош сме го имале…го побара во систем рече ни во систем го немаме…абе и велам од Зегин го купиле луѓе што познавам…Ќе да е до градов
Даааа деновиве е нависѕина топло и нр пуштам клима бидеќи не сме дома на гости сме , деновиве ќе се вратам дома и таму мора да се пушти клима бидејќи кај сто живеам неподносливо е за без клима . Баш ќе приметам и со климата .. Ти благодарам
Ја у Скопје го земав. 100% е од Зегин. Влегов прво у Ерофарм и ми кажаа немаме ништо за деца под 2 години па после отидов до Зегин по Фрош бејби и таму прашав, ми понудија еден друг ама го видов Мапез на рафт и си го земав. Ми го куцна, ми даде фискална...
Абе ти верувам, еве @Saraaa9 ќе кажи скопје дали и рекле така или во друг град? ако е друг град значи не секаде носат
Матична ми препиша и сега и претходниот пат кога кашлаше ама мислам дека од сирупот му се влоши сега пак кашла има малку на гради и пак ми препиша само друг и затоа се мислам да му давам и сируп или само инхалаците..
Сигурно ли за искашлуваее е да не е за да сопре кашлицата антитусик и експекторанс не е исто. Плус на мало бебе кое не знае д аискашлув ане верувам да дадат за искашлување сирупи.... Зависи кој сируп го пишала
Да да за искашлување на природна база си пишува и на него и затоа се мислам и претходниот пат тоа ја влоши ситуација и сега и реков само ми го смени друг
Јас не би дала на бебе за искашлување. Се знае инхалации и антибиотик ако треба евентуално антитусик ам атој е за сува кашлица . Консултирај друг педијатар
Аман со тие инхалации, за сѐ живо само тоа се предложува, а не е секоја настинка за тоа. Доктор ако препишал сируп за искашлување, кои сме ние тука да кажеме дали треба или не треба? @Mala_plava од сируп за искашлување се стимулира кашлањето за да се исфрли секретот побрзо. Затоа ти се чини дека се влошува. Ако е влажна кашлица, веројатно има за што да дава сируп. Друго, ако не му веруваш на педијатарот, што не го смениш? На форум не ти го знаеме детето, лекарот го знае. Се бира педијатар на кој му веруваш и ги следиш советите, ако мислиш дека греши, консултирај друг. На форум не секогаш се добиваат вредни совети, особено ако се работи за бебе.
Од што може бебе, да кака зелено? Цел ден кака златно-жолто па зелено. Два пати до сега. Скоро 2месеци има. Само на доење сме. Јас сигурно цела недела нема јадено ништо зелено.
Викаат гладно или настинато…ние сме на ад и немаме престанато да какаме зелено..,пример една ни е жолта една зелена, ама нас ни рекоа од млекото дека ни е..нека пише некоја мамичка со слично искуство што дои
Koja nijansa zeleno svetlo temno? Dali e penesto so sluz bez? Dali primas lekovi za zhelezo i sl mn raboti vlijaat
Темно зелено. Не нема ништо како слуз, исто е како и обичните каки, само боја промента. Не, примам никаков лек.