Ако секој оброк го повраќа, консултирај педијатар. Не би требало да повраќа ако не се прејадува, да е бебе да бљуцка, во ред, ама со цврста храна не би требало да се случува. Пробај со пасирана храна, да не има нагони за повраќање од кашите, и не може да ги контролира.
Ти пишала веќе Анатх ама види и дали му даваш пред и по оброк одма течност вода, сокче може и од тоа да е. Ако не со педијатар консултација.
да. доста се големи такашто можеш да си ги сечеш ако ти е за после вакцина. јас една лента на 4 парчиња ја делам.
Ова се појави на колкчињата кај што се лепат пелените и ја чеша. Користевме канбебе па денес купив памперс. Што можам да мачкам да се смири?
Жени како им правите инхалации на бебињата? Има затнат нос и кива, педијатарката ми кажа да и правам инхалации со физиолошки раствор. Купив и раствор и оние електричните инхалатори со маска ама само што го уклучив и и го стаив почна да вришти и да прета. Пробав неколку пати ама плаче, како тргнало ќе нема да можам да и праам инхалации. Бебето има 8 месеци.
Се бунеше и плачеше првиот ден после не. И давав нива играчка да фаќа или пуштав омилената песна на јуруб да ја гледа 2-3 мин
моето дека по две боцки добиваше ми беше логично на парен број да ги делам, а само на пола пак ми изгледаа преголеми.