Мајки бебчево мое нема какнато повеќе од 15 часа стомачето му е подуено и тврдо, инаку сме десет дена и сме на комбинирано млеко, знам дека е нормално за бебиња запек ама дали и за толку мало бебе се мачи плаче, го масирав, ги поткревав ноџињата и држев не помогна ништо. Искуство некое
После 1м почнав не памтам од кога се даваше чајот пишува на него... капки пробиотик и за грчеви ако не му даваш почни ќе му олесни. И чим доиш јади сливи нешто такво.
Мајки малиов 2 месеци ми настина, префати од брат му, кашла суво, осипнат е и мрсули има. Матичен вели со физиолошки и доење ќе помине ама ептен ми е страв да не спушти надолу. Дали некоја имала искуство?
Леле не знам и мојава е исто, кашла, затната е не и течат мрсули па затоа повеќе ми е страв, бев прееска по инхалатор утре ќе и праам инхалации со физиолошки и синомарин
Кај мене е 5ипол месеци , и он од сестра му префати пред нецел месец , немаше кашлица мн , беше со секрет во нос повеќе па почна да сс засркнува да го дразнат шлајмови и ми беше на цефалексин , капки за носе , доење почесто. Има мн бебенца вака периодов и сите се со спрејче или капки само , ќе мине брзо , чисти носето тоа е најважно. Нас ни дадоа и антб пошто ми качи една ден и темп , и изгледаше мн омалаксано. Инхалации само по препорака од док , не се за на своја рака. Многу често почнаа да си купуваат луѓето инхалатори како да се обична работа , а не се толку наивни. Колку што може да подобрат може и да влошат. Бидете претпазливи и инхалации само доколку доктор насоче.
Матичната е на одмор а ние треба да примаме вакцина. Може ли помош околу крвната слика? Ова покажува некое воспаление или? Беба инаку е добра, не покажува ништо особено освен што кивна вчера два пати. Да ја носам утре или ќе ме вратат?
Носи ја таму ќе и направат преглед детален, грло, ќе ја слушнат... кс некаде не ни бараат за вакцина така да не се секирај ако има нешто на прегледот ќе се види.
Обично има вредности посебни за секоја возраст. Штом хемоглобин и леукоцити се ок добро е. Кај нас лимфоцити се секогаш високи немало проблем.
Vo spienje na moeto. Inace nema sansa. Go legnuvam vo trensporter go vrzuvam i go ispravuvam transporterot sto povekje .
Камагел му ставив неколку пати се изгубија брзо. Мачкај за против комарци или земи од апаратчето на Чико бежично што е да не го касаат.