Go kupiv jas ova, kolku e malecko da ne kazam minijaturno e sega na nego pisuva vo prosek 100h raboti, tuka malku se razocarav ali ajde ke vidime bitno neka pomaga pa ke kupime posle drugo
2 месеци е малото Обично какаше на два дена а денес два пати нормално и сега трет пат вака Загрижена сум ве молам за мислење извинете за сликава незнам баш да се снајдам
Бебе е 5 недели. Почнаа највероватно грчевите и ме фака ненормална паника. Од нигде никаде почињаат,не го оставаат ни да се најаде,и наеднаш многу плаче, се пробувам, капки колипрев, еспумисан, термофор на меше, во раце лулање пеење, ама нема шанси да се смири пола саат. Нормално ли е толку да плаче?? Плаче дури зајдува без престан, може ли нешто да му се случи од толку болка, од толку плачење Неможам да го гледам го факаат кај 10 насабајле и кај 18,19ч попладне. Така изгледаат грчеви или нешто друго е во прашање, незнам дали да го носам на лекар.
Ништо не му е моето по 2ч плакаше.Знам колку е тешко и болно за тебе.Ама ќе помине.Поврзу да му поминат.
Здраво мајки. Ќерка ми има 16 дена пред 4-5 дена и излегоа вакви на лицето на двете обравчиња. Дали некој знае што може да е ова?
Прво дете ми не сум искусна на оваа тема затоа ми треба помош од вас Бебето е 3 недели, на доење е само. Колку пати во денот треба да кака и на колку саати го менувате памперсот? Како да знам дека доволно му е тоа што го цица, бидејќи првата недела се измолзував и му додавав плус 30 мл од шише (по препорака на доктор), но овие денови се навикнавме на цицање и почна повеќе да стои на града и овие два дена го исфрлив шишето па не знам дали му е доволно тоа што го цица или сепак да продолжам и со шише ? Фала ви многу
Штом цица нека си цица само, така една недела и измери го ако наоредува добро доболно му е. Тој период моето какаше често а пелени менував околу 8 во 24 часа. Какаше секиј ден различно, ама доено бебе нормално е и до 10 дена да не кака.
Ее добро ми олесна. Јас читав на интернет дека требало во рок од 24 часа да кака од 4 до 6 пати некогаш си кака толку некогаш не. А пелени менувам на секои 2 часа ќе гледам да ги оставам повеќе ако не може затоа ми изгледа дека малце кака Фала многу
Незнаев каде да пишувам па ајде тука. До која возраст брбето во количка се шета легнато, а кога се става на прво ниво?