Секое дете од различна возраст седи. Јас од 4 месеци го ставам. Корпата ако ја исправиш само детето ќе виси само.
Мене ортопедот ми кажа на прегледот на 4ипол седнат во количка и кај нас во скут да се учи нанапред да се крева и да седнува. Ако нешто ти значи моето самостојно седна на 9м а на 4ипол секако веќе легнати не сакаат во корпа Само на 45 степени е битно да биде
Син ми 20 месеци два дена креваше висока тт на 3 саати која успевав да ја спуштам само до 38. Го однесов на дежурна му видоа афти во грло. Прими две инекции вчера и денес. Тт веќе нема ама не јаде ништо. Многу плаче. Среќа што цица Спреј од прополис прскам, метиленско плаво го мачкам Бкомплекс сируп. Друго незнам што да правам. Прв пат се сретнувам со афти. Постарата ќерка скоро 6 год немала никогаш. Нешто од искуство да препорачате ?
На внуците од сестра и дете од колешка им помогна само нистатин гел и му мачкаа и медче нормално ако смее мед. Тоа прополисот спреј воопшто не им помогна
Здраво мајки. Два дена ми тече носот и ме боли грлото зардно со кашлање. Докторката од Чаир ми кажа да земам цефалексин ама некако ми е страв, а и не сум толку болна. Сакам да си се напијам парацетамол ама не знам по колку смеам да пијам на ден?
Мојов имаше некој вирус, 5 дена не му спуштив температура под 37.5, после му избија афти во устата и непцата му крвареа. Додека не му поминаа врескаше додека јаде, не ни јадеше уствари. Се исуши кутрото. Некое од фрезидерм за афти го мачкав, генгигел на непцата. Ми рече докторката мал е за спреј, дека ќе го голтне.. Со лесно, ќе биде како ново наскоро детенцето
Кога бев трудна гинекологот ми кажа дека можам 2 на 24 часа и уште тогаш ми напомена дека е исто и за доење.
Мајки хелп, малата во неделата ми качи тт до 38,7 и дадов сируп се спушти. Во понеделникот беше ок и вчера пак тт ама до 37,5 и се исфрла со осип по телото на градите и грбот,за сабајлево да има и по лице. Прв пат се соочувам со осип и не знам дали е алергија,но на нозете нема ,мене ми личи на розеола од тоа што сум гледала,но не сум сигурна, матичната беше на одмор мислам денес е втора смена па ќе ја носам после. Дали е ова розеола и колку е опасно? Инаку многу е кенкава,не е расположена, плаче посебно ноќе на секои две часа рика и не се смирува ,исто и апетитот и е намален
И мене ми личи на розеола. Ќе помине. Има еден спреј од биодерма сос намалува чешање ако сакаш можеш да пробаш, може плаче од што ја чеша.
Мајки, ви дехидрираат ли бебињата? Моето е 6 месеци има во урината портокалови/розови траги.. Не можам никако да му дадам вода или чај.
Ако имаш дадено цвекло може да е розево од тоа. Земи од сокчињата на хип и измешај со вода и дади му.
Исти сме моментално со тоа што 4 дена беше со тт до 39 и од вчера е исто вака исфрлана. Ја носев на дежурен викендов крвна слика и црп типични за вирус а денес ја однесов за осипот матичната ми рече дека е од вирусот и ќе помине само по себе да не третирам со ништо иначе мојата е 14 месеци
Не е од храна. Имало урати во урината, од дехидрираност е. Веќе неколку дена пробувам, ама и многу се поти, многу е топло.