Во ад можеш да додадеш 20-30мл вода плус-ова на нет ми е читано за дехидрирање при лето. Во оброкот ставај вода. Свари јаболко и дај му ја водата да ја пие. Хип земи сокчиња со вода се раствараат.
@azelea rozeola мислам се викаше вирусот со тем и после избива осип по тело.Исто вака имаше синко поголемиот ко беше 5-6 месеци.Наредниот ден веќе почна да му се повлекува.
Мајки ве молам за помош. Овие две недели сме ја и маж ми со настинка. Малиот ми е 3 недели, денес после цицање поврати и како да ми е по не активен, омалаксам. Дали се работи за настинка, дали да го носам на доктор?
Мајки од која возраст се дава оваа чајче за бебе ? Во упатството не пишува, пишува во 200мл вода кесичката да се ставе ама тоа ми е многу за толку мало бебе. Педијатарката ни кажа бекутан да давам, ама јас овој си го земав зошто нема шеќер и сакам од овој да му давам 1 месец сме.
Околу 50мл давај измеѓу подои , доколку има потреба , другото ти испиј си го. Ако има мака со меше за па да пробаш и со чајче евентуално да не ти е мисла , иначе нема потреба ни чај ни вода до 6м. Само тоа запази да не е пред подој , малце им треба да се залажат со чај па после нема да сака млеко.
Девојки памперс ставен 23 вечер утровл 9:30 празен ми мочка ни кака педијатарот ми рече до 12 ако не појди да ја носам на болница. Искуства ве молам.... 3+++ сме сношти убаво стануваше за цицање Што да правам да чекам 12 ?
Моево од 21 до сабајле до 8 немаше ништо, потоа си направи се што треба. Може од жешкото да не мочкало. Не се секирај почекај, моето е поголемо ама сега на жешково често наутро имаме сува пелена. Скоро година е.
И јас мислам да почекаш, дека е од жешкото. И мојов насабајле му е сува пелената, ставена пред спиење и кога ќе стани за скоро ја полни. Причекај малку и пиши. Цицаше?
Научила малава да се врти од грб на стомак ама не знае да ја извади едната рака и дреме така.. ми е страв да не се угуши во спиење ако ми се сврти?
Припазувај ја некое време додека да почне да ја вади раката. Моето од многу мало се вртеше на стомак и амо главчето си го вртеше. Ако главчето може само да го врти не се секирај.
@KiviOdMaldivi синко често повраќаше , речиси до година и пол, две некаде. Примети го дали прави фацки дека не му е убава храната пример? Мојот ако му залетнеше некое парче, ако брзо лапаше или ако му се гадела некоја храна (појак мирис) одма му идеа нагони за повраќање. Сепак види со педијатар
Имав и претходно пишувано за ова, откако фатија жештини моето многу послабо мочка. Преку ноќ воопшто не моча, сабајле првата и втората пелена се пополни, после до легнување послабо. А напредува во килажа.