Me bi trebalo 2 dozi rota odednas,valjda edna rota i 6valentna taka e po kalendar. Jas za 6to lepev mada nemase reakcii ne kaci temp nemase potreba ni da i meram. Bese malce pospana omalaksana ama nisto strasno
За 1 месец 1 050грама си накачи. А кога цица да цица само првото млеко, ќе се нацица и онака со сета сила убаво цица со устичката и за 5 мин е готов.Го понудувам на другата не сака.А не е гладен.Ќе се нацица набрзина и после тоа си е мирничко.Дури се буни ако зацица подолго и млекото му тече онолку колку што ке цица тој, не како на почетокот да му тече само млекото. Го слушам како цица на почетокот со убави голтки дури ке се засркне, и после тоа како млазот на млекото се намалува, он фино лепо ќе се тргне и толку нацицан е најверојатно го цица тоа млеко што е на почетокот поводенесто, а кога ќе дојде до онаа убаво млеко мрсното он прекинува со цицање... И јас се посомневав на Д3 капките што ги давам на бејби тол.Плус и к1 и омегата.Се мислам да не е од нив ама матичната рече дека не е па кој знае. За првото давав Вигантол или Плевит Д3, сега за второто овие ми ги препорачаа, се помодерно, а на штета на децата па и родителите...незнам дали и да ги прекинам
Jas davam bebitol d3 i k1 i d3 i omega ne e zelena stolicata, senf boja si e....od start sme so tie bebe e 4mes
Супер си е напреднато, јас мислам немаш простор за грижи. Јас давав Пливит д3 кратко и продолжив со Вигантол.
Мајки што давате на вашите бебиња од 20 месеца за кашлица и растечено носе? Антибиотик не смее да пие бидејќи пред една недела завршивме со него и сега пак и се повтори. Матичниот вели Лоратадин и капки за носе, ама пак не знам дали само со Лоратадин ќе се среди.
Не е итно ама да си прашам. Малово многу почна да повраќа или во сред доење или кога подждригнува после доење. Како да се прејадува. Дали е тоа нормално? Уште малку ќе полни 2м И второ ова му е вратчето. Редовно му го чистам од млеко и прљавшитини ама многу му е вцрвенето. Претпоставувам дека е од млеко/ пот и сл, но дали имам потреба да го носам на дерматолог. Ако не, што да намачкам да помине црвенилово?
Пантенол можеш да пробаш и гледај да е суво сегс и од жешкото се потат малечко е му се преклопува кожата и се поти. Ако не се подсмири видете орво со педијатар да не се има направено габична инф од влажното и жешкото па и млекце и се собрано. Вака не изгледа сега на тоа само иритирано личи.
Mojata imase vaka pod miski i staviv mustela 123 onaa za pelenska sto e deka samo taa doma so cink ja imav i se smiri. Sega a vidam i stavam. Sto imas so cink namackaj go. A za zdriganjeto i bljuckanjeto ke go snema so tek na vreme niso strasno
Моето кога се разболи немаше ни месец дена. Мене за носето ми помогна само моето млеко. На ден по 2-3 пати му ставав во мала лажичка неколку капки од моето млеко. Одма му го отвараше носето и искачаа мрсулките. А за кашлица ми помогна само фитобалм гелот. Го мачкав на плиќа и грб со тенок слој
Женски искуство со 1г дете и ковид? Јас сум позитивна најверојатно и малиот сабајлее ми качи температура 38.4 еве го кенка плаче не ска да јаде шмрка.... Се консултирав со матичната ништо сега за сега само ситуп за температура да давам.
Мајки, беба вчера си брцна со прстот во око додека ја доев, видов дека почна да и солзи ама ни заплака ни ништо. После некое време кога ја видов во окото на белката има како црвена точка, повредено и е. Ништо не и ставив не покажува знаци на болка или пак да го допира. Да и ставам нешто или да го оставам така? (Инаку и на сечени нокти успева да се ископа по фацата) Еве вакво е:
Dali se dava nesto na nastinato bebe od 4mes? Doduse toa jas samo taka si mislam deka e so zatnato nose,ko na nos mi "zbori", ne i e zatnat kako porano i eve i sinoka i denes zelenkasta kaka...mislam deka vo sredata duvase nadvor malce poveke od sto i trebase. Nema temp cica spie mocka.kaka so ist intenzitet. Mozda i preteruvam ama cisto da si znam sto pravite
И јас истото се умам, цел ден кива денеска, не е затната ама сега се искака и во каката како да имаше исфрлено шлајмови (како лигаво, валда мрсули се тие) ама бојата на каката и беше нормална сенф. Инаку и кај нас овие 2-3 дена времето е ептен променливо, до степен да незнаеш како да го облечеш детето.
Температура има, носот му се затнува цело време кенка, се лигави сега е и во 8миот скок па најверојатно и тоа си го зема делот навечер се буди по стопати плаче едвај презаспива хаос. Не сака сируп ни далерон ни блокмакс со чепчиња пробав плаче ги вади со напон. Среќа течности не ми одбива па барем е хидриран. Како ќе издржиме не знам сите сме болни.
Ova ne ni pomisliv se.mislev.ligava kaka e od sto se ligavi....kako i da e da bese neso.zagrizuvacko valjda ke imase.temp do sega
Стави малце бебешка пудра во прав, и на мојава така и се правеше од млекце и пот. Важно е да е суво местото да не се инфицира
Тоа и плус може некои витамини на пр. Мултивитамински капки бабитол од healtaid, или капки вит. Ц и секако Д3 капки