Јас од раѓање, па до сега 16м користам само Веледа и никогаш немал проблем. И да бил црвен некаде му поминуваше за 1ден. Дали е до кожата, дали до козметиката не знам ама нема шанси да ја сменам ни сега, ни понатака за второ дете.
Мајки бебе ми е 2 месеци, и од вчера сабајле ми хрчи на носето.Значи нема мрсулчиња, никакви ама се слуша звук како да внатрешно има шлајм.Сабајле се разбуди, поткашлувајќи од што му смета.Прскам спреј прво бекутан, а сега аква марис влечам со пумпица не излегува ништо, матичната ни е на одмор ја контактирав рече може и да го инхалираме со 1мл физиолошки раствор. Он е весел, цица, спие мирно, дише слободно преку носе, ама на моменти ке за'рче преку носето и му смета тоа. И претходно така се слушаше рчење ама сега поизразено. Можно е да е настинатоо се грижам мн, зошто замената на матичната ни е катастрофа, се е само доктор не Смеам да мачкам со експулмо маст ?
Јас уште од кога се роди ако не кака 2 дена земам едно глицеринско чепче за бебиња и го делкам на 4 дела. Му го ставам во газето колку да го стимулирам да кака, одма после тоа ќе се искака и чепчето паѓа, не успева да се стопи од што одма реагира. Ова по препорака на педијатарот
Бебитол по две капсули дневно чист витамин Д, плус една капсула омега и витамин д. Тоа додека сме на одмор бидејќи е изложен на сонце. Денес се враќаме дома и треба да почнеме со вигантол
Nosko jas sum prezadovolna vadi slajm cisti nose a e 0+ bezbeden I mene mi krcese bebe bas okolu 2+ na pedijatar se okej bese i stavav sinomarin kapki pa cistev so nosko redovno cela nedela, navecer so balsamiko gel 0+ e.
Jas cistam, vlecam so pumpica so ustata ama ne izleguva nisto kako vnatresno da mu stoi. Vo apteka.na maz mi mu rekle da ne go mackame so nisto moze da se iritira kozata...
Sinomarinot ke go razvodeni i ke pomogne da se izvlece a glecevo e 0+ ne veruvam deka steti a mnogu e dobro za nastinka
Не влечи на сила. Аспиратор се користи кога тече носето, не кога е суво и затнато. Стави капка две физиолошки, ќе го искива тоа што го има внатре, ако има нешто.
Не се качува температура од заби, за некој инфект се работи, дали вирус, дали бактерија, почесто се вируси.
Исти сме вчера го фати, педијатар рече вирус. Ставам исомар го пушти малце и вечер ќе ставам исецкан кромид поред креветчето тоа би требало да помогне.. цела ноќ не спиевме не можеше да дише се утепа плачење
Исто! До 4 бевме будни и на крај заспа на мене и поспа 3 саати. Нејзе и тече носот ама изгледа и затнат и е, влечам со аспиратор бели мрсули. Ај ќе пробам со кромидот и јас... Парче да исечам и покрај креветче?
Можеш на пола или ситно исецкан за да замириса од сокот. Можеш во тетра да гп ставиш да го врзеш за креветче или јас во тањирче сум ставала на комода. Не се трпи мирисот ама па помага. Кај нас е борба за капки и влечење со аспиратор плачења
Што да давам да се смири нагонот за повраќање. Црева истури бебето ја носев во болница ми викат ништо не и е што си ја донела давај и електролити ќе и помине Жал ми е вака да ја гледам како се мачи цел ден ништо не е јадена уста не сака да отвори, едвај по малку електролити и давам и некоја голтка водичка. Ве молам ако некоја знае нешто повеќе да ми каже п.с. 9+ сме
Вчера и денес е многу кенкава и буквално вришти ништо не ја смирува. Слабо јаде преку ден по 90мл и некогаш по 60мл. Не прди додека пие млеко. И слабо кака вчера и денес само по еднаш се има искакано по едно гомце. Иначе на адаптирано сме. Дали може на своја рака да и дадам чепчиња за да се искака? 1++ сме.
Cekaj daj i malku vreme, moe bebe isto od sam start e na ad pa eve 5 meseci sme sekoj den po ednas kaka i toa sve vo isto vreme, pa sve si e super… sega ima i grcevi ke se sredi davaj probiotik i kapki za grcevi ne odma so cepcinja, ke go naucis od malo so cepcinja pa ke razvie sindrom na mrzlivi creva ke bide se poleka