Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.246
    Допаѓања:
    19.033
    Ок фала ти многу

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас од раѓање, па до сега 16м користам само Веледа и никогаш немал проблем. И да бил црвен некаде му поминуваше за 1ден. Дали е до кожата, дали до козметиката не знам ама нема шанси да ја сменам ни сега, ни понатака за второ дете.

3. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Мајки бебе ми е 2 месеци, и од вчера сабајле ми хрчи на носето.Значи нема мрсулчиња, никакви ама се слуша звук како да внатрешно има шлајм.Сабајле се разбуди, поткашлувајќи од што му смета.Прскам спреј прво бекутан, а сега аква марис влечам со пумпица не излегува ништо, матичната ни е на одмор ја контактирав рече може и да го инхалираме со 1мл физиолошки раствор.
    Он е весел, цица, спие мирно, дише слободно преку носе, ама на моменти ке за'рче преку носето и му смета тоа.
    И претходно така се слушаше рчење ама сега поизразено.
    Можно е да е настинатоо се грижам мн, зошто замената на матичната ни е катастрофа, се е само доктор не:(
    Смеам да мачкам со експулмо маст ?

4. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Јас уште од кога се роди ако не кака 2 дена земам едно глицеринско чепче за бебиња и го делкам на 4 дела. Му го ставам во газето колку да го стимулирам да кака, одма после тоа ќе се искака и чепчето паѓа, не успева да се стопи од што одма реагира. Ова по препорака на педијатарот

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Chils

Chils Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Бебитол по две капсули дневно чист витамин Д, плус една капсула омега и витамин д. Тоа додека сме на одмор бидејќи е изложен на сонце. Денес се враќаме дома и треба да почнеме со вигантол

6. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Nosko jas sum prezadovolna vadi slajm cisti nose a e 0+ bezbeden

I mene mi krcese bebe bas okolu 2+ na pedijatar se okej bese i stavav sinomarin kapki pa cistev so nosko redovno cela nedela, navecer so balsamiko gel 0+ e.

На Ognena* и H&J им се допаѓа ова.
  7. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Jas cistam, vlecam so pumpica so ustata ama ne izleguva nisto :( kako vnatresno da mu stoi.
    Vo apteka.na maz mi mu rekle da ne go mackame so nisto moze da se iritira kozata...

8. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Sinomarinot ke go razvodeni i ke pomogne da se izvlece a glecevo e 0+ ne veruvam deka steti a mnogu e dobro za nastinka

9. Ivana.kas

Ivana.kas Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    636
    Мајки еферглан чепчињата на колку часа можат да се ставаат?

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.783
    Допаѓања:
    145.318
    6 часа.

На Ivana.kas му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.171
    Не влечи на сила. Аспиратор се користи кога тече носето, не кога е суво и затнато. Стави капка две физиолошки, ќе го искива тоа што го има внатре, ако има нешто.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Ние сличен проблем само тече носето и не може да спие и дише. Нема тт. Како да и помогнам?

13. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Колку време држи температура кога вадат запчиња, и до колку се качува најмногу?

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.171
    Не се качува температура од заби, за некој инфект се работи, дали вирус, дали бактерија, почесто се вируси.

На mal.ecka, Oneo, Brpbrp и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.246
    Допаѓања:
    19.033
    Исти сме вчера го фати, педијатар рече вирус. Ставам исомар го пушти малце и вечер ќе ставам исецкан кромид поред креветчето тоа би требало да помогне.. цела ноќ не спиевме не можеше да дише се утепа плачење

16. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Исто! До 4 бевме будни и на крај заспа на мене и поспа 3 саати. Нејзе и тече носот ама изгледа и затнат и е, влечам со аспиратор бели мрсули. Ај ќе пробам со кромидот и јас... Парче да исечам и покрај креветче?

17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.246
    Допаѓања:
    19.033
    Можеш на пола или ситно исецкан за да замириса од сокот. Можеш во тетра да гп ставиш да го врзеш за креветче или јас во тањирче сум ставала на комода. Не се трпи мирисот ама па помага.
    Кај нас е борба за капки и влечење со аспиратор плачења

18. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Што да давам да се смири нагонот за повраќање. Црева истури бебето :( ја носев во болница ми викат ништо не и е што си ја донела (facepalm) давај и електролити ќе и помине :fubar:
    Жал ми е вака да ја гледам како се мачи цел ден ништо не е јадена уста не сака да отвори, едвај по малку електролити и давам и некоја голтка водичка. Ве молам ако некоја знае нешто повеќе да ми каже :|
    п.с. 9+ сме

19. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Вчера и денес е многу кенкава и буквално вришти ништо не ја смирува. Слабо јаде преку ден по 90мл и некогаш по 60мл. Не прди додека пие млеко. И слабо кака вчера и денес само по еднаш се има искакано по едно гомце. Иначе на адаптирано сме. Дали може на своја рака да и дадам чепчиња за да се искака?
    1++ сме.

20. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Cekaj daj i malku vreme, moe bebe isto od sam start e na ad pa eve 5 meseci sme sekoj den po ednas kaka i toa sve vo isto vreme, pa sve si e super… sega ima i grcevi ke se sredi davaj probiotik i kapki za grcevi ne odma so cepcinja, ke go naucis od malo so cepcinja pa ke razvie sindrom na mrzlivi creva ke bide se poleka