проблем е што ми одбива терапија. Давам фурил/фурал ама не го сака. Треба 3 пати на ден, едвај 2 пати дали зема, некогаш и еднаш. смекта ми даде матичната вчера, со зорле испи 2/3. Алвоген ги пие, вода пие. е блок макс дај и ќе пие без проблем
Во право си, вирус беше. Температура имаше висока три дена, од вчера е добра но и се јави осип по телото, грб гради врат образи. Треба да внимавам нешто посебно? Овде велат само дека проаѓа, не се третира со ништо. Макар и за вирусот, дома го пројдовме со парацетамолче само.
И мојата голема сабајле со пролив и гадење, а исто во јули минавме сите дома стомачен. А малиот ми е закажан за МРП, можно ли е овој малер да ме следи Поздрав @kukla21 и јас сум со непијач на сируп, малиот ми е тотално затворен за соработка на тоа поле.
ела да си се гушнеме. Исто тераме со болештиниве едит. Да те “утешам”. Многу полошо се минува! Јас битно се си нарачав
прв пат давам парацетамол сируп, 8 месеца сме пишува од 3 до 1 год, од 2ипол до 5 мл, јас му дадов 4 дали е доволно
Tdr majki edno prasanje imam do vas kolku pati e normalno novorodence da kaka vo tekot na denot moeto samo 7 dena i kako od 4 do 5 pati na denot a plus i noke 1 do dvapati zagrizena sum da ne e mnogu inace si cica mnogu retko da i dadam dohrana ve molam za sovet
Големата нормализирана од денес. Бебе иде на подобро, почна и да јаде по малку. Кака ко новороденче дека беше само на цице