Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Discussion in 'Бебе' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

дааа :)

2. duffi

duffi Форумски идол

Готови сте. Одите на добро.
    Ги читам и мајките деновиве од групата на малиот, и они исто се жалат. Нов стомачен, подолг од првиот.:swear:

kukla21 likes this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Големата рамно 6 дена! Бебе иде исто. Таман ќе се заарни, пак пролив. Така и големата.

duffi likes this.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Јас ваков вирус не сум сретнала досега. Малиот три дена само лежи и повраќа, тек денес на крај на трет ден малку стана и живна. Вчера и завчера се што касна и испи, се поврати. Електролити не пие, пробиотици исто.|(
    Се разбира, повраќав и јас :@
    Зет ми вика, корона поминав, ама ова уште еднаш да не го врвам:sweat:

5. Верче4

Верче4 Популарен член

Мајки син ми е со вирус, температура носе течи и кашла. Сега ми е за бебето нема ни два месеци и мислам ќе го префати како да ми се закашла чудно и таа неколку пати. Преплашена сум за неа. Кај да ја носам во Битола, немаме ни матична и незнам каде. Жива се изедов што го носев големото вградинка.

6. попкек

попкек Истакнат член

Е добро, само смирено, нормално е да префати. Исто е и со моите, големиот скоро 4 год. е оди во градинка, малото 9м и секогаш префаќа, дури и почесто од големиот е болен. Без паники, смирено, се ќе биде ок

Izzy_0504 and Верче4 like this.
  7. Верче4

Верче4 Популарен член

Обично не сум паничарка ама сега многу ми е страв дека е многу мала. Не кашла многу ама сепак да не се направи поголем проблем.

8. Ivancula123

Ivancula123 Истакнат член

Zdravo majki. Maticniot ni dade hipermangan rastvor za gazeto ama ako stavam na pamuk kako sto mi kaza se si ostanuva na pamukot i nisto na gazeto. Ima nekolku kako bradavicki cudni i izgleda ja bolat pri mockanje kakanje.
    Kako go koristite rastvorot?

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Хиперманган зрнца имам користено. Многу мала количина (неколку зрнца) пуштам во водата во која се бања, кога бил со црвено газе.
    Не знам какви се тие брадавички...

10. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Има некој стомачен вирус периодов? Ми се јавија од градинка, детево повраќало со ЈАК МЛАЗ и од памет се извадиле. Инаку весел е, јаде, спие, си игра. Отиде мм да го земе, ќе го носиме на лекар, сма сакав да слушнам искуство

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Има за жал :(

12. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Како поминувате?

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ние сме добри сеуште нема во негова група, ама на другарката и не баш се исцеди детено плус и дополнително настинка фати му се воспали и увото катастрофа е.

14. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Четири дена во градинка и малиот од вчера е со температура. Прв пат. CRP високо. Матичната вика ако до утре не ја симне температурата да почнеме со антибиотик и инхалации. Има кашлица, но нема ништо на плуќа. Температурата му е 38.6, ќе симне па ќе ја качи. Ве молам за мислење.

15. azelea

azelea Популарен член

Како е сега?Колку е црп? Крвната слика како му е? Не мора секогаш високо црп одма со антибиотик, може и од вирус да е покачено,знаат докторите до колку се толерира.Исто и тт може и до три дена да качува,ако и понатаму продолжи тогаш може антибиотик убаво те советувала.
    Ова ти кажувам јас од искуство со големата ќерка,ама сепак матичниот си знае,мене мојава што ми кажала се така испаднало,само еден антибиотик има испиено за седум години а идеше нон стоп во градинка и се случувало да кашла многу,ама се било вирусно и само инхалации помогнале.
    Со лесно,ќе отрпнеш од вируси и бактерии од градинка,мене коса ми се крева дека ме чека пак истото со малава,али тоа е само со лесно да минува па ќе се закакнат:hug:.

Kolache na mama likes this.
  16. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Го тестиравме утрово позитивен е на Ковид. Мислам дека воздух немам во мене.

17. ivance..

ivance.. Популарен член

Преку што го тестираше?

18. katarina5

katarina5 Истакнат член

Немој да се нервираш и короната е вирус, тоа што ни го втераа стравот во коските не значи дека е толку страшно, јас сите што ги познавам што беа позитивни на корона го поминаа вирусот со лесно. Соработувај со матичната, со детето, гледај да му ги олесниш симптомите и побрзо да оздравете. Знам како ти е и моето беше пред една недела настинато и матичната рече дома да си направеме тест за корона, само предлогот ми внесе голем страв, не па позитивен тест, јас одбив да го тестирам и сега уште малку поткашлува ама добар е инаку имаше страшна кашлица.

Kitten and azelea like this.
  19. katarina5

katarina5 Истакнат член

Здраво мајки капки Ц витамин од која возраст може?

20. azelea

azelea Популарен член

Без паника,не се нервирај биди смирена.Јас бремена го фатив со бебево во стомак ама лесно поминав бев исплашена не дека не.Брзо да му минува ,со лесно:hug:.Ќерка ми само еден ден качи тт и дадов орс електролити и утредента беше како нова,не ја тестиравме ама сите дома бевме болни тој период.
    Како е сега,има ли промени?