Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    дааа :)

2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.783
    Допаѓања:
    145.301
    Готови сте. Одите на добро.
    Ги читам и мајките деновиве од групата на малиот, и они исто се жалат. Нов стомачен, подолг од првиот.:swear:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Големата рамно 6 дена! Бебе иде исто. Таман ќе се заарни, пак пролив. Така и големата.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас ваков вирус не сум сретнала досега. Малиот три дена само лежи и повраќа, тек денес на крај на трет ден малку стана и живна. Вчера и завчера се што касна и испи, се поврати. Електролити не пие, пробиотици исто.|(
    Се разбира, повраќав и јас :@
    Зет ми вика, корона поминав, ама ова уште еднаш да не го врвам:sweat:

5. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Мајки син ми е со вирус, температура носе течи и кашла. Сега ми е за бебето нема ни два месеци и мислам ќе го префати како да ми се закашла чудно и таа неколку пати. Преплашена сум за неа. Кај да ја носам во Битола, немаме ни матична и незнам каде. Жива се изедов што го носев големото вградинка.

6. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    242
    Е добро, само смирено, нормално е да префати. Исто е и со моите, големиот скоро 4 год. е оди во градинка, малото 9м и секогаш префаќа, дури и почесто од големиот е болен. Без паники, смирено, се ќе биде ок

На Izzy_0504 и Верче4 им се допаѓа ова.
  7. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Обично не сум паничарка ама сега многу ми е страв дека е многу мала. Не кашла многу ама сепак да не се направи поголем проблем.

8. Ivancula123

Ivancula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    73
    Zdravo majki. Maticniot ni dade hipermangan rastvor za gazeto ama ako stavam na pamuk kako sto mi kaza se si ostanuva na pamukot i nisto na gazeto. Ima nekolku kako bradavicki cudni i izgleda ja bolat pri mockanje kakanje.
    Kako go koristite rastvorot?

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.401
    Допаѓања:
    18.644
    Хиперманган зрнца имам користено. Многу мала количина (неколку зрнца) пуштам во водата во која се бања, кога бил со црвено газе.
    Не знам какви се тие брадавички...

10. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    4.289
    Има некој стомачен вирус периодов? Ми се јавија од градинка, детево повраќало со ЈАК МЛАЗ и од памет се извадиле. Инаку весел е, јаде, спие, си игра. Отиде мм да го земе, ќе го носиме на лекар, сма сакав да слушнам искуство

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Има за жал :(

12. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    4.289
    Како поминувате?

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ние сме добри сеуште нема во негова група, ама на другарката и не баш се исцеди детено плус и дополнително настинка фати му се воспали и увото катастрофа е.

14. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.940
    Четири дена во градинка и малиот од вчера е со температура. Прв пат. CRP високо. Матичната вика ако до утре не ја симне температурата да почнеме со антибиотик и инхалации. Има кашлица, но нема ништо на плуќа. Температурата му е 38.6, ќе симне па ќе ја качи. Ве молам за мислење.

15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Како е сега?Колку е црп? Крвната слика како му е? Не мора секогаш високо црп одма со антибиотик, може и од вирус да е покачено,знаат докторите до колку се толерира.Исто и тт може и до три дена да качува,ако и понатаму продолжи тогаш може антибиотик убаво те советувала.
    Ова ти кажувам јас од искуство со големата ќерка,ама сепак матичниот си знае,мене мојава што ми кажала се така испаднало,само еден антибиотик има испиено за седум години а идеше нон стоп во градинка и се случувало да кашла многу,ама се било вирусно и само инхалации помогнале.
    Со лесно,ќе отрпнеш од вируси и бактерии од градинка,мене коса ми се крева дека ме чека пак истото со малава,али тоа е само со лесно да минува па ќе се закакнат:hug:.

На Kolache na mama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.940
    Го тестиравме утрово позитивен е на Ковид. Мислам дека воздух немам во мене.

17. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Преку што го тестираше?

18. katarina5

katarina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Немој да се нервираш и короната е вирус, тоа што ни го втераа стравот во коските не значи дека е толку страшно, јас сите што ги познавам што беа позитивни на корона го поминаа вирусот со лесно. Соработувај со матичната, со детето, гледај да му ги олесниш симптомите и побрзо да оздравете. Знам како ти е и моето беше пред една недела настинато и матичната рече дома да си направеме тест за корона, само предлогот ми внесе голем страв, не па позитивен тест, јас одбив да го тестирам и сега уште малку поткашлува ама добар е инаку имаше страшна кашлица.

На Kitten и azelea им се допаѓа ова.
  19. katarina5

katarina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Здраво мајки капки Ц витамин од која возраст може?

20. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.784
    Без паника,не се нервирај биди смирена.Јас бремена го фатив со бебево во стомак ама лесно поминав бев исплашена не дека не.Брзо да му минува ,со лесно:hug:.Ќерка ми само еден ден качи тт и дадов орс електролити и утредента беше како нова,не ја тестиравме ама сите дома бевме болни тој период.
    Како е сега,има ли промени?