Не си згрешила ама давај само еднаш по 5 капки од сабајле пред цицање/ад зашто не мора да значи дека е пролив, може ти нешто си јадела што му предизвикало почесто да кака доколку цица. И мојов памтам какаше многу, скоро секоја пелена и така и остана досега 5-7 пати кака на 16 месеци. Ако не е течна, не е пролив. Јади овие денови компир, ориз, банана ќе се среди, таман и педијатарот утре ќе те советува. Сега и грчеви може да почнат, може го мачи мешето, па затоа така. Газето одмивај го често со млака вода и мачкај, ќе се среди и тоа.
Да, да, по 5. Вчера му дадов два пати по 5, на пладне и ноќта оти пишуваше дека за дијареа може и трипати. Денес гледам подобро е, наполнил цела пелена, не е само по малку.
@Annath може ли да ми кажеш на што ти укажува к.слика. Бебе ми е 3+ и од синоќа затнато носе, поткашлува иако мислам дека му се слева од носот не ми хрчи уште на гради и слабо цица, со сила. Нон-стоп му се раце во уста, се лигави може вади и заби но те молам пред да идам на педијатар да чујам твое мислење. Фала однапред
На вироза личи, рано е за заби. И да хрчи може од носето да е, држете го проодно, со физиолошки раствор. Нека го прегледа доктор сепак.
Внук ми е настинат 3 ден денес мрсулчињата му беа течни бели а денес му се бели ама густи му прскаат синомарин и инхалација со физиолошки дали има место за паника???
Следете симптоми други. Моево беше така 1 недела, само прскав спреј и влечев мрсулчиња. Не кашлаше и немаше т, убаво дишеше и не го однесов на лекар. Ептен морав пред да тргне во градинка, го слушнаа немаше ништо.
Имаше еден ден 37 со 5 ама мислам тоа не е некоја сериозна температура за бебе од 7 месециа немаат ни крвна слика направено.
Ако не кашла нема потреба да се грижите, само чистење на носето,а може и биосепт маст и ц витамин капки.
Ми треба мислење, сoвет... Бебе старo 3,5 месеци вчера дoдека спиеше чуднo се закашла дури какo да се гуши, денес уште некoлку пати. Oдма oднесoв на педиjатар, дoктoрката вели има наoд спуштен на плуќа, oднесете гo детска клиника да гo слушнат и да направат анализи (крвна слика, црп, сатурнациjа..). Стигаме таму дoктoрка гo слуша вели бебетo нема ништo нo ќе викнам кoлега да слушне. Дoаѓа и друг дoктoр вика oсвен штo е затнатo нема ништo. Направени анализи укажуваат на вирoза, сатурнациjа дoбра. Препoрака за инхалациjа и чистење нoс. Гo праќам извештаjoт на педиjатар (матичната), на дoктoрката не и се верува вели бебетo има наoд и тoа сериoзен наoд. Утре веднаш пoвтoрнo дoнеси гo. Не верувава вo извештаjoт oд клиника. Не пoтенцирав дека имаше температура штo варираше дo 37.5. На кoгo да верувам jас??? Мoжнo ли е да се влoши ситуациjата уште пoвеќе вечерва акo веќе има нештo. Исчистив нoсе, направив инхалациjа.
Тие на клиника не се многу за верување. Особено ако биле некои од помладите. Моево кога имаше реакција од мрп (тт до 39.5) и кога го прегледаа таму (го однесовме бидејќи не бевме сигурни дали толку висока тт е од вакцината) рекоа дека има гнојна ангина (пред да видат резултат од кс која беше уредна) и одма да почнеме со антибиотик. После два дена на контрола кај нашиот педијатар, рече дека врска нема од гнојна ангина,имал остатоци од храна (јадеше соленки пред да влеземе на клиника) и дека за џабе пие антибиотик. Не ти помогнав,само ти споделив лошо искуство од клиника. Јас да сум на твое место би го однела Систина или Ремедика ако имаш потреба ноќва.
Според мене најдобро ти е да го слушнат во детска козле...најави се прашај да не е претворено во ковид центар само.
Не чекај реагирај одма бидејќи преку ноќ спуштаат, јас така со поголемото дете пред три години заглавив во болница 11 дена од што не враќаа дома со сирупи накрај едвај се излечи. Барај си трето мислење @Larahappy која ви е матична ако не е проблем да споделиш
И мене не ми се за верување тие на детска клиника, доста се лабави. Нас многу ни помогна пулмологот Искра во Ремедика, пробај во некоја приватна да го однесеш. Во Козле немам искуство ама од муабети супер се докторите.
Промедика така? Јас лично ја сметам за добра докторка , помислив дека може да е она затоа и те прашав, бидејќи за син ми она инсистираше да одиме во козле и не погреши.
Не знам за чорапи. Ама за спуштање температура многу помага алкохол разреден со вода во сооднос 50-50. Мачкај раце нозе грб чело и на памукче стави под пазуви. Која возраст е малото?
Мајка истото ни се случи со детска клиника. Матична вика има наод носете го во козле, бо козле има наод ама тука нема место и плус сега е ковид центар одете на детска на детска викаат нема наод и си отидовме дома. Па утре дента отидовме во Систина и со нивниот извештај бебе одма го примија на детска. Најдобро е сега да го однесете на ургентен во Систина и они да ви кажат како е. И нека ви напишат извештај декс е потребна итна хоспитализација. На дежурство се специјализанти кој немаат појма но на оделение се многу добри и ќе го опорават брзо.