Majki, kolku pati vo denot pravete inhalacija so solen rastvor? Mi kazaa i za malata (6m) i za golemata (20m), no prv pat praveme pa ne znam kolku pati na den, ili ednas treba.. fala vi ☺️
Минавме и ние ваков вирус 3 дена траеше температурата, 4от ден се нафрла на лицето и кожата со благ осип кој траеше 2 дена и си помина. Температура под 37 со 5 тек на 3от ден спадна. Јас давав далерон сируп а матичниот ми рече може и блокмакс, а може и двата наизменично по потреба, ама под 38,5 никако да не давам. Блокмакс е поефикасен. Ние сме 10м
Јас на скоро 8м правам 3х од кои двапати со декса еднаш чист физиолошки. Сеа наместо дексазон пулмикорт ни дадоа,со него само 2х. Најубаво да си препрашаш.. секое дете различна приказна
Добри, дома сме. Кашла и има секрет од носето многу, ама со инхалации дома ќе се среди. Втор пат вака ме мафтаат нашиве доктори, еднаш лежевме со бебе ради што немаат појма, сега за малце пак. Среќа си ја однесов на второ мислење кај педијатарот што ја води од раѓање од Систина, па ни Н од наод, а камо ли за хоспитализација сме! Да се крсти човек...
Мамички ве молам за совет бебето има 2 месеци на лицето му се појавија мали мозолки кои се прошируваат и се воспалуваат. Што да мачкаме ?
Zdravo ve molam dokolku nekoja majka imala vakvo iskustvo. Imam bebence 5 mesechno, pochna vilicata da mu krcka onaka bash (pukanje) I sum pre zagrizena ve molam spodelete iskustva. Vi blagodaram
Бебе 5м точно денес. 2 пати во спиење повраќа. Да ка носам на дежурен или не ? Денес и кашичка мнмн не јадеше сабајле пак колку толку касна ама вечерва 3 пати и тоа беше. Совет мислење ? Повраќа жолто а јадеше морков последно и компир а сабајле јаболко бојата е ептен дречлива
Фала ви милички. Добри сме супер не пуштија од болница. Нема повратено повеќе. За стомачен или не не знам. Нашиве ,,доктори,, дете повраќа тој беше одговорот. И ако немаш пријател,ако не те познава се : арогантни, се развикува,нервозни оти од спиење ги разбудуваш. Дури не кажав која сум што сум однесување 0.Уште еднаш видов зошто заминуваме од земјава Како и да е ве гушкам и вас и бебешките силноооо
Ми рече докторката дека му е затнато носето, да ставам синомарин и да влечам со пумпица, ама ништо не излегува, само еднаш од едното носе повлеков мрсулче. Ни после бањање ништо не излегува, а порано излегуваше. Страв ми е да не спадне на белите дробови. Што друго да пробам да направам? Инхалација со физиолошки?
Сите бебиња хрчат на почеток се чистат нормално е...ако добро се сеќавам син ми до 40дена захрчен беше. На почеток ставав после тоа ништо не ставав ама знаеа бели да излезат.
Ако не излегува ништо, само прскај синомарин, не влечи, оти поголем проблем ќе направиш. Нема да спушти, не се секирај.