Да не се многу стегнати? Кај мојата беа црвени од тие пробните, вчера и ги сменив со златни и реков ќе следам, ако зацрвенат ќе ги извадам. Среќа, се си е во ред. Нема црвенило од златниве.
Мајки инекцијата Дексазон за инхалација смее ли да се чува отворена и да ја искористам во тек на ден или се користи само за една инхалација? И после прскање спреј синомарин во носе дали треба да чистам со пумпица. Бебко спушти на плуќа, бевме во болница, сега е подобар, ми кажаа дека сам ќе се чисти од шлајм, а не ми кажаа дали треба носето да се чисти или не. Еднаш во болница му чистеа со аспиратор и кога прашав дали пак ќе го чистат рекоа нема потреба.
Можеби касно ти одговарам, но јас имам мачкано хлорамфеникол маст на ушиња. Извади ја обетката и намачкај ја со маста па врати ја и малку врти во круг.
Вади, ако има нешто вади. Јас одамна ја баталив пумпицата, прскам спреј, он кива па вадам што може. Ама ти вади ако дозволува. Најчесто секретот од плуќа не оди во нос, така да тој не ви прави проблем, секретот од нос се спушта на плуќа ама веројатниста дека ќе го извадиш цел и нема да се спушта е минимална.
Кога малото имаше спуштено на плуќа инхалирав на 2 часа и обавезно тапкав грбчето потоа. Траеше 1-2 месеци, се измачи и за среќа не се искомплицира, ама се исчисти на крај,
Да поминува само побргу. Јас веќе на слух на уво на гради го знам кога има спуштено, прошлиот пат со вентолин се спасивме, немаше потреба од појак лек, иначе атровент не ни бега. Не се сеќавам колку има бепче, чајот со кромид, јаболко и ореви, спас! Сега и мед од глуварче направив па а закашла бутам се што сум чула дека делува и дала некад, па некако крпиме.
Сега полни 4 месеци, многу е мал за било што да давам. Почна со кашлица, ни дадоа да ставаме синомарин капки и да чистиме носе, не помогна нормално и спушти на плуќа. Го измачија 4 дена во болница, бевме на преглед во Систина, ни кажаа дека е за во болница, не ми се ризикуваше да одиме на друго место, да отидеме во Козле, гужва, страв ми е и од морбили,и останавме таму. Не одраа 50000,за 4 дена. Приватно е, и треба да е скапо, ама 200 € од ден Сеуште крчи, помалку кашла, ама битно не е затнато веќе носето и може да цица и мирно да спие. Се надевам брзо ќе се оправи. Еве го се закашлува насабајле кога ќе стане од спиење, после ретко.
Почнавме со дохрана, до сега пробал јаболко, компир, круша, тиквица и банана. Денес каката многу чудна му беше. Не знам дали да прикачам слика, можеби ќе знаете дали е од храната, или треба да ја посетам матичната?
И јас помислив на тоа, зошто последно јадеше банана. Јадеше и денес. Ќе видам утре како ќе му биди. Ќе го следам деновиве.
Сега те читам и баш ми е жал, истото го поминавме со моето на 4 месеци. Само еден совет, се надевам ти кажале, подолго време нека спие на подигнато душече за да не му се слива надолу.