Нежна масажа прави му на местото. Лепенки има во зегин и медика карта кај црвен крст или ако имаш борна киселина да му ставаш за отокот. Не е ништо невообичаено, ќе му помине. Со лесно.
Мами ај види во Зегин има сега едни нови лепенки. Ако не најдеш ставај облоги ациди борици, натопи памуче и залепи го со фласте. Менувај на 4 часа. Со лесно, гушка до Мартин
Сите Зегин аптеки вчера ги поминавме, не најдовме ни една лепенка. Да, земав ациди борициди уште сношти штом ми кажа IRBB и му ставам. Отокот се намали, грутката стои уште.
Грутката може да стои неколку недели. Наводно може да се створи од пребрзо вшприцување на течноста. На моето му се случи истото на прва вакцина, масирав, ама стоеше грутчето добри 4-5 недели.
Сестрата уште пред боцкање си кажа била нешто нервозна и го боцна пребрзо, така да сигурно е од тоа. Охо многу долго. Добро што ми кажа, ептен сум загрижена за грутката.
Мајки ќерками е 5 месеци цела недела беше со затнато носе и кашлање ја носев кај педијатар ми рече инхалации со физиолишки и солен раствор за во носето денес ја носев на дежурен во поликлиника ѓорче многу ми хрчеше кај градите докторот ми рече нема ништо на плуќа црвено грло ми препиша оспен антибиотик и синомарин и инхалации 3,4 пати што мислите вие?
Majki sto bi mozelo da bide ova, go ima samo pod guseto? Mackam nekolku dena so mustela no ne pominuva, nekogas se namaluva pa pak se vcrvenuva.
Мамички бебе има 4 месеци и оваа депигментација му е од раѓање. Забрлежав дека му е проширена, педијатарот вика после 5 години дури може да се носи на кожно Имала ли некоја ваков проблем и дали се повлекло со тек на време?
Бебе 3 месеца има мало брунче на обравчето веќе 3ти ден, и има малце гнојче. Некој совет нешто да му ставам да помине побрзо? Или да чекам само од себе. Или па на лекар да одиме
Имаше и мојата исто,остави го нема потреба да ставаш ништо...со тек на време кај нас се засуши и падна во капење кога и го миев лицето
Devojki malata vcera mi napuni 40 denena mi se crveni dole do sabajle ja mackav so sudocrem od preska pocnav so pavloviceva dali e bi i pomognalo i sega mi se iskaka kako ligi
Мајка пробај со маст за потпарено од еурофарм, ако не однеси ја на педијатар може ќе ти препише антибиотик со кортико. Ептен е црвена, не ја бриши со влажни марамици и миј ја со вода после какање, гревотичка е.
Se izvinuvam za slikava moze e neubavo ama da prasam Ok.mila fala za sovetot i da te prasam za kakanjevo
Uhh dobro mi olesna se preplasiv ziva se potresov sto e sega so bebceto prv pat vaka mi kaka no stom e od noseto ok e ama malata ni mi kiva ni zatnato nose nisto nema
Ја миеш после какање? Може и алергија на пеленки да е, да ја види педијатар... Ама миј ја после какање обавезно и мачкај крема.