Девојки здраво Имавме стрептокоа пнеумониа во нос со симптоми висока температура, затнат нос, зелен секрет, кашлица. По 10 дена Амоксиклав и локално третирање во носе сеуште поткашлува и има секрет во нос, и хрчи исто така.... пробано со кромид до глава, лепенки респиранто, спиење на високо не помага ништо. 3-4 пати дневно вадам секрет со пумпица и прскам синомарин, џабееее! П.с возраст 15 месеци
Пробај со црн чај, може и ќесички, ќе го свариш во малку вода ќе ставиш две три ќесички да биде по концентрирано и кога ќе менуваш пелена еднаш до двапати на ден со туферче или памукче ќе и тапкаш на зацрвеното место, ќе го оставиш да се исуши. Многу е важно кога ја бришеш да тапкаш а не да влечеш и секако не вчажни, исто оставај ја колку што може подолго без пелена. Од чајот може да и се вапца малку газето не е страшно тоа но е многу ефикасен,мене педијатар ми го препорача, За да се избегне употребата на креми бидејќи колку и да помагаат кремите сепак имаа состојки кои не му се потребни на едно бебешко газе.”
Не е во врска со бебето во врска со мене е. Се одмолзував прв пат бебе е 5+++ на пумпата забележав крв. Што мислите да паничнам или не да дадам на бебе да цица од таа града ???
Nekolku dena malata ima tecna stolica ednas na den. Bese zolta sega nakaj portokalova i denes izmesana so zeleno.. na doenje e i sega pocnaa grcevi m 2 meseci e malata
Бевме на лекар ради затнат нос. Немал ништо на грло и гради ми рече само физиолошки раствор. Дома имам изотоничен спреј бекутан. Тоа е тоа или треба да земам нешто друго?? Никаде на спрејот не пишува физиолошки раствор...
Мене педијатарот ми објасни дека изотоничен е посолен од физиолошки. Јас претходно ставав само физиолошки ама пошто не помогна ми рече изотоничен да земам и еве втор ден терам со синомарин спреј.
И вие имате затнат нос? Или онака за секојдневна хигиена на носе? Значи изотоничен раствор е подобро од физиолошки раствор? Каков физиолошки користеше? И дали влечеш со пумпа? Мене ми рекоа само со чепкалка да вадам, ама он нема во носето, затнат е и не му се гледаат
Затнат нос, да. Уште од старт купувам на корин де фарм цело кутивче физиолошки ма да мислам дека нема врска од која фирма е. И да, влечам со пумпица али едвај, не ми седи мирна, се корне од плачење. Ставај му физиолошки, ќе потечат И при бањање ако можеш некако во туш кабина да направиш пареа и да му го масираш носето на надоле.
Ќерка ми го удри главичето и и излезе џумка околу 2-3 цм на челото. Поплака, па се смири и еве цицаше сеа. Во наредните часови да внимавам на расположението и дали ќе поврати? Друго нешто? Што да и ставам на џумката? Беше многу голема кога се удри, сеа се намали.
Мојава нон стоп се удира и никому ништо Баш од вчера има џумка на челото. Ништо не ставам гледам и дека не ја боли, не реагира кога ќе ја допрам.Можеш мраз евентуално.
Majka aj za mala pomos malata ne mi e kakana denes i e 3 den ja boki stomaceto samo gasovi ima si prdi i mnogu i smrdi se muci da se iskaka ama nikako mala e sega na 30 2 meseci ke pravi neznam sto smeam da i dadam aj nekoja iskustvo neka mi kaze sto smeam da i dadam