Абе паѓа и ова моево се удира гајле немаше ама утрово падна и главата и забега под двосед у дневна, се исправи наеднаш и се удри на ивицата, многу и отече местото и помодре, ама сега е добра. Намали отокот и смири местото. Ја намачкав со кремче.
@Vase89 Со моето на исти ден се родени. Кај нас има периоди по 2 дена да не се искака, само да си прднува, ама нема никакво влијание што и да правам. Ни капки, ни вежби, ни масажи, ни мојата исхрана. Последните неколку пати по ден-два воопшто не кака и после наредниот ден цел ден полни пелени на пола саат-саат... Ваљда е некој период.
Vajda srcko izgleda im e periot ama mojava nitu saka da fati da cica nitu saka da zaspie...a inace kaj se porodi ti na 30 avgust jas se poragav vo drzavna
Моето па само цица и бљуцка, а за спиење ќе спие во раце. Штом го оставам на кревет одма вика на цел глас... Целиот е модар во очите. Јас се породив во штипската болница.
A mojava za bluckanje si blucka non stop si cica dobro samo koga ja boli meseto nesaka da fati da cica si vikam lele mi pregladne bebevo sto imas since ili.kerkicka kako ti se rodi vo kilaza
Душа мила. Не може да прегладне, не се плаши. По 5 минути ако и` понудиш сигурно ќе фати, кај нас тоа функционира. Моето е синче, 3 600 се роди. Малата колку се роди?
И ние имавме таков период, кај нас помогна бекутан чајче за доенчиња(покрај капките, јас му давав саб симплекс)
Жени дајте совет. Бебе, 5 месеци, почна да кашла ептен од вечерва суво и често. Ништо друго нема ама кашлицава ептен ме загрижува, ми е страв да го носам по доктори не знам што да правам.
Зашто да ти е страв по доктори да го носиш? Месечни контроли нели правите? Инаку за кашлица нема што кај бебе мораш на доктор да го следат на секој ден/два...
Majki bebeto mi e 1mes i noseto mu e zatnato tesko dise so sto moze da mu pomognam da go iscistime noseto.
Физиолошки раствор капки за во носето. Ако гледаш мрсули влечи, ако не се гледа не влечи. Пред да се бањате во вц направи пареа. Кај моето после бањање паѓаа сами или со чепкалка за уши ги вадев.
Несакам да те плашам ама и моето така почна со сува кашлица и го однасов на лекар не ми дадоа ништо само му направија крвна слика и брис и побарав антибиотик не ми даде. За утре дента детето да ми кашла толку многу што неможеше да дише воздух да земе. Го однесов одма пак кај матичната за да ми каже дека има опструкција и одма му ставија урбазон инекција. Сега е на панцев, инхалации со вентолин на 8 саати, инхалации на 12 саати со урбазон. Инаку син ми е 2 месеци. Извинете за долгиот пост ама немој да ја занемарувате кашлицата, а заборавив и рез од брусевите стигнаа има бактерија во носето може од бак се искомплицираа толку.