Мајки бебево мое изгледа има течна столица (пролив). Во 24 часа се искака 6 пати, потечна столица од обично. Тие 6 пати беа многу каки, а на секој 2 часа има по малце на секој памперс. Ги собира ноџињата како да се стега. Вака весел си е. На матичната и пишав вчера ама ми нема вратено. Се само за викенд не наоѓа нешто. Предлог што да дадам до утре да се смири малце какањето? Давам пробиотик биогаја секој ден. Утре ќе го носам кај матичната.
Дупла доза пробиотик и зависи колкаво е. Ако е над 6 месеци можеш Линекс бејби капки 6 на ден и ако јаде давај ориз, компир, банана. Ако цица преку твојата исхрана. Миј го газето да не се воспали.
За една недела прави 5 месеци. Давам по 5 капки пробиотик, да давам 10? Да, го мијам на секое сменување памперс.
5 сабајле, 5 навечер на гладно. Почнати сте со дохрана? Ако сте, можеш и оризова вода или зависи што друго имаш воведено. Ако цица, јади ти денеска потврда храна, колку толку ќе помогне и зголеми течности.
Ако не си го однела одма да го однесеш на лекар, мало е може има нешто на плуќа и затоа кашла. Немој да го држиш бебето дома со кашлица.
Женски што може да е ова? На бебево му излегоа на тилот. Како мали поткожни крварења се. Како испукани капилари. Можно е да го набивам со ракава кога го заспивам? Во раце го заспивам. Не знам дали се гледа добро, ми мрдаше не можев да сликам. Мали точки беа само и вака се прошири откако го зедов во раце да го заспивам.
Moeto bebe od kako e rodeno e crvenko na toa mesto, nekogas poveke nekogas ne se ni primetuva. Pedijatar mi ima kazano deka ne e nesto strasno so tek na vreme samo ke se povlece. Mislam deka od sto go pritiskas vo race.
Го однесов, нема ништо на плуќа, носе само затнато. Инхалации само да правиме ни дадоја. Крвна слика и црп мирно.
Mami, nie sme so temp od vcera sabajle i eve uste si terame. Najmng mi kaci 38.1, ne sum i dala uste nisto samo ja razladuvam. Tecnosti mi odbiva, vcera maks sto ispi okolu 300ml mleko i 100ml caj i 15-20 lazicki vkupno kasicki za dorucek i rucek. Ne znam dali da ja nosam na lekar, kenkava e tesko i e. Vaka ne e zatnata nema mrsuli ne kasla. Edno zabce bocka pa se nadevam deka toa probiva. Sto mislite da ja nosam na lekar ?
Вирус некој е, а и супер испила вчера. Обично кога се болни воопшто не сакаат ништо да се напијат. Еве мојот кога е болен едвај 50мл вода пие. Ако нема други симптоми би требало за 3 дена да помине, ако се смени нешто на полошо носи на лекар.
Јас би го однела на преглед зошто да чекаш ноќе да фати па да одиш по дежурни. Подобро во работно време нека му го види грлото чим не јаде може да е тоа. Син ми пиеше се супер ама храна нејќеше за 2 3 дена му помина грлото
Бебе за некој ден 5 месеци, има стомачен вирус. Докторката се сомнева на рота. Засега ништо не ни даде, ќе испитуваме утре кој вирус е. Значи детето ми е бледо како ѕид и не е цицан од вчера. Малце цицаше сабајле и одма поврати. Совет некој како да издржиме до утре
Не го терај, 2-3 дена нема да сака млеко и ние бевме така, давај му течности и нека јаде колку сака толку. Давај му електролити во случај на пролив.
Не сме почнати со дохрана и освен цицање му немам дадено ништо до сега. Да има и пролив, скоро по 5-6 столици денот.
Dokolku e rota se preporacuva hospitalizacija, daj boze da ne e. Ne primivte vakcini za toa? Inaku da ne me sfatis pogresno hospitalizacija zaradi infuzija bidejki ne pijat i ne jadat bebinjata a mora da se hidriraat. I mojava dva dena e so temp da se zivi i zdravi vaka rastat deca
Прими 2 дози рота вакцина до сега. Втората пред 2 недели. Прво ми спомнаа хоспитализација, после ај да бидиме сигурни за што се работи дека бебето било весело. Незнам што да мислам и што да правам