Znam i mene mi se kine srceto da ja gledam vakva skisnata samo saka da spie ali so da praime ke pomine mora da izdrzime
Бебето ми е затнато пред една недела по малку, сега повеќе. Пред 5 дена кога го однесов немаше ништо на гради и грло, ми рекоа ако кашла, крене недај Боже тт, или му се "фане" гласчето тогаш да одиме, ако не само да ставам физиолошки ( јас 2 пати во денот влечам и со аспиратор) испаѓаат да, ама и да не се гледаат и испаѓаат мрсули уште е затнат Има бел не многу густ секрет. Јаде не дека којзнае колку се мачи, ама неможам да го слушам. Денес пак бев на педијатар деца кашлаат, со температура, а имаше прилично пред нас и си се вративме :/ Прашав во аптека за спреј од диво оригано ми рекоа +6 се користел, он е 3+++ Прашав за хипертоничер раствор, пошто од изотоничен ништо фајде, и за тоа бил мал. И сеа има ли нешто што можам да направам, капки спреј?? Кој е најдобар И тоа со кромидот како?? Да го исецкам и може ли во собата онака кај што спиеме, или мора баш над глава??
Здраво мајки, имам едно прашање. Дали е нормално појава на мн малце крв при мокрење на новороденче. Станува збор за точка крв во пеленката. Ве молам искуства
Девојче е? Имам читано тука се случувало кај девојчиња кога се чистат од хормоните на мајката. Секако консултирај педијатар, не оставај така.
Бебето ми е настинато, носето и е затнато и вадиме мрсулчиња 3-4пати на ден со физиолошки р-р и носко, но и малку кашла, па од кашлањето има два пати повратено. Што може да биде, дали некоја имала слично искуство? Утре сме на педијатар.
Носи го на педијатар тој да ви кажи што да земите за носето. Нели можи да се закажи термин за педијатар? Кај нас можи и колку да чекаат надвор, во терминот си влегуваш. Кромидот поблиску да му е до главчето.
Подобар е, повраќа уште ама не многу како вчера. Каките сношти му беа темно зелени. Денеска се немам покакано како за беља, неможам да однесам на испитување Твоето како е?
Ne e neso itno ama ne znaev kade da prasam. Bebevo moe sobira mrsulcinja na 2-3 dena i gi cistam so stapce za usi ako ne padne samo pri banjanje. E sea denes nekako na zelenkasta boja mi bea zasusenive ne znam sto da mislam. Taa znae da kivne 1-2 pati vo denot, ne kasla,ok si e se drugo....spie,jade,kaka,moca se normalno...
Mamicki, sto bi mozelo da e ova? Vcera imase isto nekoi vakvi tragi vo mockan pampers, deneska pak ednas samo. Ke kontaktiram i doktor, no dali nekoja imala vakvo iskustvo? Da napomenam tri dena bevme so temp, namalen apetit i vnes na hrana i tecnosti, a od denes pocnavme malku i da kaslame, temp veke nemame. Inaku e vo predniot del od pampersot, kaj dudeto
никад не било во преден ден али се случувало кога ќе прдне да излезе малку кака и тоа секогаш изгледало вака.
Знам дека не е соодветна темава, ама не знам кај да прашам на друго место. Препорачајте ми добар дерматолог за бебе во ск, само да е преглед со разумна цена.