Да ја однесете во ковид центар да ја слушнат? Од она што ми кажале кога спуштаат на плуќа креваат температура, иако не е правило...
Фала, не сум од Ск, денес обавезно ќе побарам преглед. Нешто во домашни услови за да и олеснам да го исфрли шлајмот?
Не знам, најдобро е доктор да ти каже. Моето беше на болничко лекување. Се надевам со лесно ќе поминете сите.
Здраво ма сите. Не знам дали прашањево е за тука, но сепак ќе прашам. На малиот има 1 месец пред два дена приметивме дека има препонска кила. Веќе утре имаме закажано преглед, но сакав да прашам дали некој има слично искуство. Се појавува па пакго снемува, најчесто при запек. Имало некои вежби кои помагале во ваква ситуација
Prvata kerkička imase preponska kila, rodena vo 34ta nedela. Mnogu plačeše, pa napravi kila. Ja odnesovme vo Remedika, hirurgot ne se sekavam kako se vikase odma kaza za operacija. Posle bevme kaj pedijatar, Lazarevska ni pokaza kako so prstite da ja vrakam kilata navnatre i so pampersot da se stegne. Se povleče,eve 4god ima nikogas povtorno ne i se pojavilo
Фала ти на одговорот. Има многу логика ова што го кажа, ама јас веднаш на лошо помислувам. Ова ме утеши малку.
Problemot so kilata go resivme isto kako i @stevemila .Sinceto isto bese predvremeno roden ,skoro ke polno 3godini i kilata ne se vratija
Bebeto ima 2+++ deneska primi rota i petovalentna vakcina cel den e pospana 2 pati bese budna ama nabkratko pa malce sum zagrizena dali e red tolku da spie?
Majki sovet nekakov makata mi ima 2 meseci i non stop si place ja nosev na pedijatar dobro napreduva espumisan za grcevi prima no prodolzuva da place noke duri vo son i koga se budi od spienje ne place kako bebe tuku vristi i preku den e isto na sekokov nacin so soprugot probuvame da ja smirime no dzabe si vristi i si vristi
Здраво ве молам за помош малиот веќе 6 дена не може да се искака, дали давате нешто. Инаку има 1 месец
Го доиш или е на ад? Пробиотик даваш? Ако го доиш да пробаш ти да јадеш суви сливи, јогурт. Јас на 5ти ден кога не беше покакан, дадов чепче ама со дозвола од педијатар оти многу се мачеше.
Три дена веќе има многу зелена столица и честа 6/7 пати на ден. Еднаш крена температура само. Доста поспана е и без енергија. Освен пробиотик, рестрикција со храна, има нешто друго што би можело да и помогне?
Ако е без енергија и поспана барај начини да внесува повеќе течности. Ако не сака да пие барем оброците да бидат течни, некако да внесува поголема количина. И пробиотикот можеш да го зголемиш.