Мајки, вчера вечерта ми се расплаче и наеднаш се изгуби. Ни реагира на плискање вода, на штипење, на ништо. Се обидуваа да пушти глас, прави некаков звук и пак се губи, како да се гуши. На моменти како да не дише. Му требаше подолг период да се врати во нормала. Сабајле пак истото. Имала ли некоја вакво искуство, што би можело да значи... Без памет останав.
Мајка, мојата ќеркичка ми има заоѓано од плачење, ама не сум дошла до ситуација иста како твојата. И мене ми беше доста стресно, не знаеш во тој момент што да правиш. Инаку, јас и дував во фаца за да прекине малку, за да може некако да се залаже и да се потсмири. Пр. откако ќе и дувнам неколку пати, одма ја земам во раце и ја шетам низ дома, или пробувам со некоја песничка или играчка да и го одвлечам вниманието, или ќе ја соблечам за да смениме пелена, до вц да миеме лице итн...
Да, да, пробував и јас, ама нема што да го залажувам кога се мачи воздух да земе, не плаче во тие моменти. Најмногу се исплашив што му требаше многу време да се смири, да се поврати во нормална состојба... И после тоа кога заспа како да се тресеше целиот и се ждимкаше на моменти.
Моето бебе е еден месец и почна да му опаѓа косата .До пола глава е ќелаво.Дали е од бањање незнам.Дали има потреба од паника
Не се паничи,кај нас после вториот месец почна да паѓа,а истовремено растеше нова одоздола. Се роди со многу коса,темна,црна, а потоа му израсна светла кафеава боја, едно време и како плавушко беше
Извинете ќе се умешам. Го имаш она носко што го зборат за на правосмукалка? Може слика ако е тоа да го видам?
Женски, помош. Бебе е 5 месеци, беше подзатната малку, ѝ помина (префати од бато кој оди во градинка). Вечерва кашла како куче, дупло, суво, со плачење. Ѝ правам инхалации со кортаир и физиолошки (по препорака од матичен). Дали смеам да ѝ дадам нешто друго (далерон, алвотадин), некоја да има искуство? За далерон сум ѝ давала, алвотадин не, а пишува дозирање од 1 до 5 години, она е 5 ипол месеци.
Мајки дали некоја се соочила со проблен околу јадење,околу жвакање и голтање со бебето,од 6 месеци почнав да давам блендирано,сега е 12 месеци,парченца никако не сака,но се случува многу често да ми повраќа Ми рекоа да се обратам на дефектолог за храна Дали некоја имала ваков проблем
Класично зајдување. Ќе си земе воздух не се плаши. Колкаво е бебето? Ова го поминав со првото дете уште од враќање од болница зајдуваше, баш така драматично, сум броела до 10 сек не зимаше воздух. После ќе се врати, ќе заспие и така се притресуваше во спиење додека не се смири. Како растеше се изгуби тоа. Сите болници ги прошетавме и државни и приватни, во Систина и ехо на мозокот и правеа за да ни докажат дека се' е во ред. Незрел мозок му треба време да сфати. Порасна во многу интелигентно суштество
Majki ve molam za sovet ili vashe mislenje, se porodiv pred 2 nedeli, do vcera si imase nekoj red, si stanuvase na 3h si piese mlekce formula+malku od grada bidejki nemam dovolno mleko no denes nikako nemoze son da vrzi, se plashi, se smee dodeka sonuva, otvara ochinja, gi prevrtuva nagore chudno nekako, non stop bara da jade a ima grchevi i gi vitka nozinjata...rano e za tie skokovi vo razvoj kako shto citav na google i navistina neznam shto moze da e. Blagodaram
Може од грчевите да е мама, а и премногу е рано за да очекуваш ред да има. Даваш нешто за грчевите? Прави и масажичка на мешето, ставај топло и почесто контакт кожа на кожа, син ми многу се смируваше така. Консултирај се со Мајката Ката на инстаграм.