Мајка, јас имам проблем со моето, почни си порано до дефектолог, за да почне да џвака, јас не почнав на време, еве 2 ипол скоро е и уште мака мачам, само блендирано јаде. Почнавме со дефектолог, ама цело време ми настинува од градинка и сѐ сме тргни-застани. Вие имате баш време да почнете, за многу кратко ќе се среди кај вас.
Кај моето има проблем со преосетливост на текстури и на дланка и во уста (нејќе лигави работи, влажни, работи што се лепат за рака никако) и за сметка на тоа ако има и мали парченца (на пример недоблендирано или дамо пасирано) одма има нагон за повраќање. Ќе се работи со него и дома и со дефектолог, па ќе видиме како ќе биде. Ако сакаш пиши ми пп, ќе ти пишам и каде го носам и насоки.
2++ е. И мене ми кажаа дека е нормално, ама ете не се случувало кај сите. Само од памет ме вади, мислам за еддна недела цела коса ми побеле од стравови.
Знам, ти верувам. Мал број на деца зајдуваат така и ете такви ни се погодија Откако порасна сфатив дека е и карактер и денес 3 и пол години е и така плаче со кратко зајдување и многу драматично за ништо буквално. Дувни му само, не штипи и не прскај со вода. Ако можете смирувајте го одма штом почне да плаче, на нас тоа ни кажуваа.
Vi posakuvam pobrzo da gi nadminete ovie raboti. Zasledi gi i solid starts na insta, majkata sto go vodi ima edno detence sto e epten picky eater ama vo sustina slicno na ova sto go opisuvas....ne saka da dopira hrana,ne jadel nisto....nonstop positra kako poleka se spravuva so ova i go uci deteto da jade....mnogu trpenie majka
Мамички ајде помош и совет што да правам. Значи бебево ми е 3 +++ и векје три недели е со затнато носе, го носев на педијатар пред две недели ни препиша само спрејче , ама ништо не помогна ни тоа ни кромид ни лепенки ни ништо преку ден е по океј ама преку вечер неможе да спие од што е затнат инаку неможат да се влечат со аспиратор не се гледаат , е денес правевме крвна слика, црп и брисеви , крвната слика ќе ја ставам во прилог, брисеви заради инхалатор правевеме за дали да употребиме , леукоцитите се намалени ама дали се загриживачки за да го носам денес на доктор или да почекам во вторник имаме месечна контрола закажано( извинете на долгиот пост)
Не се плаши и моето заоѓаше така како мало, а и сега еве го годинка наполни на моменти кога плаче пак заоѓа. Тебе како мајка ти се чини дека којзнае колку време неможе да земе воздух ама не е толку долго како што ти мислиш, ете една членка ти кажала баш пробај број колку секунди нема воздух ќе видиш дека не е многу. Кај мене кога беше помал дури и помодруваше од што неможе да дојде до воздух ама веќе се навикнав и го оставам сам да се избори, а претходно паничев го миев со вода, му дував, го тресев и џабе беше.
Вчера пак се повтори, смирен беше, само во еден момент се расплака и веднаш зајде, немав време да го смирувам. А и обично веднаш штом почне да плаче се трудам да го смирам, да го занимавам, ама кога е нервозен баш на ништо не обрнува внимание.. Ни на дување не реагира. Што дете ќе беше, драма кинг. Одма затвара очи и си миже додека неПосле минута-две сам се смирува, без разлика што ќе направам. Се надевам дека нема да му остане така да драматизира. Ме плаши тоа што многу често се случува, вчера дури двапати. Не плаче никогаш безвезе, ми делува како нешто да го боли, ептен е жално, а не можам никако да му помогнам.
Совет од педијатар: кога зајдува земи го во раце, со грбчето залепено за тебе и нежно притисни го под ребрата со рака (делот од раката од лакт до дланка) за да земе воздух. Ми објаснуваше нешто дека ова е поврзано со дијафрагмата, ти кажува паталец
Најверојатно плаче од грчеви, ама таков му е стилот. Истото го поминавме и ние, ми се навраќа хорор филмот кога те читам. Еден ден ако не зајдеше мислам дека празник ни беше. Добар совет ти дала членката подолу, има логика со дијафрагмата да си земе воздух. Дај боже побрзо да го надмине ова.
Мајки помош, што да давам за апетит кај нејадачиве мои, веќе со недели не јадат како што треба, одбиваат ручек, паднаа и во килажа, бевме со вирус пред една недела но сега сме супер, крвна слика одлична…
Zdr bebeto ima 9 meseci i pred nekoj den koga stana od spienje pocna da se trese i toa traese dve tri sekundi,vcera istoto se povtori koga stana od spienje...dali ima mesto za panika ili refleksi se?
И мојата пред некој ден ја приметив ама си го препишав на тоа дека не е расонета убаво, сега кога те прочитав ми текна, гледам и др членка пишала па сигурно е нормално кога не сме единствени. Мојата е 9++