Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Мајка, јас имам проблем со моето, почни си порано до дефектолог, за да почне да џвака, јас не почнав на време, еве 2 ипол скоро е и уште мака мачам, само блендирано јаде. Почнавме со дефектолог, ама цело време ми настинува од градинка и сѐ сме тргни-застани.

Вие имате баш време да почнете, за многу кратко ќе се среди кај вас.

2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Sto vika defektologot zosto e taka? Mnogu deca jadat blendirano pa zatoa ne mi e jasno

3. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Кај моето има проблем со преосетливост на текстури и на дланка и во уста (нејќе лигави работи, влажни, работи што се лепат за рака никако) и за сметка на тоа ако има и мали парченца (на пример недоблендирано или дамо пасирано) одма има нагон за повраќање.

Ќе се работи со него и дома и со дефектолог, па ќе видиме како ќе биде. Ако сакаш пиши ми пп, ќе ти пишам и каде го носам и насоки.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.241
    2++ е. И мене ми кажаа дека е нормално, ама ете не се случувало кај сите. Само од памет ме вади, мислам за еддна недела цела коса ми побеле од стравови.

5. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    205
    Знам, ти верувам. Мал број на деца зајдуваат така и ете такви ни се погодија :) Откако порасна сфатив дека е и карактер и денес 3 и пол години е и така плаче со кратко зајдување и многу драматично за ништо буквално. Дувни му само, не штипи и не прскај со вода. Ако можете смирувајте го одма штом почне да плаче, на нас тоа ни кажуваа.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Vi posakuvam pobrzo da gi nadminete ovie raboti. Zasledi gi i solid starts na insta, majkata sto go vodi ima edno detence sto e epten picky eater ama vo sustina slicno na ova sto go opisuvas....ne saka da dopira hrana,ne jadel nisto....nonstop positra kako poleka se spravuva so ova i go uci deteto da jade....mnogu trpenie majka

На Ana.Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    20211112_120857.jpg Мамички ајде помош и совет што да правам. Значи бебево ми е
    3 +++ и векје три недели е со затнато носе, го носев на педијатар пред две недели ни препиша само спрејче , ама ништо не помогна ни тоа ни кромид ни лепенки ни ништо преку ден е по океј ама преку вечер неможе да спие од што е затнат инаку неможат да се влечат со аспиратор не се гледаат , е денес правевме крвна слика, црп и брисеви , крвната слика ќе ја ставам во прилог, брисеви заради инхалатор правевеме за дали да употребиме , леукоцитите се намалени ама дали се загриживачки за да го носам денес на доктор или да почекам во вторник имаме месечна контрола закажано( извинете на долгиот пост):)

8. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    9.392
    Не се плаши и моето заоѓаше така како мало, а и сега еве го годинка наполни на моменти кога плаче пак заоѓа.
    Тебе како мајка ти се чини дека којзнае колку време неможе да земе воздух ама не е толку долго како што ти мислиш, ете една членка ти кажала баш пробај број колку секунди нема воздух ќе видиш дека не е многу.
    Кај мене кога беше помал дури и помодруваше од што неможе да дојде до воздух ама веќе се навикнав и го оставам сам да се избори, а претходно паничев го миев со вода, му дував, го тресев и џабе беше.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.241
    Вчера пак се повтори, смирен беше, само во еден момент се расплака и веднаш зајде, немав време да го смирувам. А и обично веднаш штом почне да плаче се трудам да го смирам, да го занимавам, ама кога е нервозен баш на ништо не обрнува внимание.. Ни на дување не реагира. Што дете ќе беше, драма кинг. Одма затвара очи и си миже додека неПосле минута-две сам се смирува, без разлика што ќе направам. Се надевам дека нема да му остане така да драматизира. :D
    Ме плаши тоа што многу често се случува, вчера дури двапати. Не плаче никогаш безвезе, ми делува како нешто да го боли, ептен е жално, а не можам никако да му помогнам.

10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Совет од педијатар: кога зајдува земи го во раце, со грбчето залепено за тебе и нежно притисни го под ребрата со рака (делот од раката од лакт до дланка) за да земе воздух. Ми објаснуваше нешто дека ова е поврзано со дијафрагмата, ти кажува паталец :)

На nevermet18, Snowflake97 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  11. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.241
    Фала ти многу. :hug:

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. НМарија

НМарија Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    205
    Најверојатно плаче од грчеви, ама таков му е стилот. Истото го поминавме и ние, ми се навраќа хорор филмот кога те читам. Еден ден ако не зајдеше мислам дека празник ни беше. Добар совет ти дала членката подолу, има логика со дијафрагмата да си земе воздух. Дај боже побрзо да го надмине ова.

На t-sweet и nevermet18 им се допаѓа ова.
  13. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Дали денес мoжам на преглед директнo да нoсам на детска клиника или мoра пo пoликлиниките првo?

14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Ние сме оделе директно на клиника за викенд.

15. Sk95

Sk95 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    12
    Dezurna labaratorija i crp itno mi treba znaete kade moze da se napravi?

16. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мајки помош, што да давам за апетит кај нејадачиве мои, веќе со недели не јадат како што треба, одбиваат ручек, паднаа и во килажа, бевме со вирус пред една недела но сега сме супер, крвна слика одлична…

17. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Ако ти е за скопје, систина би требало.

На Sk95 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Goca94

Goca94 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Zdr bebeto ima 9 meseci i pred nekoj den koga stana od spienje pocna da se trese i toa traese dve tri sekundi,vcera istoto se povtori koga stana od spienje...dali ima mesto za panika ili refleksi se?

19. Goca94

Goca94 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2019
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    I mojata 9 m e i dvapati ja primetiv se trese,znaci ne e edinstvena? Me fati panika

20. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.810
    И мојата пред некој ден ја приметив ама си го препишав на тоа дека не е расонета убаво, сега кога те прочитав ми текна, гледам и др членка пишала па сигурно е нормално кога не сме единствени. Мојата е 9++

На Goca94 му/ѝ се допаѓа ова.