Da mene me fati panika,no sega koga citam deka i na dr bebinja im se slucilo isto i deka e normalno se smiriv malce
Со дување во лице полошо правиш не може воздух да земе. Не му дувај, кај над функционираше да му зборам и на кај прозор го носев па се смируваше. Инаку секогаш ќе ми биде страшно зајдувањето
Zdravo majki. Imam bebence od 3 meseci. Skoro mesec dena kaka samo ednas vo denot ili na dva dena i toa tecna stolica portokalovo-temno zeleno. Pedijatarot mi rece deka nema mesto za panika. Inace na doenje sme. Dali ima nekoja majka so vakvo iskustvo?
Мајки здраво Можеби прашањето не ми е за овде ама не знам каде да го пипам ако не е слободно насочете ме каде да пишам. Малата ми има 17 дена. Родена е со 3420, во болница додека бевме падна нормално на 3.250 сп тоа што после една недела кога ја однесов на педијатар беше 3.310 и педијатарката почна да збори како тоа не било во ред, да денес кига ја однесов повторно беше 3.440 на што ми рече да и давам адаптирано млеко после секој подој. Прашањето ми е следно : колку треба да накачи, по кои параметри? И дали доколку е се во ред со бебето кака по неколку пати во денот, мочка, жилава е не е млитава, спие убаво има простор за паника. Прво дете ми е ме испаничи малку ама мислам дека нема логика малце ова.сакам и на второ мислење да си појдам. Инаку се друго ми рече дека е во ред со бебуш. Фала ви
Здраво на сите. Некој да има искуство со френулум кај бебе, под јазикот ни рекоа дека треба да се исече малку. Препорака за орален хирург или некое искуство
Мајка педијатарката да си ја скини дипломата. Нормално е по 20 дена да си ја врати родилната тежина. Не давај ад, дои си штом имаш млекце.
Кој ви кажа така? И на мене во Чаир ми го кажаа тоа, потоа се консултиравме со други педијатри ни рекоа не. Ако бебе може да цица/јаде нема потреба.
И јас прочитав нешто слично по нетов ама викам ајде да прашам. Фала ти. Секако ќе одам на друг педијатар
Мoетo имаше и гoре и дoле. Дoле jа сецнавме на детска хирургиjа, 3 секунди рабoта. И пoдoбрo пoмалo. За гoре не приметивме дека има беше пoгoлема и мoраше сo успивање. Нас сите не сoветуваа да сецнеме затoа штo oсвен oдвoени запчиња (каj мoетo беа така) мoже да има прoблеми вo гoвoр. Еве сега и втoрoтo дете има и пoсле празниците ќе гo средам тoа. Се рабoти вo мнoгу случаеви за генетика.
Сите ве советувале за истото. Нема тука дилема. Кај нас беа поделени мислења, и тие што рекоа да не сецнеме беа во право. Затоа членката треба да си побара и друго мислење.
Стресно е до неможни граници кој не осетил не верува и НЕДАЈ БОЖЕ ДА ДОЗНАЕ.. До скоро време имавме ваков проблем ќеркичката ми е 4 години. Од самото раѓање се боревме со мало зајдување ама се исклакуваше секогаш. На година дена доби силни нападни во денот и по два пати ми се онесвестуваше од тоа зајдување буквално цела модрееше и губеше свест рачината и се вкочануваа... На незнам колку пати срцето мене ми го има запрено животот ми се скрати за 20години во најмала рака. Однесена на доктор без испитување завршивме со терапија за епилепсија неможам да опишам какво чувство е тоа. СПодоцна со испитување се утврди дека нема епилепсија туку едноставно дека на незадоволство реагира така и ми препорачаа само да сум ја оставела такво ми било детето така кога ќе се случело да не сум реагирала никако оти имало деца со епилепсија по 15-20 миниту ги немало а не 1 минута иако на секој родител таа минута му е вечност. Одев по медицината и послушувавме секакви совети што ни даваа ама го имавме тој проблем се дури една жена не ми рече не го носете по доктори на детево ова му е од детинството и незнам како ќе ме сватат многу мајки овде пошто и јас истото би изреагирала предходно да го немав тој проблем оти ниту јас како родител во 21 век не верувам во бајачи и гатачи и не ја носам , но за ова ја однесов и верувај како со нож пресечено е ниту ми зајдува ниту се онесвестува еве веќе година дена немаме таков проблем.... А секако сме пробувале во моментот и вода ја шлакавме и нопаку ја тресевме јазикот и го пазевме да не го голтни мислам незнам во моментот што се сме пробувале. Внимавај и кога има температура или настинка уште повеќе пази поосетливи се тогаш...
Дојдов да пишам и прашам за ова. Знаете бебе мое фати бронхилит на 16 дена. Пред две недели го вакциниравме со шестовалетна ДОкторката таму ми посочи и објасни дека имал бронхилит и дека при најмала настинка може да ми спушти на плуќа. И навистина 3 дена беше со затнат нос и еве трети ден бебе мие со бронхит. Овој пат се лечиме во домашни услови со инхалации и антибиотик и секој ден го носам по два пати да го слушне. Има 3 ипол месеци.