Па веројатно од дадата префаќа нешто, не е ни важно, нема друг начин со две деца. Не знам за Систина ако знае некоја нека препорача, јас ти пишав во Ремедика го носам кај др. Искра таа е пулмолог и работи само со болни деца, а можеш и кај матичната да прашаш да те препрати некаде. Однеси го секако, не чекај многу.
Na kolku temp davate sirup? Post vakcina rekoa 38.5 a vaka koa se razboluva bebe, koga se vadi sirupot?
Бебе ми е 10 мес, 2 ден има тем бевме на лекар, имаме вирусче моментслно има скоро 40 дадов парацетамол држиме крпче на чело зошто таму е најжежок странично, што др да правам и знам дека најрано на 4 ч можам пак парацетамол или???
Расоблекување, разладување, туширање. Зашто крпче на глава? Кај деца никогаш не се става на главата ко што знам. Ако се топли стапалата можеш чорапчиња со вински оцет, чорапчиња со сапуница. Исто можеш да истискаш сок од лимон и да помешаш со сода бикарбона во ист сооднос и со пената да го измачкаш по тело. Со лесно мајка, да помине побрзо
Kolku kaslanje e mnogu kaslanje? Bebevo digna temp sinoka,aj so sirupce ja simnavme i cat pat potkasluva ama suvo ne mi e zvukot ko so slajm da iskaca. Nose zatnato. Virusce ima, i nie imavme. Se mislam dali da cekam do utre za kaj maticen ili treba na dezuren nekoj da odam denes, kako da procenam?
Нас ни се случи слично пред недела дена. Подкашлуваше по малку,шушкаше со носето, еден ден тт 37,7.Беше исто за викенд, сабота. Пишував со матичната, даде совет само испирање носе со физиолошки, синомарин и аспирирање со пумпица ако има секрет а за тт разладување. Така поминавме ние, не отидовме на преглед.
Чепче кај нас побрзо симнува, земи ефералган зависно колку кила е (15мг/кг). Во меѓувреме ако качува лади го со алкохол и истуширај без главата. Расоблечи го за да може да се излади. Ако је симнува носете го на дежурен. Оди на дежурен штом кашла суво и затнат е носот. Прскај почесто некој солен раствор да се одзатне.
Никако крпче на чело. Кај деца не се вади температура преку глава. Дури и кога се тушира, главата не се мокри.
I koga ispusta gasovi mirisa sega ne e kakana 3-4 dena Pedijatarot mi vika ok e Prvo napreduvase vo prosek po 40g sega 20g
Е не знам, за миризбата можеби зависи од твојата храна. На моето воопшто не му мириса, ни гасови, ни ништо. А за напредувањето, моето напредува по 50гр дневно, велат многу било.
Nisto strasno , nas ne pustija i nie go imavme ovoj problem, no mi rekoa deka koga ke bide pogolemo ke ima problem so izgovor na nekoi bukvi
@no name5 Tushiraj so ladna voda, morash da go oladis.Chepchinja da stavish I nosi dete vo bolnica, ne go chuvaj deteto doma.
Бебе 6 месеци, прими денеска вакцина петовалентна и рота. Таму не плачеше воопшто, ама дома сме веќе 5 часа, плачи цело време. Заспан и во сонот кенка. Температура нема. Можно е да го боли? Што да му дадам?
И моето така правеше 2 дена. Јас му дадов парацетамол се консултирав со педијатар и едниот и другиот ден. Прво чепче му ставив а наредниот ден сирупче