Ај следно ќе ги земам. А бекутанот е изотоничен раствор. Шо е разлика на изо и хипертоничен знае некој?
Да се надополнам на Буби- солта влечи вода, па затоа кај потечена слузница на затнато носе помага хипер, а не изотоничен. Ама затоа пак хипертоничниот не е за секојдневна употреба оти може да ја исуши слузницата.
Е сега ми е јасно. Фалааа. Јас превентивно си флитам изотоничен. А синомарин ќе земам кога ќе има реална потреба на затнато носе.
Мислење дали според ваше искуство треба антибиотик? Не тече нос, нема кашлица, нема црвено грло. Само температура38.5.
И јас мислам не ама матичнава е запната за антибиотик. Минатиот па со ларингит, шлајмови, мрсули и благо покачено црп ништо не ми даде. Затоа ми падна чудно... Би ми значело и мислењето на @Annath
Кога е правена крвната слика? Гранулоцитите одат нагоре, лимфоцитите нешто помалку, ама и тие се качуваат. Оди во прилог на вироза, ама ако продолжи трендот на качување на гранулоцитите, може и жариште да има некое. Следи ситуација, можеби урина да испитате ако не се симнува температурата и нема други симптоми.
Фала ти на одговорот. Вчера во 18 за прв пат качи тт. Денес во 14 ја правевме крвната слика. Може избрзав, ама не ми се оставаше така дека следи викенд. Да не одам по дежурни. Го земав антибиотикот ама не го давам веднаш. Ќе почекам да видам ноќва и утре како ќе биде па ќе видиме. А урина како се зема на бебче? На големата никогаш не сум испитала кога беше бебе.
Мајки бебе примаше денес вакцина има тт 37.6 дали да дадам сируп? И до колку се регулира без парацерамол?
Урина со ќесички се зема, ќе ти кажат во аптека, кај моиве лесно беше дека машки, за девојчиња не знам како е. Како е денес детето?
Majkii sto stavate na potpareno gaze? Bebe e 1 mesec. Mackav pavloviceva, i toa obilno koga se potpari. Po preporaka na pedijatar mackav bekutan so cink, no nema podobruvanje veke 3 dena. Probav so bekutan pudra.... Sto moze da pomogne najskoro da pomine?
Бетер. Температура 39.5, давам сируп, го држи 7 часа и пак качува. Излезе 2јката горе. Вероватно затоа му е намален имунитетот. Во очај го послушав педијатарот и почнав со антибиотикот. Можеби згрешив, ама многу инсистираше, ми е страв да не искомплицирам.
Немој да мачкаш обилно. Кожата не диши, од памперсот се потпарува нормално. Јас мачкам само ако е црвено и во многу тенок слој. Маст за потпарено земај.