Многу брзо поминува со оваа маст. Незнам за колкаво црвенило станува збор. Моето малце се вцрвени, со 1-2 мачкања се исчисти скроз.
Можно е да е бактерија, како што реков, дека гранулоцитите одат нагоре. Моиве над 39 качувале од бактерија, и со сируп се ок 7-8 часа, после пак им се покачува тт. Покриен е со антибиотик, ќе пројде, без грижа.
Fativme nekoj virus doma...bebe imase temp proslata nedela, t.e. od sabota nokta i nedelata. Zatnata pa sega tece nos i kasla. Vleceme mrsuli,prskame sprejce,kaslanjeto se podnamaluva ama uste go ima cela nedela. Nekolku pati ja slusaa nisto nema, mrsuli prozirno beli. Kolku gi drzi ova bebinjava obicno? Prvo e,ama nekako cela nedela mnogu mi e da trae kaslica i mrsuli
Мојата почетокот на ноември беше настината. Мрсули еден куп, крчеше. 100 пати ја слушаа и крвна слика и брисеви беа ок. Две недели требаше скрос да и помине.
Фитобалм кај да најдам? Или мелем павле, ама па читам тука на форумот пишуваат не е за мало бебе! За затнато носе.
Вчера не најдов синомарин дека недела, земав аквамарис. Синомарин капки или спреј и колку пати дневно?
Izvinete vaka ama vikaat bitni bilo mrsulite sto boja vi bea? Na mojava i bea prozirni ama sea ko da se mlecno beli nakaj zeleni...da si fatam pat za brisevi ili...?
Нашите беа проѕирно бели. Ако ти одат накај зеленкасти обавезно брисеви. Знам дека зелени мрсули може да значат бактерија ама и не мора да значи. У секој случај за да бидеш мирна брисеви не се на одмет. Подобро сте?
Прозирни и млечни му беа на моето, сега вториот пат малку носето кога му течеше вадев и зеленкасти ми дадоа антибиотски капки ама брис не правевме.
Тој треба да е. Пријателка ми прати пред некој ден дека го користи за бебето. Јас од ампулите имам само земено.
Оди на педијатар подобро. Јас си направив беља со мојата. И ние сите дома некој вирус изгледа закачивме на сите нос ни течеше и грла не болат. Малата ми крена 39 со 4 и јас ќе помини, ќе помини и полошо направив. Сега лендацин инекции и урбазон прима 3.Мал е нејзиниот организам неможе да се избори. Прво ајде и дадоја амоксиклав и од него дијареа фати и не и делуваше се поболна и поболна беше. Ви посакувам се најдобро.