Abe poarna mi stoi ama toa sabajle sto go vleceme e pomutno u boja. Preeska i prskav pak kapki ne tecese nisto. Bevme 2 pati proslata nedela i vo sabotata sega pak ja slusaa. Ona ne krena tolku dokaj 38.3-38.4 i sirupot odma i simnuvase,temp imase neceli 24casa. Ke vidam posle pak kako ke mi izgledaat Tie se kapkite
Не знам дали припаѓа во бебе или дете ај тука ќе си прашам. Малата е годинка и 7 мес. Беше настината со комбинирана кашлица. Сега сме во фаза на искашлување. Како да го исфрлиме шлајмот? Го искашлува но не знае да го плукне. Давам проспан по препорака и инхалации само со физиолошки
Во фаза на оздравување е, се сушат и стануваат зелени мрсулчињата, затоа нема ништо. Ако е претоплено детето, или пробало нова храна, ама во вториот случај ќе има осип и на градите и околу устата. Поверојатно е преоблечено.
Фала ти ,се сомневам Можно е од потопло баш синоќа малу повеќе ја покрив за спиење..со што може да мачкам да помине?
Девојки, Беба е 9 месеци. Прво проѕирен секрет, па бел прееска затнато носе мрсули сами течат и сега скроз се затна. Згора на се ја осеќам дека ќе качи температура еве ја се кенкави. Прв пат ни е со тт и кажете ми како беше редот со оцетот и алкохолот ладни топли нозе сооднос , расоблекување и бањање. Во паники сум се што знаев заборавив. Фала ви