Ne panici, meri temp i pocne li nad 38-38.3 vadi sirupot. Gledaj dali ke simne sirupot,ako siminja super ne ti treba niso drugo. Eferalgan znam se dava na 4-6 casa
Мајки бебето е 4 месеци носена е на педијатар и систина и на матичен педијатар и на ушно се е во ред а таа плаче вришти несака но да цица не се смирува навечер не спие дење исто така давам за грчеви давам чајче незнам што да направам
Пробај да и даваш млекце кога е заспана или полузаспана. Период е, сите мислам го пројдовме. Ден денес не знам како преживуваше со ич цицање.
Моево скроз исто се понаша, вришти и плаче неутешно мислиш стварно нешто го боли, а уствари прави магаре од мене. Штом земам да го шетам низ соба со цицка одма друго дете е. Истото го прави и за заспивање.
Да и така пробувам дури што се буди цела вечер си мислам гладна да не е ама па супер си напредува коа плаче страшно е заоѓа се губи
Мајки, синче има температура скоро 24 ч. Не спаѓа под 37, не качува над 38. Досега немам ништо дадено, само го разладувам. Да дадам ефералган за ноќва или ако качува над 38.5? Моментално има 37.8 и штотуку заспа за ноќно спиење.
Jas bi dala a vidam 38 pogotovo navecer. Bebe moze brzo da kaci,a kolku i da ne spies i da mu meris moze da zadremes.
Секако не легнуваме барем наредните 3-4ч. Ќе му мерам постојано. Од една страна не ми се дава оти не беше нешто омалаксан, весел го помина цел ден, од друга страна многу време ми е некако. Јас претпоставувам дека заби се во прашање, оти освен симптоми за запчиња, друго ништо нема.
Ko sto mi objasnija od zabi paga imunitet i vlaga virusce ili nesto...ne deka od sto se napinja zabot da izleze se diga temp. Kako ste?
@Pacient srna Му дадов пред саат време, ми стега уста, па нешто голтна, нешто исплука. Го пратам сега, ако треба пак ќе дадам. Да го сметам како дадена доза и да чекам 6ч за нова ако има потреба или можи и порано?
Уф стварно не знам немам искуство такво досега. Со големиот немав проблем ми пиеше секогаш, а на малото само еднаш имам дадено за температура и тоа беше чепче, баш од страв дека нема да испие, уста не отвараше за ништо. Ако знае некоја мајка нека те советува. Јас знам само дека ако поврати пред да помини пола саат откако ќе испие лекарство или капки, витамини што и да е, се дава нова доза така педијатарот ми кажа. А за овој случај не знам
I mojata sega koga bese nastinata(isto radi zabite 2 odednas izlegoa) edno pienje sirup bese horor poise nadvor nego vnate ama i taka imase efekt. Jas bas ja sledev so toa pistolot na 10 min ama izdrza 6 saati ne kaci za da treba pak. Inaku eferapgan moze i na 4 ako kacuva. Inaku so spric najubavo se dava,ke go butnes od strana Kaj obravceto i dur se svesti ispieno e. Verojatno nema da ti treba ama dali znaes za diazepamot nad 39 ako trgne?
Знам, ама се надевам дека нема да ни затреба, оти немам дома. Ако не дај Боже качува, ќе го носам на ургентен и тоа е.
Дечки, малото ми е 10 месец, денес ни дијагностицираа бронхит на клиника. Ни дадоа 3 пати и халација да праиме со вентолин и панцеф антибиотик. Крена 39.4 накај 17часот и поврати еднаш. Па преесла накај 22.30 пак крема 39.4, и поврати два пати. Направивме демес два пати инхалација со вентолин. Прашањето ми е дали е можно повраќањето да му е од шлајм и нешто вентолинот да го поттикна? Не е ништо јаден денес, само на цице виси