Аман веќе, само што се исчисти црвенилото, сега е исфрлен целиот, пак во областа на вратчето, напред накај градите и позади горниот дел од грбчето. Што да ставам за осип? Судокрем не помага.
Мама да не е атопичен? Мислам дека одевте на кожно вие за тоа или грешка сум? На син ми како му се појави на вратчето, еве 2 месеци ќе поминат само се смирува и интензивира, ама скрос на вратчето не е повлечено.
бебе 3м,само на доење.Се разбуди со 'печати'(ми личи на утрикарија).Не е дерматит сигурно(синко имаше и знам како изгледа).Од што може ова да е??немам сменето прашак за перење.Од чудни работи,изедов кикирики 200гр зар е можно од тоа? дали може нешто да намалкам,мозок ми се укочи.Летизен несмее,од 2г пипува.
Истуширај го, само со вода, витамин Ц капки можеш да дадиш, ако печатите личат како од коприва да се и почнуваат да се спојуваат и шират, јави го на педијатар, можно е да е од кикиритките.пиј ти многу вода и витамин Ц напиј се.
Ако е атопичен дерматит, пробај со линијата на La Roche Posay Lipikar - маслена купка и лосион за тело. Нас тоа ни дадоа на лекар, првично бев скептик, ама продолжив и после 3 дена бебе се среди скроз и фала Богу, нема ништо веќе. Кај нас дури и ептен лошо беше, кожата му се излупи цела, цело стомаче беше зафатено, до градите и ноџињата. Сега бидејќи е добар, си користам скроз обичен лосион за тело на Веледа, па се нема појавено ништо.
Ако е атопична кожата ке мора козметика да смениш. Маслена купка и соодветен крем. Јас на биодерма користам купка и крем, ама и еуцерин е доста фалена иако не сум ја користела.
Користеме биодерма, пробавме и со уријаж, нема некаква разлика. На периоди и образите и надоле по градите и грбчето му се јавува.
фала за одговор Алишан. Отидов до кај систина,ми кажа исто туширање само и контактна алергија и личи.Баш се испотресов
Да ве прашам, дали е нормално коса да паѓа се уште на 9 месеци? Моето се роди со многу коса, на почетокот само каде што лежеше испадна, горе на главчето не, и сега гледам има доста влакна кај што спие па се исплашив малку.
Zdravo. Bebeto mi e 5 ipol meseci. Seuste ne sme pocnale so dohrana ama majka mi go cuvase vcera i mu dala banana. Deneska kakata mu bese vakva ko sto vidov mozno e da e od banana. Dali moze od druga pricina da izgleda vaka kakata ili samo od banana? Ke prikacam slika izvenete mnogu ama vekje e mn kasno da i pisuvam na doktorkata a nema da mozam da docekam do utre
Да, можат вака црни конци да се направат од бананата, а од малку позелена банана моето какаше сиво/зелено.