Вие два три дена на бебе попладне образите му стануваат црвени, рапави како со ситни брунчиња на местото на црвенилото. Не го чешаат. Овие два дена пошто е поладно ноќно време, температурата дома достигнува до 25с, но го расоблекувам комотно да си седи Инаку максимум 23, ама ноќе ми лади ако не загреам предходно. Со што да го мачкам? Можно ли е да е од топло?? Ке ставам слика, иначе му ставам мустела за лице
Мајки на ќерка ми 6+ и се растече носот (водлесто и прозирно лепливо) и навечер тешко спиеме,грчи се слуша ептен. И мн често кива по неколку пати. Бев на педијатар,грлото и е чисто и нема ништо на плуќа, ми рече чисти само со физиолошки. Јас го правам тоа и со пумпица ваѓам. Дали може и друго нешто да се направи ? Искрено се плашам, син ми никогаш како бебе не ми настинал,ова ми е ново.
Nisto drugo prskas sprejce cistis nosot i cekas da pomine. Nas istoto ne fati 1 den temp,prvo zatnata bese pa se rastece...za 7-10 dena i se opravi nosot.
Ако има некој витамински сируп за имунитет за 6 месеци можеш да даваш, сега мене кога ми настина му давав мултивитамински сируп на бекутан, ама не знам дали може за 6 месечно бебе.
Majki ne sum videla bebevo mi lapnalo konfeta sega koga kakalo ja vidov vo izmetot.Moze li da mu se sluci nesto?
Јас пак мајки. Беба 6+ со растечено носе ,денес и вчрра кашла.. ја однесов пак на лекар да ја наслушаат уште што не ме истепа педијатарот. Како не ми било срам да носам бебе без температура не ми било прво дете треба да сум знаела... ден два ако имало температура 3тиот се носело на лекар.... wtf. Значи зборам за бебе а не за дете. Син ми беше настинат со антибиотик и се плашам сега малата да нр префатила иако пазев. Што можам да правам за да и олеснам ? Кашла преку ден и во спиење,и грчи,носето и течи.. испирам со физиолошки и влечам со аспираторче..
Физиолошки, аспирација на секрет од нос по потреба, не често. Може инхалација со физиолошки, тапкање по грбчето, кромид во соба и тоа би било. Ако не се смири ќе го носиш пак во понеделник да го слушнат.
Да си го смениш педијатарот! Каков е тој однос божее. И 10 деца да имаш исто ќе се грижиш. Или ај вториве да ги фрлиме ццц. Инаку чисти со физиолошки мама, друго нема. Им треба малце време да им се исчисти секретот скроз.
Мајки паника ме фати Големава има сипаници дали може да му се префрли и на малово ? Како да го заштитам ?
Осип на грбчето само од шо можи да е? Вирусна инфекција? Од храна не е, оти ништо ново немам дадено. Мрсули има 3 дена, кашлица не, температура сега почнува да крева 37.3. Препорачајте ми педијатар во ск, небитно каде, ако ми затреба.
Не е спурено оти никогаш не го облекувам многу, топло ни е многу во станот, носи боди на кратки, тенко блузе на долги и пантолони. Не носи ни чорапи. А температура сега ми крена и тоа случајно ко го видов осипот мерев, инаку си е весел, ништо не покажува освен мрсулите.
Се пренервирав . Ќе менам и јавно ќе кажам кај кого бев. Еве денес кашла мн. a од носот буквално се дави. Кај да ја носам сега во сабота...