Да точно. Муабетот ми го направи др. Слаѓана колеска... познато така ? Знаеш ли некој асален за матичен ? @brm_brm од охрид сум. Каде е тоа ск ?
Сега за викенд немаш избор…прашај на болница дали имаат дежурен ако не правец струга За матичен немам совет…немаш многу голем избор…или др Билјана Руменова или др Ранко во Велгошти, тој е семеен доктор ама гледа и дечиња…ќе ја тагнам @LivingGlam таа е задоволна од него
Да не си сменила прашок, омекнувач нешто? Од вирусна инфекција што дава осип само на коксаки ми текнува ама од кај би закачил такво нешто? Ај ѕирни слики на гугле дали се такви. Инаку ако се проширува или го чеша, во Систина отидете или на Клиника.
@doubleinfinity @LivingGlam мн ми е далеку ... :/ би пошла на приватен преглед но за матичен навистина ми е далеку...
Па не знаев ни јас, ама научив. Имав осип додека бев настината пред година дена. Се испитав секакви брисеви направив и повеќе доктори ми кажаа дека тоа е нормално. Некогаш излегува осип пред симптомите на настинка некогаш од потоа. Е сега мене ни ме чешаше ни ништо. И тоа е битно, ако смета треба да се третира. @IRBBB се повлече ли оспичето ? @minne992 треба да немаат контакт никаков. Ама од она што сум го чула што по мал полесно ги поминуваш... дали го доиш? Наводно и ако го доиш лесно ќе помине. Во секој случај дали префатило или не ќе знаеш за недела дена. Немој да паничиш,познавам неколку случаи што фатиле бебињата не вакцинирани, и добро поминаа. Секако можеш да поразговараш и со вашиот педијатар за да се смириш.
Не мама, си стои. Само на грбчето е уште. Го намачкав со камагел после капење, ќе видиме утре како ќе е. Температура нема, носето чисто, крчка позади. Плус 6ти скок и заби. Еве го Не се шири, од сабајле исто е. Не дава знаци дека го чеша, ко му изби дерматитот партал се правеше од чешање. Немам сменето ништо баш ради атопичниот. Ете слика, не ми личи ко на тој од коксаки на гугл шо излегува. Во Систина има дежурни педијатри, така? За не дај Боже, да знам.
Немаш мами избор толку се доктори Охрид…а др Билјана поблиску би ти била? За Колеви само негативни искуства сум слушала, не ни помислив таму да го запишам бебчето
Vtor den rastecen nos a voedno i zatnata, grci pri spienje, temp 37.5, apetit ima i jade i pie bez problem, nemirno spienje i budenje od son so vristenje. Nastinka ili vadime zab ? Ako prodolzi vaka sekako ke ja nosam na doktor. Pravam inhalacija so sinomarin i cistam nos so pumpica od tvrdi mrsulcinja
Со помин нека е на куклата. Педијатарот на децава е строго против инхалации на своја рака, дури и си физиолошки. Вели дека ако не дај боже е бактериски може штета да се направи. Можно да е вирус. Од вадење заб дирекно не се Качува тт. Туку Опаѓа имунитетот и лесно закачуваат вирусчиња.
Izgleda nastinka od padnat imunitet radi zabi. Sto se macis da inhaliras sinomarin koa moze samo sprejce da prskas. Mojot pedijatar e na stav deka nema poenta inhalacija so fizioloski ko sinomarin koa go imas ko sprejce
Ne sorabotuva ni za sprej ni za kapki, nitu pak za sirup, mi se ispozadavi posledniot pat. Fala bogu so inhalacija nemame problem sega za sega
Има ли некоја електрична пумпица за носе? Имаме таква што се влече со уста ама на мајка белите дробови немат толку капацитет да влечат.
Пред некој ден зедовме носко, тој аспираторот за во правосмукалка шо е, да е жив и здрав тој шо го направил. Го има во анни фарм, вршат и достава.