Не е проблем, вака треба да биде. Не мокри го при бањање, ќе е направи крастичка и ќе падне сама. Ако не се суши и се зголемува, тогаш на лекар. Ама реакцијата од бсж вакцина е ваква.
Како сте? Ние кога имавме корона синче имаше 15 месеци и немаше никакви сиптоми. Ние полегнавме ама до 5 тиот ден како нови бевме. Сега пак ме фати паника да не закачиме пак што е се болно.
Abe navidum ok. Bebe hrci vo nosot malce i podkasluva,utre planiram dokaj maticnata da odime. Jas 2 dena temp i sea rastecen nos,maz samo so rastecen nos ama 3 dozi vakc ima on,jas ne stignav treta da stavam
Majki zdravo. Pishuvav vo druga tema, ama aj i tuka. Na kratko bebe ne kakashe 3dena i normalno prvo dete ni e i panichime togash beshe 3 nedeli. Pievme Aptamil premature, pa smenivme Aptamil Comfort i ni se pojavi svezha krv. Posle sekoe ispieno shishe kakashe i imashe krv. Go vodevme vo Sistina i Doktorkata smetashe deka e alergija na kravji proteini. Togash smenivme na Aptamil ADC i svezhata krv se smiri, ama celo vreme ima crni tochki ispadna deka e pozitivno na krv. Ama deka i bljuckashe i vrakjase mnogu kako ligavo i se gusheshe, ako ne go vidam nesakam da mislam sto kje se sluchi, pa pochnavme so Novalac Alernova. Ama mnogu ima crni tochki pa duri i pogolemi takvi krv, za razlika od Aptamil ADC kade sto imashe po 3-4 nekogash i pomalku. Hemoglobinot ni beshe 85, sega pieme zhelezo Sideral i sega ni beshe 117. Kade i shto da baram vekje chare ? Mnogu se nerviram od sto taka mu se sluchuva ?
Не гледам друга опција освен второ мислење. Може да е бактерија, инфекција во цревата или пак алергија на некоја друга состојка во млекото. Во ниту еден случај не е за занемарување.
Здраво мајки, се пазевме од ковид чудово, ама не стигна и нас. Мм од работа го собрал, веќе 8 ден му е денес, лесно помина тој, ама беба (4 м.)денес сабајлечки се разбуди со тт 38.1. И дадов сируп, и спадна. Ја тестиравме и позитивна е Матичнава ми вика нема што друго да и се даде, ако забележам дека тешко дише, тогаш да ја носам во Козле. Искуства да ми споделите тие што поминавте, прв пат ми е болна, па мораше ли баш прво ова да е
Прочитај поназад мислења од деновиве во темава, имаше бебиња позитивни на ковид. Генерално лесно поминуваат. Моево денес 5ти ден, ништо не и е. 2 дена темп, кивна трипати и се закашла неколку пати. Јас најлошо си поминувам. Ако кашла носи ја у козле секако.
Nisto majka toa e sirupce i pazi da ne kacuva mnogu temp. Mojata imase 1 den temp,se gledase malce omalaksana den dva i tolku. Sega zabusava malce so jadenje,maticnata ni rece moze vkus da snemala ama ke projde i toa. Mi se zakasluva deka i hrci nosot i nea,ja nosevme denes na maticna ja slusase nema nisto. Mozes da i davas vit c i multivitamini za bebe da pomognes na imunitetot poso krs im e sea od koronatA
Земаа пример од столицата за бактерии и вирус ли незнам што, испадна негативно. Јас многу се нервирам, вече незнам каде да одам и што да правам. Во Систина мислам сите не знаат. Некаде на друго место добар педијатар да ми предложите ??? Пишував во српска група по предлог од членка тука, ме советуваат за формула што е разбиена до аминокиселини. Докторката ми вели црна крв е и се домневам дека ќе помогне таа формула ако е крварење од хранопроводот. Ама вели ако е крварење од хранопроводот нема да се качува хемоглобинот. И ајде сега јас што да мислам ? А и на крвната слика тоа за алергијата му беше малку покачено. Ќе си умрма од мака искрено незнам како да му помогнам на детето. Па никаде не сретнав сличен како нашиот случај, тие што имале крв била свежа и со промена на млеко се смирува.
@S.o.F.i а да го однесете на гастро на детска клиника? Имаат субспецијалисти гастроентерохепатолози-педијатри и апаратура за едноскопија (доколку е потребна). Повели, ѕирни го линкот http://ukdetskibolesti.mk/гастроентерохепатологија/
Мамички ве молам за помош/совет... Избезумена сум, така да секој совет би ми бил добредојден. Малото ми има 1 месец и 12 дена. Денес бевме на контрола, супер напредува. Но на пупето ни рекоа дека има мала кила. Му се испапнува кога се напнува. Има многу насови и грчеви. Ми рекоа да ја следиме да не смени боја, за да не дојде оперативно да се решава. Ве молам кажете некој совет/искуство било што
Го ѕирнав мила и така мислевме да бараме друго мислење, а да не е Систина. Да сте на мое место дали би го пробале и млекото што е разградено до аминокиселини и е за деца што се со тешка алергија ? Во српската група сметаат дека таму е проблемот, на мисла сум? Ми треба совет оф мајка што трезвено размислува и како би постапила на мое место. До сега и овие формули му предизвикуваат да му е потечна столицата и осеќам како да не му одговараат. Ноќеска цела ноќ испушта некои звуци се врти се грчи. Сабајле какаше и така се напнуваше и испушташе звуци и пак беше потечно.
Нас ни рекоја појас. Го поноси некое време малку е поповлечено ама ја стегаше многу и почнав да и го вадам и сега ме уплаши пак ќе го носи. Матичната па ми вели ништо страшно само ќе се повлечи. Кој да слушаш..