Да се повлече малку. Е сега дали од појасот или ради тоа што веќе нема толку грчеви не знам.. Инаку салам беше испакнато. А како да смени боја? На ќерка ми и се гледа како да има нешто под кожичката т.е цревцето
Ние имавме кила, со сопругот одлучивме да и ставаме појас, јас и го ставав само навечер кога спие дека тогаш не се вртат мн и не се изместува, за едно одприлика 5недели носење и се повлече целосно, исто како вас од доктор ни беше речено дека треба само да се повлече а ако не се прави операциски зафат. Ние си одлучивме да ставаме иако доктори не советуваат дека растат бебчињата па да не бидат стегнати, а искрено секој појас има да подесиш колку да биде стегнат.
Многу бебиња имаат, а родителите не ни знаат (и педијатар може да не види). Малецко е бебето, обично се повлекува со тек на време, следете го и без паника. Моето имаше, не користев никаквов појас, си се повлече до третиот месец.
Здраво мајки. Се случува понекогаш значи не секогаш, ама често бебето да има како бела кака. Од што може да биде? Иначе сме 10 месеци.
Majki malata e 6 meseca I tece mn noseto I kasla kako kucence ja odnesov3ni dade cefaklor I akva Maris iskustva kje prestane lo da kasla iskustva
Искрено би го носела на клиника. Не би сменувала млеко додека не се утврди причината поради која шо крвари. Не знаеш дека е тешка алергија за да купуваш такво млеко.
Ништо страшно, само да не се вклешти. Не мора појас да купуваш, стерилизирај петденарка, завиткај ја во газичка и со фластер стави ја врз папочето. Моето така имаше, до третиот месец мислам скроз му се повлече. Не го боли ништо, освен ако не се вклешти, што мислам е многу ретко за папочна кила.
Majki dobro utro malata e 6 meseca kako kucence mi kasla mi dadoa cefaklor iskustva kje se Smiri I pravam I inhalaciha
Мајка ќе се смири, не паничи. И мојата на 6м кашлаше и целата беше затната, со антибиотикот се смири. Обавезно и пробиотик давај.
Се прави т.н. Sweat test, односно испитување на нивото на хлориди во потта и генетско тестирање за утврдување на дефекти во CFTR генот.
Здраво на сите, бебе 4 месеци се разболе и си доби Алмацин да пие, вчера имаше накај 38 темп ама и дадов парацетамол зашо беше многу плачлива и омалаксана. Имате искуство со антибиотици на толку мало дете? И многу слабо пие млеко, едвај пола шише од што си пие вообичаено и тоа со плачки - ова повеќе ме загрижува
Се повлекува, ништо не мора да правиш. Малата е веќе 4 месеци а и се повлече па може пред еден месец. Топче од околу 1 и беше испапчено, сега си е баш вдлабнатина. Ништо не мора да правиш.
Дали некоја мама има исто или слично искуство: Бебе е 5м, во последниве две недели на два пати при заспивање имаше тресење на главата од неколку секунди, надолу телото не. Првиот пат беше после ставање прв пат во кенгур на некои 15-20 мин. и го поврзав со замор на вратна мускулатура, но денес не беше во кенгур, ниту пак нешто претерано на меше. Во понеделник имаме закажано на педијатар.