Od koristenje antibiotik ni se pojavi kandida. Ogromno cesanje i crvenilo vaginalno 1 god sme Staviv canesten,caj brusnica i mienje so kamilica Sekoj sovet mi e dobredojden. Ne znam nokta kako ke ja isterame,strasno cesanje ima
Здраво мајки во огромна паника сум. Син ми расфрлил од тир малечките минијатурни балончиеа на секаде. Додека го држев 7 месечново бебе не приметив дека грабнала со рачето од троседот и кога видов пола од балончетп најверојатно го голтнала. Во огромна паника сум !поминаа 2 сати од тогаш и плачлива е. Плачлива беше и сабајлето ама сега се плашам да не и е нешто од балончето. Дали треба да одам на детско ? педијатарот не ми крева.
Електролити ти дадоа ли? Прашај во аптека дали може, имаш на хип со вкус најдобро тие. Може да ти одбива ако грлото му е црвено, најверојатно и за тоа антибиотик дале... Мојот беше поголем ама исто така со плачки пиеше кога го болеше грлото. Гледај да не е прежешко, така млако давај го. И пробиотик давај. @NewMama какви се тие балончиња? Види кај имаш дежурни зошто сега е хаос со болести. Јас би ја однела, сепак ноќ иде да сум раат... Се се случува. Подобро да отидеш.
Син ми изеде балон нреден ден го покака јас искрено не ни приметив дека го изел ништо не му беше цело балонче во каккте му беше не се секирај
Носи го бебето на лекар. Свекрва ми е специјалист ОРЛ во пензија, нејзино мислење е ова.. Може да не е ништо и да го исфрли ама може и да се залепи на дишни патишта.
Ти благодарам на одговорот. За голрма среќа сабајлево го исфрли балончето преку измет. Се извадив од памет, собрав се што е ситно .
Многу ми е драго што така завршило. Несакав да те паничам но пред два месеци на дете од пријатели истото му се случи, кај него се залепи на дишни патишта, не го виделе дека лапнало балон па по два дена детево неможело да земе воздух и го однесле на итна, одвај го спасиле... Два месеци лежеше во болница со оштетување на дишни патишта.
Ве молам за помош.Прв пат ми се случува бебе да се разболи.Има 7 месеци.Јас сум болна од вчера, со симптоми на ковид, сеуште не сум се тестирала.Од денес и она е со температура од 38, 38.7 и кашлање.Не сум во градот кај што ни е матичната, па се консултирав со педијатар тука кај што сум.И дадов парацетомол само.Што можам друго да направам, за да и олеснам? Цело време спие и плаче.Намали и со јадење.Ептен сум во паника
Прво ти се испитај. На бебе испитај му кс. Можеби е некоја вироза, а не ковид. Давај ѝ електролити, повеќе течности, вит Д и Ц сигурно даваш.
И давам вит д со омега,електролити не сум давала до сега, од аптека да земам? Од течности само вода и млеко и давам до сега, не знам дали да и дадам и сокчиња или чајче?
Има во аптека на хип електролити. Како сокче е. Електролити, вода, млеко, тоа е доволно, не мора сокови и чаеви. Малаксана ти е од што не јаде,електролитите малце ќе ја подигнат да не дехидрира.
Isto i kaj mene bebeto kaci sabajlevo tt. 6ipol meseci ima, kaci najveke do 38, ama koga ke dadam paracetamol samo 2h e do 37.5 posle odma odi pak na 38, a nemozam tolku na cesto da davam, neli na najmalce 6h e. Sega go istusirav i e 37.5 napravivme krvna slika sabajle kazaa virus, za test ni zakazaa no duri vo petok, ako lekuvanjeto e porazlicno od drug virus bi go testirala i privatno, ama terapijata mi rekoa cim ne kasla e taa. Omalaksan e, slabo jade, i place. Ni dadoa i sirup almacin radi crveno grlo. Skroro isto sum kako clenkata pogore, no ako ima plus uste nekoj sovet dobredojden e
Парацетамол ќе дадеш ако качи на 38,5 38,6 не на 38 остави телото само нека и се бори подобро расоблечија истушира ја него одма да даваш парацетамол.
Вирусче и е да знаеш и мојава скоро цела недела беше со температура 39, 3 нас лепчињата ни помогнаа да и се спушти температурата и расоблечена и туширање често давав и електролит ама не ги сакаше баш ќе помине плус нејзе среќа не ја фати ковидот од мене.
Подоле на коментарот за лепенки ли некој мислиш?? Какви се да земеме и ние На колку најмалце време да го туширам?? Инаку парацетамолот го давам зошто и телцето го боли, нонстоп си подплакуе
@Grasiela** мама не давај под 38,5 ништо, само природно разладување, ако после 2ч по парацетамол почни да ти качува кон 39 шо би праела? Остај го малку организмот да се бори. Туширање со помлака вода без главче, чорапчиња со оцет ако и се топли ноџињата, под пазувите памук натопен во разреден алкохол со вода 1:1 и порассоблечено бебе. Со помин нека е.
Фала многу, а каков оцет да корсистам ?? рачињата и ножињата ладни му се, да не му ставам чорапи со оцет ако се ладни така?? И ова 1:1 е пр 20мл алкохол и 20мл вода ?? Ако да, дали може и телото да му го намачкам или мал е уште, страв ми е на кожава нешто да не му предизвикам од алкохол или оцет
Ако се ладни, веројатно качува уште температура и не се става оцет. Оцет обичен, вински јас имам ставано. Алкохол разреден со вода, на 20мл алкохол 20мл вода. Само памук под пазуви, не на телото.