Ноќта кога качи 39 се шекнав. Парацетамол и туш пушти на 38.5. После 2ч пак крева, на крај во кола и во болница. Земаа ковид тест, брисеви, крвна слика, урина, слушнаа гради, видоа грло. Прими една инфузија, и му дадоа парацетамол, зошто чепчето го искака. Симна на 37.4, па постепено 37.2, 37 и денеска е нормална тт. Црп и леукоцити мирни, урината таман. Антибиотикот ми рекоа да не го пие, ковид тестот фала Богу е негативен. Многу вируси имало ми рекоа што помалце мешање со народ. Само ми е мисла што малку јаде Јадеше на 5ч по 150,180 мл и плус измеѓу кашички. Сега каши несака, и јаде 100мл едвај 120мл. Кога да чекам да се нормализира апетитот или да земам нешто за апетит? Препорачајте ми нешто и за имунитет за 7 месеци бебе
I mojata ne jade moze da e zabi a moze i vkus izgubila taka mi rekoa. Jas bebe ne testirav ama jas bev pozitivna. Mozes vit c kapki 2 pati po 4 kapki, i babyvit multivitamini za bebe jas i davam 1ml celo go punam toa. I nasata ks bese dobra, grlo ok, gradi isto. Nose minimalno zatnato prskame sprejce i toa e nema sto drugo. Jas na pocetokot cepcinja i staiv 2 pati na 6 saati deka mi go povrati sirupot
Омалаксано е затоа, замисли нас како ни е кога сме омалаксани и нас не ни се јаде…ти нуди, колку ќе јади толку…од мене имаш препорака да земиш електролити, ќе му ја кренат малку снагата, иако моево не сакаше ни да ги види…ама во исто време и јас бев болна јас ги пиев кога тоа не сакаше мене лично многу ми помагаа..можеш да земиш од хипп мислам има за бебиња посебно, или Алвоген тие се и за бебиња и за возрасни…сепак слушни се со педијатар пред да купуваш било што
8 дена бевме со температура, освен цицање и вода др ништо не сакаше никаква храна не ми прифати, еве и сега после антибиотик и кога веќе е подобра (недела време после темп.) уште не јаде како што си јадеше, треба време ќе им се врати и апетит. Најбитно при температура е да прима течности, нуди постојано и вода, ако само не сака пробај со шприц како што даваш сируп.
Ако мерите температура со дигитален за под пазува, видете си во упатството колку мин треба да се држи. Јас имам омрон дигитален треба да се држи 5мин иако свирнува многу брзо... брз врска е ова што свирнува пред време, ама ете таков е, а може ептен да те зезне да ти свирне на 37.5, а има 38.5...
Фала на сите. Еве какви електолити имам. Не ми е јасно нешто баш упатствово. Треба ли да ги растворам со чај или нешто друго, или директно да му дадам? По колку мл на ден? И колку време од отварање смејам да го користам?
@Sofi.ja @IRBBB Правиме инхалации колку што дозволува… Најчесто додека цица , се надевам колку толку ќе има ефект. Многу и хрчи носот и затнат и е. Најголем проблем е додека спие, се закашлува многу. Само нека поминува побрзо.
Нека спие на перница додека е настината. Пробај без цицање да инхалираш,за да и биде слободна устата.
Обавезно спие на перница и на страна, на грб ако ја ставам одма почнува да кашла. Оф борби невидени е за инхалацијата, освен со цицање никако не седи, бега. Ама ќе бидеме поупорни. Фала ти
Мамички маж ми излезе позитивен. Одма се изолиравме. Јас и беба ништо немаме сега за сега, фала богу. Ме интересира тие што ви се и биле позитивни бебињата со температура, дали мајките сте вакцинирани и дали бебињата цицаат?
Ние сите фативме ковид, мм, па бебе, па јас. Бебе најлесно помина, два дена темп., си цицаше нормално. Вакцинирана сум.
Jas od bebe fativ,vakcinirana sum. Se vakcinirav koa imase ona 2 mes, cicase togas cicase i sega. Temp imase eden den, malce nosot i hrci i tolku. Jas 2-3 dena imav temp. Dvete projdovne so paracetamol i vitamini. Maz mi so rastecen nos bese samo ama on ima i treta doza. Realno doma ne se izoliravme niti maski nosevme, vise koa bebe prvo kaci temp za nas manje vise bitno
И ние се изолиравме ама бебе крена температура 7-8сати после мм. На мм му помина се, како ништо да ме било, па се споивме пак. Се надевам ќе поминува кај вас со лесно и негативни да сте Кај моето до 39.5 најмногу до сега. Со сирупи се симнува и пак се покачува. Само плачи, цимоли. Одбива јадење, вода, одвај се молиме да цица барем.
Ох бе златен . Нас сега за сега ништо не ни е и се надевам така ќе остане. Мада што ние минатата недела бевме малце настинати, на двете носот ни се затна и мене малце грлото ме болеше. Па си викам ние да не поминавме а да не сме ни знаеле ако е така дај боже нека е. Ве гушкаме мама и побрзо да оздравите бацки до Мартин
38.7 највеќе измерив и после давав парацетамол на 6-8 саати. Не ми качи со парацетамолот над 38, ама два дена имаше темп. Друго ништо не и беше.