Не е за тука ама ве молам за помош По колку мл се става физиолошки раствор за инхалација на возрасен?
39.4 ama brzo kreva...a vidis odi preku 38 vadi sirup,cep neso. Jas cekav 38.5 i za 15tina min vidov 39.4 Da se dopolnam temp pominuva za eden den i toj den ne jade bebe bas na cicka poveke. Mojata i povrati ama toa mislam deka bese od sro i bapnav sirup na uspano ne od korona. Ama use nekolku dena bebe e omalaksano kenkavo, na normalni aktivnosri kenka znaci ja boli snagata, jadenjeto nekoi 7 - 10 dena i trebase da se stabilizira t.e. da ne ja ranam so podlazuvanje tuku so merak da si jade. Nastio pedijatar rece deka mozno e vkus da izgubila taka da ne ve cudi.
Девојки давам антибиотик на 12 часа, дали треба пред двете дози антибиотик да давам пробиотик? (Пишува на пробиотикот еднаш дневно да се дава)
Мајки и јас да се пројавам. Од Неделата е маж ми позитивен а од вчера и ние. Синче крена ноќеска температура пред спиење и почна да му крчи носот и матичната не испрати правец Козле. Температура имаше над 38,5 од тие топломери што мерат брзо за 10 секунди на микролајф, а ако почекам уште некоја минута иде повеќе ЦРП 2,5, затнато носе и малку црвено грло. Цел ден плаче, вришти, не се смирува. Расположен е само кога ќе пие сируп иначе има болки. Колку дена најмногу може да се дава овој сируп/ чепчиња за температура? Веќе поминаа 24 часа и пак му е висока
Прашај педијатар…нас ни дозволи два пати во ден и тоа различни пробиотици да земаме, кога пиевме антибиотик многу имавме проблем со експлозивни столици неколку пати на ден
Антибиотик не ви дадоа? При други вируси за црвено грло со висока температура ми давале антибиотик. Консултирај и друг педијатар. Црп никогаш не сум правела ни кс за син ми. Освен пред вакцина. Ти кажувам ова зошто имав искуства со лекари од клиника и козле и таму е како на кој ќе наидеш за лекување... Не знаат воспаление на уво да видат не па друго. Ако имаш можност финансиска во ковид систина сигурно има педијатар за второ мислење.
јас за температура давам наизменично парацетамол и блокмакс на 4-6 часа само ако е многу висока.Иначе расоблечи го, бањај го, прашај лоратидин дали можеш да му дадеш да се намали секретот.штом е мирно црп немаш потреба од антибиотик.консултирај си педијатар за секој случај.
Моето имаше два дена температура, на 6-8 саати давав парацетамол сируп, и со сируп не спушташе под 37.2-3 и на допир топла беше. Третиот ден еднаш дадов и чекав дали ќе качи без сируп, само омалаксана беше не крена температура и следниот ден ко ништо да не било. Колкаво е бебето ? Ако е над 6 месеци, и три дена темп не е страшно и да не го однесеш на лекар, освен ако не поткашлува и секако ако не оди надолу температурата. Јас не ја однесов на лекар, нит крвна слика правев. Само се слушнав со педијатарот исто ми рече, види како ќе биде ден-два дена, ако кашла одма да ја носам да ја слушне, ако не да почекаме.
Pozdrav mamicki Sin mi ima 15 meseci Vcera se izgori so neskafe na stomaceto mackam so jekoderm maslo od kantarion i crna mast ve molam kazete mi koja imala vakvo iskustvo dali e se vo red ovie mastovi ili drugi da zemam da se oporavi pobrzo blagodaram
Прво да пројдете лесно и брзо, се надевам дека брзо ќе се средите. Ако не ти е проблем да ми кажеш после колку дена пројавивте симтоми бидејќи имавме во неделата гости дома коишто од понеделникот се позитивни а јас бајаги се изгушкав со личноста, јбг блиска ми е ептен. Следам малата за сега сме сите добри.
И вчера имаше температура и тоа над 39 и му го сменив парацетамолот со блокмакс и одма му се спушти. Со еффералган 4-5 часа само му е спуштена температурата а со блокмакс до 12 сати. Се консултирав со педијатриве. Ми викаат штом не кашла и си јаде ок е. Ако приметам нешто посомнително одма да појдам ама освен болки што има и квичи и температура (и заби треба да извади кај и да е ) друго нема проблем фала му на Господ Бав кај два доктори во Козле и двајцата ми го кажаа истото. Не ми се финансиите проблем нас педијатарот ни е од Ремедика и вечерта кога качи температура она одма ме испрати во Козле затоа што немаат ноќна амбиланта. Цело време сум во консултација со неа и ми рече дека таков е вирусот. Кревал висока температура. Ако не му падне и денес температурата ќе го однесам во Систина на мислење Исто и мене така ми рече педијатарот од Ремедика наизменично да му ги давам а од Козле ми кажаа само парацетамол. Парацетамол слабо му делува до 4-5 сати а од блокмакс не качува температура 12 сати. Се мислам само блокмакс да давам зашто повеќе го држи или е штетен само тој да се дава? За некој ден ќе направи 8 месеци. Денес му е веќе трети ден како е со температура. Поткашлува само после цицање иначе вака не кашла во текот на денот континуирано, добро диши. И мене така ми рекоа. Се додека си јаде нормално, не е омалаксано и не кашла да не го малтретирам на ладново а и стварно е преладно надвор и уште толку ќе го стресе ама сега ако треба да се носи ќе се носи Маж ми качи температура во Неделата и се изолираше одма. Ние до Средата бевме супер кога оддеднаш вечерта крена температура и тој ден приметив му се затна и носето а мене ми се зголеми секретот. Наредниот ден и јас качив температура. Од прилика 3-5 дена се потребни на омикронот да се пренесе, дај Боже да не си го фатила. Овој педиод бидете си на витаминска терапија колку толку ќе ви го качи имунотетот. Кај нас ни падна уште толку имунитетот бидејќи малото е во фаза на вадење на запчиња а јас баш тогаш добив циклус
Ke bidete dobri ne se grizi....moevo bebe uste krci vo nosot koga cica i prskam kapki. A izollacijata projdena ni e
Може да крчи и да му тече нос и кога расне некое запче.Ако цица и е весел нема потреба од грижи.Блокмаксот е бруфен,не е штетен само е појак од парацетамол и се дозира спрема килажа на детето.
Епа еве веќе 6ти ден и никој ништо нема да се надеваме дека сме куртулиле, со помин мајка што побрзо да си оздравите
Da da znam i usi tegne i se ligavi i se. Pedijatarot od remedika duri preporaca i onoj sirypot za alergii sto e aerus kako li da bese da se dava za da i se namali otokot i da i se olesni koa rastat zabi ama seuste ne sum go isprobala toa
Синко 4+++, на комбинирано сме цица и пие околу 60-90ml формула аптамил. Пред еден месец пројави точкасто крварење педијатар рече од кравји протеин реакција, сменивме аптамил ХА, немашпе реаквија. денес пак забележав точкасто крварење, во среда сме на контрола, сега чекам да ми одговори матична. Дали е можно од моја исхрана да има реакција, пошто сум вегетаријанец ама внесувам доста млечни производи
Прв пат сега се случива да има лигава столица (како со слуз) и баш беше плачлив пред да се покака, дури одбиваше да цица што не се случило претходно. Незнам дали може да биде од ротата ја примивме во вторникот, инаку сме само на доење и немам ништо сменето во исхрната. Педијатар дури во понеделник можам да консултирам. Дали има простор за загриженост?
Црна маст не, јекодерм и масло од кантарион може ако не е направена рана. Ќе заздрави без лузна местото.