Мајки после неколку дена од покачената тт, ни се појави осипов, пробав со обична пудра, прашок и маст банеоцин, маст за подпарено, мустела со цинк, ама не мине, дури и се влоши. Имала ли некоја сличен проблем?? Да купам нешто на своја рака или да посетиме утре педијатар. Маст за подпарено му ставам само 2 пати, денес ја земав, ама мислам нема ефект, барем црвенилото да се намалеше но ништо
Да не пиел антибиотик? Кај мене слично се ифрли од антибиотик па третирав со гентамицин и канестен. Го ставав и во кадичка со вода со сода и чај од камилица.
Му препиша алмацин сируп матичната, ама само една доза му дадов, и во болница ни го прекинаа. На кожно ви го препишаа тој лек? За колку време ви помина, страв ми е да не се рашири :/
Матичниот педијатар,кај нас беше многу повеќе раширено дури и по ноџињата од антибиотик Аугментин. Споро заздравуваше,некаде недела дена. После му беше сува кожичката,па мачкав бепантен. Детето тогаш имаше 15-16 месеци.
И јас за потпарено газе ќе прашувам. На моето значи на секое му се вцрвува, до тој степен што има крв значи рани. Ќе се вцрви некое време се мачиме ќе помини некој ден ништо и пак во круг цело време. Последно кога дадов леќа се вцрви. Мислев од неа е. Чекав да се опорави не давав ништо ново. Денес дадов грашок, по пола саат од јадењето се искака го слеков и беше жар, со крв дури. Не знам ни дали е од храна, ни кога не давам ново се случува. Страв ми е да давам ново се случило и од мандарина, вишна, малини да се вцрви или барем коинциденција. Нема што да му давам да јади на детето ми се чини од се мака има. Нон стоп мачкам маст за потпарено, мачкав и мустела, користам суви марамчиња со вода за бришење, памперс премиум пелени, камилица. Едно време користев пуфис пелени мислев до нив да не е, пак се вратив на памперс нема разлика. Детето мака си има вришти се треси од болка едвај го смирив. Не знам што да правам веќе ве молам за помош
Мајки бебка е со затнато носе неколку дена ставам физиолошки,денес прв пат неколку пати исповрати шлајм и тоа што имаше јадено,од што може да повраќа од шлајмот ли е? Иначе не кашла само носето е затнато...ми е страв сега и да цица и да и давам да вечера
Majki iskustva ve molam malata ima secret vo nosot I se sleva I po malku kasla I ocite I se pravat gurelki inhalation pravam mackam so krema kaj ocite ve molam za sovet
Повраќа од шлајмот. Мојата скоро беше така, само носе затнато и повраќаше шлајм а никогаш до сега нема повраќано.
Majki iskustva ve molam malata ima secret vo nosot I se sleva I po malku kasla I ocite I se pravat gurelki inhalation pravam mackam so krema kaj ocite ve molam za sovet
Суви користам ги топам во вода. Со туфер да пробам и вода ама исто е ваљда. Не знам како да откријам од што се потпарува вака
Само чисто газе. Користам бекутан марамици и потоа виолета 99% вода и да биде чисто газето. Потоа мачкај со перу крем и супер ќе биде.
Ние имавме мака со црвено газе 2 месеци, многу креми пробавме па и кортико и канестен...па од влажните било, па после со памук со вода бришев, ама ништо не помогна. Со канестенот се смири најмногу, ама мислам дека повеќе е од што не оставав влажно место. Сега бришам со влажни или памук со вода и после со сув памук ја бришам да не е влажно, па после крема. Се мислам дека од влага се правеа гливици и се зацрвенуваше. Еве веќе со месеци нема проблем. Дури и пролив имаше па не се зацрвени. Инаку судо крем мачкам и тоа не стално.