Итно! Прашања за здравјето на бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    695
    Пред ден два пишував за тоа, само кај нас однапред, не на газе. Кај нас испадна кандида. Почнува да заздравува од канестен.
    По 2,3 пати на ден од неа, а помеѓу со мустела со цинк. Најдобро да отидете да ја ѕирнат, џабе пари за разни креми, можеби си треба нешто специјално да си се излечи штом доаѓа до рана. Исто користам од раѓање премиум кер и виолета влажни, не ми се верува дека е од нив.

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Frezy derm baby crem najdobar, 300den od zegin.najdobro

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Babylove peleni najdobro, Violeta maramici 99%voda i krem na frezy derm baby crem od zegin 300 den najdobro.. Probaj

На tina2018, SophiaBella и bybeDkid им се допаѓа ова.
  4. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Varete kromidova voda za slaumovi, dovolno e 20 30 gr dnevno da pie. Isecksjte star kromid, glavica na parcinja, stavete vo ladns voda rsseckan i da povrie malku kolku da pusti sok. Vodata malku da se izladi i da pie vo tekot na denot pomalku.

5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    E ja ova ne potencirav ama se podrazbira so suvo deka se brise...iam mali peskircinja brisam mackam lepam pelen

На tina2018, SophiaBella и lilo им се допаѓа ова.
  6. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас во нормални услови бришам со виолета 99% вода и бришам да е скроз суво пред да затворам пелена.
    Кога е црвено со суви бришам потопени само во вода и туфер со камилица. И нормално сушам и оставам малку да диши кожата.
    Не сум пробала со перу кремата и фрезидерм. Проблемот е што поминува со маст за потпарено еве скоро се исчисти, ама после тоа по некој ден/недела ќе се појави пак црвенило :(

7. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Да не ви е од пелените? Ние од кога почнавме со дохрана користевме Памперс актив пелени и после секое какање околу анусот беше црвенка. Со маст за потпарено поминуваше. И така во круг. Сега сменив бејби лове пелени и нема црвенило, скроз и се смири кожата. На секое менување пелена ја мијам со вода и бришам со тетра. Ништо не мачкам.

На Prolett и SophiaBella им се допаѓа ова.
  8. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.372
    Допаѓања:
    5.244
    Ние сме 6700гр. Моментално сме на виолета 4 (малку комотна е) тројката ни е кнап.
    Од бејбиблов шо да земам бројка.

И кај нас од маста за потпарено поминува ама некако во круг се вртиме.
    Кај нас пак не на газето туку сега напред кога ќе ја подраширам и е црвено.

9. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Користев памперс сензитив од раѓање, еден период околу еден месец некаде користев пуфис и сега се вратив пак на памперс сензитив ама еве го пак се вцрвува. А не беше таков, немаше реакција од пелените од раѓање ги користевме не верувам да е од нив.

На tina2018 и kostovaivana им се допаѓа ова.
  10. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    6.219
    А да пробаш скроз да ги исфрлиш влажните?

11. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Majki, ne najdov slicna tema pa ako ne mk e za tuka prasanjeto slobodno admin neka go prefrli.
    Vcera cel den so temperatura, bolki vo celo telo, omalaksana i mi studi i se testirav pozitivna na covid. Bebenceto mi e 3 meseci, do zavcera go guskav go bacuvav celo vreme a nemav nikakvi simptomi. Dali veke mu imam veke preneseno covid? Ziveam so moite, i cel den oni go cuvaa i kaj niv spiese. Strav mi e i za nego i za moive, vakcinirani se jas ne sum. Dur bev trudna nesakav da se vakciniram a i sega sto dojam isto nesakav da se vakciniram. A se pazev mnogu, nikade ne sum idela ni so luge ni nisto. I dur bev trudna nikade ne idev poso lezev cela bremenost i otkako se porodiv ne sum mrdnala nikade

12. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Подобро земи 4ка. Точни се со бројки бејби лове.

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не се секирај и јас сега бев болна бебуш немаше ништо ако го доиш продолжи си така го штитиш преку млекото.

На Zibiribi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Fala vi, i pedijatarot mi kaza da go dojam

15. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Долго време ги користев влажните немаше реакција, сега наеднаш од тоа да реагира? Ќе ги исфрлам еве веќе две недели бришам со сувите потопени во вода, ама чудно ми е вака што знам. Ако имаше реакција ќе имаше од старт

16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Na rodnini moi bebeto urinarna infekcija na 4mes im rekoa moze od vlaznite da e....ne se znae i tie menjaat u proizvodstvo. Baska kriza e site kratat troskovi

17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.077
    Одев цела бременост на работа, не фатив корона, кога се породив по 3 недели се заразив. Лесно минав , а бебето немаше симптоми, ниту поголемата ќерка

На tina2018 и Zibiribi им се допаѓа ова.
  18. IlinaIliev8

IlinaIliev8 Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2021
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    19
    Здраво мајки, малиот има 4 месеци позади главчето како да му е рамно, сплескано. Дали ова може да се исправи некако, кога спие постојано го вртам на двете страни

На Chrysanthemum му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kostovaivana

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    @SophiaBella ќе се надоврзам на срна. Составот е ист на влажните ама многу е битно суровината од каде ќе ја набават. Може да е сменето сега како што е се покачено и да има разлика.

20. Chrysanthemum

Chrysanthemum Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    282
    Супер е тоа што го вртиш на двете страни. Ќе се оправи со тек на време. Сепак, до 2 години им се менува формата на главата на малите деца.
    Ние имавме проблем со спиење почесто на десна страна, па еве се среди. Кога бевме на ортопедски преглед прашав баш за тоа, да не и остане сплескано главчето од една страна, докторот ми кажа дека ќе се искорегира тоа, и само да внимавам да се врти и на двете страни (барем 20-30 мин да е свртена на лева страна, затоа што ја преферираше десната).

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.