За бебе 1200 мислам ако има ехо, за поголемо дете без ехо 800. Еве апдејт од мене откако го испи пробиотикот заспа и по 1 час кога се разбуди беше како нова. Еве сега си е весела како ништо да не било. Што беше работава не знам, ама битно помина шуќур да е.
Доење или ад? Новороденче се храни on demand кога цица, кога сака и колку сака, но да не е гладно повеќе од 2-3 часа.
Не знам дали прашањето ми е за овде, ама ептен сум во паника.Ми падна бебето од кревет на земја, одма врисна, зајде и плачеше некое време.Сега е добра, ама не знам што да и правамИма голема модрица на чело.Дали може да има потрес на мозок? До колку време да ја држам будна?
За ад битно е количината во 24 часа, мислам 500мл вкупно беше. Не е толку битно на колку саати, ама пример на 2-3 часа, или ако бара може и порано. А за едно хранење колку мл да биде отприлика не знам, рачунај дека ептееен мало желудниче имаат новороденчиња. Памтам во чаир кога се породив ми кажаа дека му давале по 20мл, дома продолжив по 20-30 да му давам првата недела, недела ипол. После 50-60мл и приметував колку му е доволно. Ако бараше уште ќе накачев уште 10мл, ако му е многу бљуцкаше и така научив колку мл му одговараат постепено. Битно да внесе 500 мл вкупно во 24 часа (1 дозерка ад оди на 30мл вода што е еднакво на 40мл, така рачунај). Се надевам ти помогнав
Не знам мила. Моето падна од лулка, директно на паркет денски. Плачеше, ама за едно 10мин се смири. Нема ништо на на главичка та. Целото се испружи на паркет. Срцето ми застана. Ем за секунда. И оттогаш не сум го ставила на лулка. И нема ништо, си играше, се смееше, јаде пие, се како што треба. Јас кога го видов после тоа откако по некое време заспа се истурив плачејќи.Благодарна сум на бога што нема ништо. Цело време си го гушкав, срцка убава. Почувај ја малку будна, ќе се фаќа ли на глава, чело, стави и некоја ладна облога. Господ нека ни ги чува. Души мали, убави.
Можам да замислам како ти било мила.Мислам дека поголем стрес во животот не сум имала.Среќа лесно поминавме, ја чував будна два-три саати и добра беше.Фала ти на споделеното искуство За среќа поминавме добро, не повраќаше во следните 24 часа, само јас сеуште сум под стресФала ти мила
Не ми излегува уште од глава сликата. Фала богу добро да е се. Милички се, интересни, сега сакаат се да фаќаат, да допрат, скокаат, душички. Господ нека ни ги чува. Таман си е @Pacient srna дури сега ќе има падни стани, смешки.. Ќе проучуваат,проодуваат, лазаат, богами треба 16 очи отворање.
Majki, denes bavme na ortoped, eho na kolkcinja. Levo kolkce zaostanuva so razvoj vo odnos na desno. Povoj ne stavav se dosega, a ortoped ni rece sega zadolzitelno da stavam. Iskustvo nekoja da spodelite. Jas sum mnogu protiv tie povoi cuda, dopolnitelno sto bebe veke e 3++.
Исто беше и кај нас, на истата возраст. Не ставав ни повои, ни ништо, на 6 месеци си беа оформени двете јадра идентично. Побарај второ мислење. Широк повој ништо нема да реши, освен шо го кочи бебе да си мртка.
Сабајлево бебуш ми падна од кревет. Денес ми е многу поспан и само спие. Избезумена сум, не знам дали да го носам на доктор.